lauantai 22. lokakuuta 2011

Euraasian Unioni - suoraan nykyaikaisen kansantaloustieteen oppikirjasta

15.10.2011 olin katsomassa Moskovassa, kun lähes 200 edustajaa, delegaatiot noin 30 eri valtiosta ilmaisivat Venäjä-internationaalin ja euraasialaisen kansanrintaman perustamiskokouksessa tukensa Vladimir Putinin visiolle Euraasian Unionista. Ensi vuonna ”International Russia” on ehkä saanut nimekseen ”Eurasian People’s Front”. ”International Russia” on liittynyt Putinin hankkeeseen All-Russia People’s Front.

Kongressissa unelmoitiin, että Unioni loisi ystävyyttä Kuuban Havannasta aina Etelä-Ossetian Tskhinvaliin ja Venäjän Kauko-idän Vladivostokiin saakka. Transnistriassa, Etelä-Ossetiassa, Baltiassa ja Suomessa on väestönryhmiä, jotka etsivät ihmisarvonsa hyväksi tukea tässä kansainvälisessä yhteistyössä venäläisten kanssa.

Kuva: Moskovassa kokoontui Venäjä-internationaali ja euraasialainen kansanrintama

Putinin ehdotus on suoraan nykyaikaisen kansantaloustieteen oppikirjasta: strateginen kekseliäisyys, tuotannon nykyaikaistaminen, suhteellinen kilpailuetu, tehokkaampi yhteistoiminta, vapaus ja liikkuvuus luovat hyvinvointia, toisin kuin anglosaksinen vanhahtava vastakkainasettelu. Euraasian ihmiset ja yritykset tahtovat vapautua tullitoimipaikkojen nöyryyttävistä tarkistuksista. Putin on korostanut avoimuutta ja tehokasta yhteyttä Euroopan ja dynaamisen Aasian ja Tyynenmeren alueen välillä.

Venäjä, Valko-Venäjä ja Kazakhstan loivat päätöksellään 1.7.2011 yli 165 miljoonan kuluttajan markkinat sekä pääomien, palvelujen ja työvoiman vapaan liikkuvuuden. Kazakhstan on ilmoittanut tyytyväisyytensä myös Putinin konseptille Euraasian Unionista. Kazakhstanin presidentti Nursultan Nazorbayev esitti Euraasian Unionin käsitteen jo 1994 puhuessaan Moskovan yliopistossa. Pietarissa 18.10.2011 Venäjä, Ukraina, Valko-Venäjä, Kazakhstan, Armenia, Kyrgyzstan, Moldova ja Tajikistan allekirjoittivat vapaakauppasopimuksen. Vuoden 2012 Vladivostokin APEC-foorumissa kaupan vapauttaminen ja taloudellisen yhteistyön esteiden purkaminen ovat tärkeitä teemoja.

Moskovassa syntynyt filosofi, kielitieteilijä Nikolai Sergejevitc Trubetskoy esitti ortodoksikristillisen uskonsa innoittamana jo vuonna 1920 vision Euraasiasta. Trubetskoy vastusti uskonnollisen vakaumuksensa tähden silloisten kommunistien ateistisuutta. 1930-luvulla Trubetskoy kirjoitti kansallissosialismin rasistista ideologiaa vastaan joutuen vuonna 1938 Gestapon vangitsemana keskitysleirille. Trubetskoy kuoli sydänkohtaukseen sairaalassa 25.6.1938 Wienissä.

Moskovassa Pyhän Danielin luostarissa 30.5.2002 määriteltiin, että Euraasian visio korostaa ainutlaatuista historiallista, hengellistä ja yhteiskunnallis-poliittista sivilisaatiota. Eurasianism on vastaus moraalin ja kulttuurin rappeutumista vastaan, jota pseudo-globalistinen massamedia on aiheuttanut.

Euraasian traditio rakentuu eri perinteiden väliselle synteesille: Euraasian idea toimii reaalisessa maailmassa ilman länsimaisen anglosaksisen maailmankuvan luomia vastakkainasetteluja. Mosaiikkimaiseen synteesiin sopii niin kungfutselainen sivistys, islamilainen maailma kuin kristilliset kirkkokunnat.

Vielä 2000-luvun alussa EU:n energiafoorumeissa, kuten lokakuussa 2003 Dominique Fash ja François Lamoureux, korostettiin Euroopan tarvitsevan energiahuollon ja vakauden tähden Venäjää. Vladimir Putin lausui 2.12.2003 - lähes ennakoiden Euraasian vision syntyä, että Venäjä on EU:lle hyvä silta Keski-Aasiaan ja Kaakkois-Aasiaan aina Tyynelle valtamerelle saakka.

2000-luvun puolessa välissä tapahtui valitettava käänne, kun anglosaksinen vanhahtava vastakkainasettelu rikkoi hyvän kehityksen: Yhdysvaltojen ja Naton sotilaallista voimaa tuettiin ja naamioitiin psykologisilla toimilla mediassa ja dollarien avulla rakennetuilla henkilösuhteilla. Yhdysvaltojen senaatti ilmoitti heinäkuussa 2005 strategisen tarpeen ”turvata Yhdysvaltojen prioriteetit” Neuvostoliiton entisten tasavaltojen alueella Keski-Aasiassa, kohdensi 565 miljoonaa dollaria näitä prioriteetteja varten alueelle, sijoitti massatuhoaseita ja vahvisti sotilaallista läsnäoloaan. Yhdysvaltojen ulkoasiainministeriön 4.4.2007 julkaistun raportin mukaan USA rahoitti miljardilla dollarilla ”sopivan" demokratian syntyä Siperiassa, Uralin alueella ja NL:n entisissä tasavalloissa. Georgia hyökkäsi Venäjän Kaspianmeren öljykuljetuksia vastaan. Vuonna 2007 USA:n kansallisen tiedustelun päällikkö Michael McConnell ja Yhdysvaltojen varapresidentti Dick Cheney pelottelivat Eurooppaa ”Venäjän energiapommilla”. Baltian poliittinen eliitti toisti uskollisesti pelotteluja EU:n kokouksissa. EU:n energiastrategiassa 7.9.2011 asetettiin poliittiseksi pyrkimykseksi vähentää riippuvuutta Venäjän energiasta.

Minä en säiky anglosaksistisia kummituksia: lausuin Moskovassa 15.10.2011 Jumalan siunauksen Euraasian hankkeelle.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)