torstai 15. syyskuuta 2011

Mikheil Saakashvili antoi tukensa Mikael Storsjön ja Kavkaz Centerin terrorismille


Kuva: "liikemies" Mikael Storsjö antoi haastattelun "presidentti" Mikheil Saakahsvilin televisiolle PikTV

Georgian (Gruusian) "presidenttinä" toimivan Mikheil Saakashvilin mediakanava PikTV kävi vahvistamassa suhteitaan Mikael Storsjön kanssa, koska suomalaismiestä odottaa hovioikeudessa syyttäjän vankeusrangaistusvaatimus ja Kavkaz Center on joutunut entistä ahtaammalle Pohjoismaissa, joissa terrorismin mainostamista ja rahoittamista ei enää kaksinaismoralistisen teeskentelyn avulla uskalleta harrastaa yhtä avoimesti. Saakashvilin propaganda-TV antoi tukensa Mikael Storsjölle ja Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestölle, kun nämä ovat joutuneet entistä ahtaammalle Moskovan tuomioistuimen maanantaina antaman tuomion johdosta.

Ekaterina Kotrikadze - yksi PikTV:n perustajajäsenistä - on korostanut, että tämä PikTV on ottanut propagandatavoitteekseen tarkoitushakuisesti "Venäjän ja Pohjois-Kaukasian alueet" - siis pelkän Georgian rajojen ulkopuolellakin. Hän toimi myös lopetetun "Ensimmäisen Kaukasian TV:n" johtotehtävissä, kun ranskalaiset estivät kanavalta satelliittinsa käytön. Heidi Hautala heilansa Andrei Nekrasovin - Berezovskin hyväksi työskentelevä elokuvaohjaaja - ja mainitun suljetun kanavan päätoimittaja Ekaterina Kotrikadzen kanssa kävivät keskustelua 17. maaliskuuta 2010 ja miettivät, miten Euroopan parlamentin ihmisoikeusalivaliokunnan avulla olisi mahdollista tehostaa propagandatoimintaa Venäjän Federaatiota vastaan.

Terroristijohtajan Dzhoxar Dudaevin leski Alla Dudaeva on toinen tärkeä henkilö propagandakanavan toiminnassa. PikTV aloitti lähettää ohjelmaa 25. tammikuuta 2011. Fyysisesti PikTV:n kanava sijaitsee Eutelsat-Hotbird -satelliitissa (Hotbird 13.0°E). PikTV on seuraaja "Ensimmäiselle Kaukasian TV:lle", jonka Gruusia perusti venäjänkielisiä ohjelmia varten vuonna 2009, mutta ranskalainen toimija Eutelsat sulki kanavan georgialaisen tv-kanavan sotaisten pyrkimysten tähden, jota Gruusian/Georgian TV harjoitti siis Venäjää vastaan. Nyt mainitun kanavan seuraaja PikTV rakensi yhteydet Kavkaz Centerin avulla Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestöön.

Georgian suhde Kavkaz Centerin tukemisessa ei ole suinkaan uusi asia; täysin tietämättömänä nyt paljastuneesta gruusialaisten televisiotoimittajien tukimatkasta Suomenlinnan emiirin luo kirjoitin samanaikaisesti ihan pelkästään sattumalta siitä, että ”Georgiassa piileskelee ja saa tukea liian moni Pohjois-Kaukasian terroristi”, millä viittasin Kavkaz Centerin ja Kaukasian emiirikunnan tukiverkostoon ja toimijoihin. Kavkaz Center suuttui tuosta jutustani niin paljon, että kirjoitti hullun valheellisen parjauskirjoituksen, jonka mukaan olisin suositellut Iskander-ohjusten ampumista Kavkaz Centerin tiettyjä verkostopisteitä vastaan! Minun viestini oli juuri päinvastainen: Venäjä ei menettele niin kuin Yhdysvallat terrorismin vastaisessa sodassa pahan akselia vastaan.

PikTV on kertonut uutisen Venäjää vastaan sotivien verkostojen vahvistamisesta. Haastattelussa Mikael Storsjö esiintyi uhmakkaasti. Hänet esiteltiin Pro Caucasus-yhdistyksen yhdeksi perustajista: kyseinen yhdistys on keskittynyt nykyään Al-Qaidan ja Doku Umarovin toimien kaikkinaiseen tukemiseen julkaisemalla Kavkaz Center -sivustoa. Pik-TV:n kysymykseen Doku Umarovista Storsjö vastasi, että ”kannatan tuon uskonsoturin oikeaa viestiä siitä keitä he todellisuudessa ovat”.

Mikael Storsjö korostaa yhä uudestaan haastattelussaan, että "Kavkaz Center välittää ainoastaan totuutta". Saakashvilin televisiokanavalla Storsjö kertoi, että virallisten tietojen mukaan tšetšeenit tai georgialaiset olisivat olleet toki osallisia Venäjän alueen tiettyihin terroritekoihin, mutta Kavkaz Center kertoo erilaisen totuuden: Storsjön näkemässä todellisuudessa terroristeiksi nimetyt tšetšeenit tai georgialaiset olisivat vapauttajia, mutta Venäjän oma turvallisuuspalvelu FSB olisi tehnyt kaikki mainitut terroriteot.

Haastattelussaan Storsjö ei tuomitse terroritekoja poliisiviranomaisia, hallintorakennuksia, parlamenttia, armeijaa ja oikeuslaitosta vastaan. Myös aiemmin blogissani Sotrsjö on kommentoinut, että hän hyväksyy veriset iskut vähintään kaikkia niitä vastaan, jotka pukevat virka-asun päällensä. Hän myöntää, että joskus veri saattaa vähän roiskua siviiliväestössäkin onnettomasti, kun taistelun tavoitteena on Venäjän Federaation hajottaminen. Kavkaz Center on toistuvasti ilmoittanut, että väestöä ei voi enää pitää viattomana siviiliväestönä sen jälkeen, kun se äänestää nykyisen valtiojohdon puolesta Venäjällä. Vain oppositio on sellaista siviiliväestöä, johon terrori-iskujen kohdentaminen olisi surullista.

Mikael Storsjö ja Mikheil Saakashvili Pik-TV antoivat ymmärtää, että Venäjällä uskotaan edelleen Kavkaz Centerin servereiden käyttöä ohjattavan Suomesta käsin. KC-servereiden vastuu on kuitenkin siirtymässä rauhaan sitoutuneista Pohjoismaista Georgiaan, jossa poliittinen johto on avoimemmin sodassa Venäjää vastaan. Myös taloudellinen tuki onnistuu mahdollisille liikemiehille paremmin, kun nämä ottavat vastuun KC:n toiminnasta: Suomessahan liikemies Storsjön vuosiansiot ovat olleet poliisin kuulustelupöytäkirjojen mukaan alle 2000 euroa vuodessa.
Storsjön mukaan Suomi on kuulunut toistaiseksi sellaisiin oikeusvaltioihin, joissa poliisi, suojelupoliisi ja syyttäjä katsovat läpi sormien, jos Suomesta käsin tuetaan YK:n turvallisuusneuvoston nimeämän terroristiryhmittymän sotaa Venäjää vastaan. ”He ovat katsoneet läpi sormien jo 12 vuotta”. Kaikesta huolimatta Saakashvilin agentit osoittivat tukensa Storsjön taistelulle Venäjää vastaan, tuen osoittaminen jatkui riemullisen vieraanvaraisesti tv-haastattelun jälkeen. Mainitusta jatkotilaisuudesta valokuvat julkaistaan tämän viikon aikana Safkan blogissa.

Saakashvilin tuki tuli strategisesti tärkeällä hetkellä terrorismin hyväksi, sillä ei ole varmaa, miten kauan suomalaiset sietävät teeskentelyä etenkin uudistetun rikoslain aikana, jossa viharikoksista vastuu on myös servereiden omistajalla ja administraattorilla. On mahdollista todellakin, että sivustoa vastaan paineet kasvavat Suomessa liian suuriksi: suomalaiset kuitenkin antavat arvoa niille tuhansille suomalaisyrityksille ja kymmenille tuhansille suomalaisille, jotka saavat hyvinvointia terveessä liiketoiminnassa Venäjän kanssa. Suomalaiset arvostavat terveitä suhteita, eivät terroristien mainostamista ja rahoittamista. Muistettakoon, että Saakashvili rahoitti myös suomalaisen Renny Harlinin propagandaelokuvan ”Five Days of War” (2011).
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland - OFF FOR A WHILE) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)