torstai 3. marraskuuta 2011

Kansallisen yhtenäisyyden päivä, Днем народного единства4. marraskuuta on juhlapäivä. Tätä juhlapäivä vietetään ortodoksisen kirkon kalenterin mukaan Moskovan vapautuksen muistolle. Moskova vapautui vuonna 1612 puolalaisten hirmuvallasta. Kiitos voitosta Kuzma Minin (Кузьма Минин) ja Dmitri Mihailovits Pozharsky (Дмитрий Михайлович Пожарский), jotka olivat venäläisten vapauttajia Puolan ja Ruotsin interventioita vastaan vuosina 1611-1612. Näitä sankareita on äskettäin häpäissyt Vladimir Kvachkovin johtama rikollinen militanttiryhmä, joka ei suinkaan tahdo suojella kansallista yhtenäisyyttä, vaan toimii äärettömän rasistisesti ja vihamielisesti natsikirkkonsa kanssa muita kansallisuuksia vastaan. Kvachkovin ”ortodoksisuudella” ei ole myöskään mitään tekemistä Venäjän ortodoksisen kirkon kanssa, vaan hän kuuluu erityislaatuisen, Venäjällä rekisteröimättömään natsikirkkoon, jonka ”papit” provosoivat vihamielisyyttä.

Sen varsinaisen Vapautuksen muistolle on Punaisen torin laidalla patsas, josta toki otin kuvan samalla matkalla, kun olin seuraamassa Euraasian Unionin kansanrintaman perustamiskokousta. Vapautus Venäjää vihaavista hyökkääjistä on ollut yhä uudelleen myös rasismin vastaista toimintaa, lähimmäisrakkauden ja suvaitsevaisuuden hyväksi ilmaistua kunnioitusta. Venäjällä ihmisen ja kansanjoukkojen onni ei synny taistelusta toista vastaan, joka on oikeasti yhtä paljon ihminen kuin itse kukin, vaan yhteistyöstä yhteisen hyvän puolesta. Sama laupeus tuottaa siunauksen myös globaalisti kaikenlaista revansismia, antisemitismia, russofobiaa, natsismia, rasismia, wahhabilaisuutta ja irredentistismiä vastaan. Venäjän kansallinen yhtenäisyys on olemuksellisesti ja rakenteellisesti monikansallisuuden ja monikulttuurisuuden - siis moni-ilmeisen ihmisyyden - hyväksyvää: Venäjä valtiona sulkee sisäänsä lukuisia kieliä ja kansoja. Pieni linnunkolo -ajattelu ei sovi tämän päivän universaalisuuteen ja internationaalisuuteen. On kyettävä toimimaan yhdessä!

Moskovan ja koko Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill toimittaa erityisen palveluksen tämän juhlapäivän ja Kazanin ikonin muistolle. Noin 5000 poliisia valvoo Moskovassa kansallisen yhtenäisyyden päivän viettoa. Juhlapäivänä on myös upeita konsertteja ja teatteriesityksiä. Moskovalaisista ilmoitti noin kolmannes innostuksensa osallistua päivän konsertteihin tai teatteriesityksiin.


Minulle on luonnostaan arvokasta noudattaa Venäjän ortodoksisen kirkon kalenteria ja kunnioittaa Kuzma Minin ja Dmitri Mihailovits Pozharskyn muistoa siinä, etteivät vihamieliset tahot onnistuneet valloittaa Moskovaa. Tämä muisto on edelleen kunnioitettava, koska yhä edelleen ilmenee jopa suomalaisia vihamielisiä pyrkimyksiä Venäjää vastaan, vaikka meidän tulisi kunnioittaa ja rakastaa hyvää ystäväämme. En voi olla mitenkään läsnä Moskovassa, kun patriarkka Kirill toimittaa palveluksen, mutta samanaikaisesti polvistun rukoukseen kotoisassa Suomessa muistaen Jumalan armoa sekä Kuzma Minin ja Dmitri Mihailovits Pozharskyn muistoa Moskovan suojelemisessa.

Äskettäin saatoimme lukea kauhulla Kanava-lehteä, miten ainakin tietyissä suomalaisissa asuu yhä tsuhnamainen sarvipää, jolle Viron pienen eliitin vihamielinen asenne Venäjää vastaan olisi ihanteellista, jos vain onnistuisivat luomaan saman pirullisen hengen myös Suomeenkin entistä voimakkaammaksi. Sen vuoksi sitäkin tärkeämpää on rukoilla siunausta ja menestystä Venäjän yhtenäisyyden päivänä. Samalla jatkan rukousta, että bandiittien tukijoukot tulisivat heikoiksi Jumalan väkevän käden voimalla ja kansakunnat saisivat elää rauhassa ilman sitä pirullista vääryyttä ja ihmiskieroutta, jota Suomessa yhä näyttävästi suojellaan ja piilotellaan.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)