tiistai 4. lokakuuta 2011

"Kaukasian emiirikunnan" web-hyökkäys

Kavkaz Centerin tytär web-sivusto toimi vielä vuoden 2011 alussa Kiovassa hiblogger-pohjalla. Sivustolla julkaistiin sellaisenaan Kavkaz Centerin ja Hunafan terrroristisia viestejä. Myös itse jouduin osalliseksi parjauksista. Ongelma tuli ilmi myös siinä, että venäläinen hakukone yandex ei indeksoi Kavkaz Center –terroristisivustoa, mutta indeksoi mainitun sivuston, joten Kavkaz Centerin tekstit olivat venäjänkielellä luettavissa mainitun sivuston välityksellä. Hibloggerin säännöissä lausuttiin suoraan, että sivustolla ei hyväksytä sotilaallisten konfliktien rakentamista laillisia hallituksia vastaan. Otin 22. helmikuuta 2011 yhteyttä palvelun omistajaan Kiovaan Ukrainaan ja sivusto oli jo suljettu 24. helmikuuta 2011. Hibloggerin omistaja on tunnettu sananvapauden aktivisti, joka on saanut hyvän koulutuksen Yhdysvalloissa. Hän ei sallinut terroristien raiskata sananvapautta. Suomessahan kaikki on toisin.

Kavkaz Center julkaisi sittemmin varastamansa erään videon vääristelevillä johdannoilla ja otsikoilla. Kavkaz Centerin toimittajat latasivat videon suomalaisin, venäläisin ja englanninkielisin johdannoin kolmella eri tunnuksella YouTubeen. Otin yhteyttä YouTuben ja mainittujen toimittajien oikeudet on nyt suljettu YouTubesta rikkomuksensa tähden.

Venäjällä Moskovan oikeuslaitos teki pari viikkoa sitten syyttäjän vaatimuksen mukaisesti tuomion, että Kavkaz Centerin käyttäminen ja olemassaolo on rikos. Venäjän turvallisuuspalvelu sai tehtävän sivuston olemassaolon lopettamiseksi. Otin yhteyttä Venäjän turvallisuuspalveluun huhtikuussa 2011 – ensimmäistä kertaa elämässäni ja toistaiseksi viimeistä kertaani – ja menin heidän valtavaan rakennukseen sisälle tunniksi. Olisin tahtonut neuvotella mahdollisuuksista saada konsultaatio, jotta voisin kirjoittaa älykkään kirjan Kaukasian emiirikunnan ja Doku Umarovin kansainvälisistä pahoista suhteista. Minun kanssani keskusteltiin ystävällisesti. Sain vastauksen kirjallisesti kaksi viikkoa myöhemmin, jossa pahoiteltiin, etteivät voi kertoa asioita, vaan minun on tyydyttävä julkisiin lehtitietoihin. Kerroin tällöin sähköpostissani murheeni, että Kavkaz Center on edelleen nähtävissä Venäjällä pienen alkeellisen teknisen näppäryyden avulla. Olin hyvin iloinen, että jo syksyn 2011 alussa tuomioistuin päätti vaatia kovennettuja toimia sivuston tuhoamiseksi.

Kaukasian emiirikunnan ulkomaisen edustuston informaatiokeskus Kavkaz Center on reagoinut tuoreisiin tuomioihin hyvin hermostuneesti. Toimituskunta ja omistajat pelkäävät omien päidensä säilymistä. Kysehän on sodasta, jonka terroristit ovat aloittaneet: vuoden 2010 alussa Kavkaz Centerin toimittaja sai jo tuomion tappolistojen julkaisemista ja toimittajan puoliso rahojen välittämisestä Puolan kautta Doku Umarovin jengille. Kyse on tappamiseen keskittyvän organisaation ja sen informaatiokeskuksen käymästä sodasta laillista valtiota ja sen turvallisuuspalvelua vastaan, joka on edelleen eräs väkevimmistä ja arvostetuimmista maailmassa. Tuskin on yllättävää, että makea, rauhaisa uni ei enää saavu illan myötä bandiittien tukijoille, vaan vainoharhainen levottomuus ja aggressiot vain korostuvat. Omasta puolestani tuskin voin toivoa rauhaisaa unta terroristien tukiverkostoille: loppu häämöttää lähellä, kun iso koneisto ryhtyy toimiin. Omasta puolestani Suomen kansalaisena en pitäisi mitenkään vääränä, että naapurimaan turvallisuuspalvelu tai muu palvelu kävisi noutamassa – tai hoitaisivat asian muulla tavalla tehokkaasti - Georgiasta, Suomesta, Baltian alueelta, Itävallasta, Iso-Britanniasta tai muusta maasta ne henkilöt, jotka ovat saaneet jatkaa tähän saakka terroristien sotaa mainittujen maiden viranomaisten ja poliitikkojen kaksinaismoraalin tähden. Kyse ei ole eikä saa olla kansalaisaktivistien tai yksittäisten ihmisten taistelusta, vaan viranomaisten toiminnasta järjestäytynyttä terroristiverkostoa vastaan.

Vallitseva tilanne on virittänyt Kaukasian emiirikunnan tiedotus- ja rahoituskeskuksessa stressiä ja aggressioita, mikä näkyy blogiini kohdistetusta hyökkäyksestä. Web-hyökkäys on kestänyt nyt muutaman päivän, kuten näkyy tilastoista erityisesti nyt ja alustavasti jo pari päivää sitten. Hyökkäys saapuu fbc-serverin kautta. Alkeellinen hyökkäys ei ole vielä kaatanut blogini luettavuutta, mutta häiritsee sivuston tilastojen analysointia, mikä lieneekin päämäärä. Siitä huolimatta on tänään yhä edelleen ollut nähtävissä, että Kavkaz Centerin Wienissä asuva toimittaja – uusnatsi – Andrei Dubrov (kirjoittaa nimimerkeillä: DO, Dmitri Orlov tai ”Kuolema Venäjälle”) on perinteiseen tapaansa käynyt blogissani. Suomenlinnan emiiri on käy päivittäin blogissani yhä edelleen. Sehän sopii täysin hyvin, että he lukevat blogiani. Kavkaz Centerin sivuilla on kuitenkin roolini korostunut ja vääristynyt: todellisuudessa olen moraalisesti ja herkän omantunnon tähden toimiva yksityisihminen – Suomen kansalainen – joka ei hyväksy pahuuden markkinointia kyseisen sivuston kautta. Minut on sivusto nostanut vihollisekseen, koska ilmeisemmin sivuston kirjoittajat kokevat psykologisesti helpommaksi, jos vihollisella on nimi. He tarvitsevat objektin.

Minä seuraan todellisuudessa isojen ihmisten ja organisaatioiden kamppailua ulkopuolisena, yksityisihmisenä, kun Venäjän viranomaiset tuhoavat lähikuukausien aikana Kavkaz Centerin serverit Suomesta, Ruotsista ja Baltian alueelta sekä toimituskunta saatettu vastuuseen. Sen jälkeen minä sanon ”Halleluja, Aamen”.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland - OFF FOR A WHILE) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-mail.ru (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)