torstai 22. syyskuuta 2011

Veromätkyt muuttuivat veronpalautukseksi


Esitäytetyn veroilmoituksen mukaan minulle ennakoitiin noin 6000 euroa veromätkyjä, edellisvuotena maksoin mätkyjä noin 3000 euroa. Lähetin korjauksen esitäytettyyn ilmoitukseen. Tänään köyhä mies sai verovirastosta kirjeen: ajattelin ensin kauheinta ja suunnittelin vain tylysti, että en maksa mitään, koska minulla ei ole mitään, millä maksaisi. Avasin kirjeen ja luin useaan kertaan, että minä saan veronpalautusta jonkin verran alle 600 euroa!

Revi siitä kateellinen suomalainen: tule vihreäksi tai punaiseksi vimmastasi, pure hammasta, kiroile ja iske pöytää nyrkilläsi, kun tuo Moskova-mielinen ex-kirkkoherra saa jopa veronpalautuksia joulunsa iloksi!

Veroviraston paperista ilmenee, että olen maksanut vuonna 2010 kirkollisveroa jonkin verran alle 400 euroa. Harkitsen nykyisessä tilanteessa vakavasti evankelisluterilaisen kirkon jäsenyydestä eroamista, en siis eroaisi Jumalan valtakunnasta. Venäjällähän kukaan ei ”kuulu kirkon veronkantojärjestelmään”, vaan uskonnollisuus on huomattavasti vapaampi ja vähemmän tilastoitu. Ero mahdollistaisi myös melkoisen verosäästön seuraavaa veroilmoitusta varten – ja olisi nykyisessä ahdingossani kovasti tarpeellinen: vaikka nyt ansioni ovat vain puolet vuoden 2010 verotuloista, niin alkuvuoden ansioiden johdosta hyöty olisi vähintään 200 euroa veronpalautuksen yhteydessä vuoden kuluttua. Mihin minä tarvitsen kirkon porsaita, joita verotuloilla elätetään? Eikö Jeesus julistanut pikemmin Jumalan valtakuntaa?

Kuva: Jussi Parviainen (ks. Jussin kotisivut) kirkon porsaana elokuvassa Yksinteoin 2 (ks. elokuvan kotisivut)- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland - OFF FOR A WHILE) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)