lauantai 17. syyskuuta 2011

”Suomen ensimmäinen terrorismijuttu” – KRP:n ja SUPO:n näytelmän rakenne ja juoni

KRP ja SUPO järjestivät tiedotustilaisuuden jossa he eivät tahtoneet sanoa mitään. Eräs toimittaja kysyikin, miksi tämä tiedotustilaisuus on ylipäätänsä järjestetty, kun siinä ei sanota mitään muuta kuin ”en kommentoi”.Miksi järjestettiin tiedotustilaisuus, kun lehdistö tiesi asiasta enemmän kuin poliisi kertoi?

Tiedotustilaisuudessa olivat paikalla Suposta
- Supon apulaispäällikkö Olli Kolstelan
- ylitarkastaja Timo Kilpeläinen

KRP:n edustajia olivat
- tutkinnanjohtaja Kaj-Erik Björkqvist
- rikostarkastaja Jaakko Christensen
- apulaispäällikkö Tero Kurenmaa

Puheenjohtajana toimi Supon tiedotuksesta vastaava Lehto-Seljavaara.Samanaikaisesti on tullut ilmi, että viikko sitten Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja joutui Moskovassa vastaamaan kiusalliseen haasteeseen, miksi Suomi hyväksyy Doku Umarovin tukikohdan Helsingissä. Tiedotustilaisuudessa KRP ja SUPO esittivät, että turvallisuusarviota ei tarvitse muuttaa, Suomessa on valtakunnallinen turvallisuusstrategia. Maanantaina Moskovan oikeus tuomitsi Kavkaz Center –sivuston terroristiseksi rikollisjärjestöksi, minkä tähden Venäjä alkaa operatiivisiin tehtäviin sivuston toiminnan lopettamiseksi kansainvälisen yhteistyön avulla. Oliko KRP:n ja SUPO:n tehtävänä kääntää huomio helppoon pieneen terroristiin, jotta kiusallinen Kavkaz Center, Doku Umarov ja Kaukasian emiirikunta voitaisiin pyyhkäistä jälleen pois unohduksiin julkisesta keskustelusta?

Suomi ilman natsismia ry. –järjestön puheenjohtaja Petri Krohn kysyikin selkeästi, liittyvätkö pidätykset Kaukasian emiirikunta –terroristijärjestön rahoitukseen ja rekrytointiin. Se oli ainoa kysymys, johon tuli suora vastaus KRP:n ja SUPO:n väeltä: ”Ei”. Mielestäni yksittäistapaukseksi nimetyt somalit ovat sopiva työnäyte SUPO:n ja KRP:n tehokkuudesta juuri tässä tilanteessa, jossa media oli kertonut Venäjän oikeuden tuomiosta Kavkaz Centeriä vastaan, joka sijaitsee Suomessa. Nyt vanha ikävä uutinen unohtuu jo pian.

KRP ja SUPO järjesti mykkänäytelmän, jossa rooleissa olivat totiset poliisimiehet. Nämä osasivat puhua kaksi sanaa: ”En kommentoi”. Samat järjestelmät ovat myös vaienneet Doku Umarovin tukikohdasta Helsingissä.

YK:n päätös sijoittaa Doku Umarov ja Kaukasian emiirikunta terroristilistalle velvoittaisi kaikkia YK:n jäsenvaltioita estämään mainittujen terroristien toiminnan jäädyttämällä rahat, pysäyttämällä viestintäverkot yms. KRP ja SUPO sekä Suomen ulkoministeriö ja –sisäministeriö eivät ole tehneet mitään Doku Umarovin virallista tiedotus- ja rahoituskanavaa vastaan, vaikka serverit ja administraatio ovat Helsingissä osoitteessa Bulevardi 2. Muistettakoon, että vuoden 2010 alussa vangittiin Kavkaz Centerin toimittaja ja tämän puoliso, kun nämä olivat sekä sijoittaneet tappolistoja mainitulle sivustolle että toimittaneet Puolan kautta rahaa Doku Umarovin terroristiryhmälle. Pidätys ja vangitseminen tapahtuivat Venäjällä.

Suomen ensimmäinen terrorismijuttu kätkee piiloon sen, ettei KRP, SUPO ja Suomen valtioneuvosto puutu mitenkään YK:n turvallisuusneuvoston vastaiseen toimintaan: Suomi ei noudata terrorismiin liittyviä YK:n antamia velvoitteita eikä edes omaa suomalaista kansallista lakia. Tiettävästi ulkoministeri Erkki Tuomioja ei ole edes katsonut Kavkaz Centerin sivustoa, vaikka sivuston administraatiota ohjaillaan Helsingistä käsin tai avustuksella, ja vaikka ulkoministerin erityisavustaja Tarja Kantola johtaa myös Finrosforumia, joka on kiinteässä yhteistoiminnassa Kavkaz Centerin toiminnan kanssa.

Tuore sulhasmies Abdullah Tammi (ja minulla oli kunnia toimia pappina tilaisuudessa - en kysynyt lupaa Espoon piispalta) kommentoi Suojelupoliisin terrorismitiedustelua kokemuksensa ja keskustelujensa valossa. Ks. video:- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland - OFF FOR A WHILE) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

Juha Molari -mail.ru -blog

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)