tiistai 22. marraskuuta 2011

Espoon tuomiokapituli vaatii pappiskirjaa Juha Molarilta

Tämä julkinen kirje on kopio sähköpostivastauksestani Espoon tuomiokapitulille. Kirje on toimitettu 22. marraskuuta 2011 sähköpostilla mainitulle organisaatiolle, sen jälkeen kun sain tuomiokapitulin alla olevan kirjeen "Eroaminen kirkosta" (Asianro 2011-00337).


- - - - -

Espoon tuomiokapitulin kirje ”Eroaminen kirkosta” (Asianro 2011-00337) saapui tänään minulle postissa. Tuomiokapitulin puolesta vs. lakimiesasessori Lars-Eric Henricson kirjoittaa erheellisesti jo otsikossa ”eroaminen kirkosta”, vaikka olen päinvastoin juuri liittynyt kirkkoon. Pääsin osalliseksi mirhavoitelun mysteeristä ja tulin 30. lokakuuta 2011 Venäjän ortodoksisen kirkon jäseneksi. Tästä on runsaasti kuva-aineistoa ja lehtikirjoituksia, joten Espoon tuomiokapituli kirjoittaa aivan virheellisesti, että olisin eronnut kirkosta: minä liityin Kirkkoon.

Espoon tuomiokapitulin puolesta Lars-Eric Henricson edelleen toistaa viimeisessä kappaleessa edellä mainitun virheen kirjoittaessaan ”todennut Teidän menettäneen kelpoisuutenne pappisvirkaan eroamalla kirkosta”. Olen nimenomaisesti kirkon jäsen (ja kirkon voi kirjoittaa tässä yhteydessä myös Isolla kirjaimella, kun taas ”Teidän” olisi sopinut kirjoittaa pienellä).

Tuomiokapituli pyytää, että palauttaisin pappeuskirjan tuomiokapituliin. En tietenkään palauta mitään pappeuskirjaa mihinkään, jos tuskin edes tiedän, missä jotkut paperit ovat. Olen eronnut evankelisluterilaisten veronkanto- ja henkilörekisteriä pitävästä järjestelmästä, mutta olen liittynyt Venäjän ortodoksiseen kirkkoon. Mirhavoitelun mysteerissä sain synninpäästön entisistä erheistäni.

Augsburgin tunnustuksen mukaisesti luotan yhä edelleen kirkon viran evankeliumin julistamiseksi vanhurskauttavan uskon saamiseksi. Tällaiseen virkaan minut on siunattu ulkoisesti toukokuussa 1989. Espoon tuomiokapitulilla ei ole toimintakykyä ottaa pois Jumalan siunausta – ei edes yrittäessään toimittaa silloinen siunaus takaperin tai muulla tavalla. Jatkan siis edelleen tarpeen ja tilanteen vaatimusten mukaisesti Jumalan sanan mukaista opettamista, toimintaa ja kirjoittamista sekä teologian koulutukseni (teologian tohtori), pappisviran antaman yli kahden vuosikymmenen kokemuksen että saamani kutsumuksen ja siunauksen mukaisella vakaumuksella – täysin riippumatta Espoossa majaa pitävien byrokraattien näkemyksistä. Espoon tuomiokapituli ei omista kirkkoa eikä kirkon virkaa.

Juha Molari ei palauta mitään pappiskirjaa mihinkään osoitteeseen. Espoon tuomiokapituli tehköön omat johtopäätöksensä yksityisesti tai julkisesti. Sen asiat eivät ole minun bisnes.


Kunnioittaen,

Juha Molari
TT, ortodoksi


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)