maanantai 26. syyskuuta 2011

Viron Kapo tukahduttaa ihmisoikeudet ja vääristää historiaa


Kuva: Viron presidentti Toomas Henrik Ilves painottaa informaatio- ja IT- sotaa antifasisteja vastaan. Kuvassa Toomas Hendrik Ilves esitelmöi Naton kybersodan tilaisuudessa Tukholmassa vuonna 2010.

Viron turvallisuuspalvelu KAPO on etsinyt tänään maanantaina 26.9.2011 iltapäivällä kello 16 aikaan vihollisensa World without nazism –kontakteja. KAPO tuli blogiini kello 16:20:02 mainitulla hakusanalla, lähti selvittämään RT (Russia Today) –blogiini, miten norjalainen yliopistomies arvioi Viron ongelmallista ihmisoikeustilannetta. Viime vuoden vuosiraportissa KAPO selosti useat sivut – ainakin s. 7-13 – World without nazism –järjestöä Viron turvallisuusuhkana – suurimpana kaikista. Tämä merkitsee itse asiassa, että KAPO määrittelee Viron poliittisen järjestelmän vakavimmaksi uhkiksi historian ja ihmisoikeudet: historiaa pitää siis vääristää ja venäläisiä stigmatisoida.


Kuva: KAPO:n kyylät vaanivat World without Nazism -ihmisoikeusliikettä

KAPO on Viron poliittinen poliisi, jonka pääasiallisena tarkoituksena on tukahduttaa ihmisoikeusaktivistien toiminta Virossa sekä lakkauttaa historian muistaminen. Tällä poliittisella poliisilla on lonkeronsa myös Pohjanlahden pohjoispuolelle: KAPO on käynyt usein vaalimassa ja vartioimassa ”Oikeaa” historiantulkintaa Helsingissä järjestetyissä tilaisuuksissa. Äskettäin Viron presidentti Ilves kävi Massonsa kanssa järjestämässä myynninedistämistilaisuuden apartheid-kirjalle, joka tuoreiden virolaisten sanomalehtien mukaan on Suomen akateemisessa kirjakaupassa eniten myyty teos.

Viron informaatiokeskuksen datakommunikaation osasto tuottaa valtiollisille viranomaisille palveluja Ravalan puistotiellä (Rävala puiestee 5 10143 Tallinn, Viro), mutta tietysti näiden web-liittymien käyttäjä voi olla muallakin Tallinnassa. Täällä siis kytätään antifasisteja, jotka eivät hyväksy historian väärentämistä ja Viron aparheidia: Rävala puiestee 5, 10143 Tallinna, Viro.


Näytä suurempi kartta


KAPO:n vierailut ovat olleet hyvin yleisiä blogissani. Muisteltakoon muutamaa aiempaa tapausta, joista olen kirjoittanut myös dokumentoiden. 27. lokakuuta 2010 Viron turvallisuuspalvelu KAPO it-palveluksia antavan Viron informaatiokeskuksen datakommunikaatio osaston liittymän kautta tutki minuun liittyviä nimiyhdistelmiä, joita voisi yhdistää erääseen moskovalaiseen professoriin.

Keväällä 2010 kävi ilmi, että Viron viestintäministeriön informaatiokeskuksen koneilta tehtiin google-hakukoneen avulla hakuja ”Abdullah Tammi” tai ”Risto Tammi” nimille. Tällä perusteella saavuttiin myös allekirjoittaneen blogiin, jota saatettiin lukea jopa tuntikausia vuorokaudessa. Tammi sai tämän jälkeen 10 vuoden maahantulokiellon Viroon. Suomen ulkoministeriö ei ole kuitenkaan nostanut edes persettänsä tuoliltaan suomalaisen miehen eurooppalaisten ihmisoikeuksien hyväksi, vaikka Viroa sopisi hyvin ohjata oikeuksien ja lakien kunnioittamiseen.

Mait Heidelberg johtaa tuota toimistoa, Viron viestintäministeriön informaatiokeskusta Tallinnassa. Tälle laitokselle läheinen partneri on Naton tietoturvakeskus (Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence, Кооперативный Центр киберзащиты), joka sijaitsee Tallinnassa osoitteessa Filtri tee 12, 10132 Tallinn, Estonia, 3 km satamasta etelään. Tämä huippuyksikkö harjoittaa vakoilua niissäkin vaikeissa tapauksissa, joissa KAPO ei osaamattomuuttaan yksin kykene.

Näytä suurempi kartta

Muistettakoon KAPO:n ja Naton tietoturvakeskuksen yhteisoperaatio vuoden alusta. Viron hallitus järjesti asiantuntijaseminaarin tammikuun lopulla 2011. Seminaarissa käsiteltiin informaatiosotaa jopa Venäjä-ystäviksi määriteltyjä Suomen antifasisteja vastaan! Miten Suomen hallitus ja politiikot ovat reagoineet tuollaisiin vaatimuksiin, joita naapurivaltion poliittinen johto ja johtavat viranomaiset esittävät? Suomen ulkoministeriö olisi terveessä tapauksessa järkyttynyt Virossa esitettyjä outoja näkemyksiä ja pyytänyt selvitystä, mutta nyt suomalaiset politiikot vaikenivat kuoliaaksi eivätkä tehneet mitään suomalaisten ihmisoikeusaktivistien oikeuksien ja vapauksien hyväksi. Presidentti Toomas Hendrik Ilves oli lkeskeisesti esillä mainitussa seminaarissa. Ilves on entinen Radio Free Europan työntekijä, Amerikassa koulutuksensa saanut,. Hän on syntynyt Ruotsissa.

Ongelmien ydin on siinä, että sekä KAPO että Naton kyberkeskus elävät perusteettoman Venäjä-vihan avulla, jotta venäläisväestö ja ”Kreml-mieliset” voitaisiin alistaa, tukahduttaa, tuhota (jos mahdollista). Tallinnassa toimivan Naton kyberkeskuksen syntyhistoria on saanut alusta alkaen tuekseen vihamielisen tarinan, myytin, joka osoittaa koko keskuksen kyseenalaisen mission. En tietenkään ole sitä vastaan, että yksityiset ihmiset, yhteisöt, yritykset ja instituutit tarvitsevat suojautumista vihamielisiä kyberhyökkäyksiä vastaan. Keskuksen olemassaoloa perustelee kuitenkin toisenlainen myytti, joka paljastaa, että kaikki ei ole puhdasta myöskään itse tietoturvakeskuksessa.

30. huhtikuuta 2008 Liettuan presidentti Valdas Adamkus vieraili Viron puolustusministerin kanssa Tallinnassa sijaitsevassa Naton tietoturvakeskuksessa. Majuri Raul Ricky esitteli Naton kyperkeskuksen toimintaa ja tulevaisuuden suunnitelmia. Monia arvovieraita on käytetty keskuksessa. Tämä tietoturvakeskus on Baltiassa tietynlainen korkeantason itsetunnon symboli. Mitä varten tämä on symboli? Sittemmin Wikileaks-paljastukset ovat tuoneet julki, että Nato on arvioinut Venäjän agressiiviseksi viholliseksi Viroa vastaan. Tällä täytyy olla merkitystä myös CCDCOE:n toiminnassa.

Tietoturvakeskuksen syntymämyytti sai keskeisen sijansa keskuksen syntyjuhlissa: tässä olisi Naton vastaus ”Venäjältä tehtyyn tietoturvahyökkäykseen”, joka olisi tapahtunut Pronssisoturikiistan aikana. Hyökkäystä ei ole kuitenkaan osoitettu Venäjältä lähteneeksi, vaan liikenne itse asiassa tuli valta osin muualta päin. Keskuksen rakentamismytologia ilmentää selkeästi vihollisasetelmat, jonka varassa keskus elää. Todellisuudessa jo vuonna 2003, siis ennen Viron liittymistä Natoon ja paljon ennen Pronssisoturipatsaaseen liittyvää kohua, Viro esitteli ajatuksen ”kyberosaamisen keskuksesta”. Pronssisoturipatsasta on sittemmin käytetty propagandistisena todisteena ”Venäjän uhkasta”, kun suurelle yleisölle on halutettu selittää suunnitelmaa, joka oli todellisuudessa huomattavasti vanhempi.

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi 17. toukokuuta 2007, etteivät Venäjän valtiolliset instituutiot tee sellaisia hyökkäyksiä kuin Viroa vastaan oli tapahtunut. Itse asiassa Venäjän federaation presidentin sivustot altistuvat päivittäin sadoille hyökkäyksille. IP-osoitteiden valossa hyökkäykset tulevat ympäri maailmaa. Ensimmäisen kohun jälkeen jäi Virossa hiljaisuuteen varsinaiset tulokset: Viron kohtaamat hyökkäykset analysoitiin itse asiassa lähteneeksi monesta eri maasta, myös Yhdysvalloista.

Mainittakoon vielä CCDCOE:n konferenssista, joka käsitteli kyberkonflikteja. Naton kyberkeskus järjesti 2010 kiinnostavan konferenssin ”kyberkonfliktista” (Cyber Conflict). Esitelmiä ei alkuaan löytynyt suoraan Googlen hakusanoilla: niiden lukemista varten tarvittiin käyttäjätunnukset ja salasana. Nämä käyttäjätunnukset ja salasanat Naton esitelmiin oli kuitenkin löydettävissä pienellä vaivalla Suomen viestintäviraston ja CERT-FI:n CIP-seminaariaineistosta (erään valokuvan taustalla olevasta powerpoint -esitelmän alalaidasta). Niin itse pääsin Natoon tietoturvakeskuksen aineistoon ensimmäistä kertaa, mutta nyt osa aineistosta on ilmeisemmin saatavilla myös Googlen hakusanojen avulla.

Minua kiinnosti erityisesti virolaisen Rain Ottisin esitelmäpaperi, jota hän ei esittänyt kuitenkaan seminaariväelle. Ottis käsitteli ”isänmaallista hakkerointia” (patrioottista hakkerointia), kybersodankäyntiä: ”From Pitchforks to Laptos: Volunteers in Cyber Conflicts”. Ottisin esitelmän teema on kiinnostavaa, kun muistaa virolaiset ”vapaaehtoiset” nettihäiriköt, jotka ovat hyökänneet mm. Yövartio-liikettä ja Suomen antifasistista komiteaa vastaan. Rain Ottisin teema on hyvin linjassa sen kanssa, mitä Hillary Clinton ilmoitti vuoden 2011 alkupuolella: kutsua hakkerit toimiin Yhdysvaltojen tarpeita varten. Hall pohti hakkereiden mahdollisuutta saada ”yhteisöllistä sponsorointia”, mutta hän ei pitänyt sopivana suoraa läpinäkyvää suhdetta hallitukseen (- - "not direct representatives of a goverment or commercial entity”). Hall esitteli tiiviisti koko patrioottisen kybersodan työvälinepakin, jota patrioottinen hakkeri voisi käyttää uhria vastaan (”venäläismielisiä” antifasisteja vastaan, vaikka ei käyttänyt antifasisti-sanaa). Hän opasti myös propagandaviestin luomisessa, joka ei vaadi hänen mukaansa edes tietokonetaitoja (Creating a propaganda message requires no computer skills - - -). Hän viitoitti myös tehtäviä vapaaehtoisille Nato-taistelijoille: ”The (ad hoc) volunteer cyber militia groups have played a visible role in many recent international conflicts by waging a parallel campaign in cyberspace”.

KAPO ja NATO:n tietoturvakeskukset ovat eurooppalaisten vapauksien ja ihmisarvon kannalta pahimmat uhkat. Kymmenet tuhannet ihmiset kärsivät päivittäin tuon tyrannimaisen vallan menetelmistä: sadat tuhannet kärsivät välillisesti; ja miljoonat ihmiset joutuvat uhatuiksi noiden järjestelmien aiheuttaman vaaran tähden.
Olen valmistelemassa englanninkielistä artikkelia tuosta kyyläämisestä, tukahduttavasta stigmatisoinnista ja historian väärentämisestä, jossa Viro on lilliputtimaisesta pienuudestaan huolimatta tärkeä Naton satelliittivaltiona.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). You could be my friend and discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)

Ei kommentteja: