tiistai 29. marraskuuta 2011

Paavo Väyrynen menetti äänenPaavo Väyrynen on presidenttiehdokkaana toistuvasti tivannut voimakkaasti Sauli Niinistöltä rehellisempää ja läpinäkyvämpää ilmoitusta tämän Nato-myönteisyydestä. Minulle on ollut hyvin ilmeistä, että Kokoomuksen presidenttiehdokkaaseen ei voi luottaa puolueen Nato-henkisyyden tähden.

Paavo Väyrysen kokemus puhuivat sen puolesta, että äänestäisin häntä. Keskustan presidenttiehdokas erehtyi kuitenkin kuuntelemaan imagokonsultteja, joiden mukaan Nato-optiosta puhuminen on aiheellista nuorten äänestäjien tavoittamiseksi. Väyrynen tahtoi myös kerätä Niinistön ääniä. Niin Väyrynen lausui sunnuntaina Oulussa vaalitilaisuudessa:
On myös tärkeää, että me ylläpidämme mahdollisuutta myöhemmin liittoutua, jos tilanne muuttuu. Jos Venäjän kehitys muuttuu, ja se alkaakin varustautua ja alkaa syntyä uhka ja asetelma muuttuu, meillä pitää tietysti olla mahdollisuus harkita myös Nato-jäsenyyttä”.

Paavo Väyrysen lausunto Oulussa osoittaa, että hänen puheensa liittoutumattomuudesta ja puolueettomuudesta ovat olleet päälle liimattuja lausahduksia, joiden strategista ja poliittista merkitystä ei tohtori Väyrynen ole kaikesta valtaisasta kokemuksestaan huolimatta tajunnut. Tämä järkyttää tavallista äänestäjää. On mahdotonta, että enää äänestäisin Paavo Väyrystä presidenttivaaleissa.

Nato-jäsenyys ei ole vastaus Venäjän kehitykseen, vaan liittoutumattomuus ja puolueettomuus – kaiken kaikkiaan hyvät ja ystävälliset suhteet – vastaavat kaikkiin kansainvälispoliittisiin muutoksiin. Paavo Väyrysen suorasukainen tapa ilmaista Venäjää uhkan näkökulmasta on myös presidenttiehdokkaalle ja presidentille sopimatonta kielenkäyttöä. En voi toivoa, että Suomen tasavallan presidentti päästäisi suustansa tuollaisia sammakkoja.

Demarien ehdokas Paavo Lipponen ei Nato-myönteisyytensä ja muiden syiden tähden ole myöskään ehdokkaani. Olen surullinen demarien sisäisen kriisin tähden, kun he ovat joutuneet hyväksymään ehdokkaakseen yli 70 vuotta vanhan eläkeläisen. Suomessa presidenttikausi on sentään 6 vuotta. Kuvittelevatko demarit, että Suomen tasavallan presidentti hoitaisi virkaansa loppuvuosina kunnallisesta palvelutalosta? Sinänsä pidän kunnioitettavana, että iäkkäät eläkeläiset osallistuvat poliittiseen toimintaan, mutta presidenttikauden pituuden johdosta olisi ollut vähintäänkin kohtuullista ottaa huomioon ehdokkaan korkea ikä.

Perussuomalaisten Timo Soini on edelleen nuori mies, mutta häntä en voi nähdä mitenkään edustavaksi kuvaksi Suomen tasavallan presidenttinä. Hän on hyvä kansanmies maakunnista ja esikaupunkien toreilla, mutta ei presidentti-instituutiossa. Hänen näkemyksensä ovat myös kovasti pyöristyneet Nato-kriittisyydestä Nato-suvaitsevaksi. Kun tämän imago-ongelman lisäksi Soinin kannattajakunnan rasistiset ja russofobiset käsitykset ovat hyvin tunnetut, ei ole yllätys, että en voi äänestää Soinia presidentiksi.

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto olisi mitä absurdein ehdokas presidentiksi, jos minun äänestyskäyttäytymistä kysytään. Mitenkä Haavisto tekisi valtiovierailuja islamilaisesta uskosta konservatiiviseksi tunnetuissa valtioissa? Ilmeisesti sama vuode pitäisi järjestää sielläkin Haaviston miehen Nexar Antonio Floresin kanssa. En voi äänestää ehdokasta, joka elää avoimesti synnillisessä suhteessa. Lisäksi Haaviston uskottavuus rehellisenä ihmisenä kärsii, kun hän saattaa lempeästi viettää illallista terroripäällikkö Doku Umarovin virtuaalisen kansainvälisen edustuston (”Kavkaz-Center”) ylläpitäjän Mikael Storsjön luona. Homotanssiaiset muuttuisivat entistä rumemmiksi homokarnevaaleiksi presidenttilinnan itsenäisyyspäivän juhlissa, jos Haavisto olisi siellä presidenttinä. ”Miehessä” ei ole mitään uskottavuutta.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki saattaa olla monien ystävieni äänestämä presidenttiehdokas. Hänen näkemyksensä Suomen liittoutumattomuudesta sotilasliittoihin on johdonmukaisin kaikkiin muihin ehdokkaisiin verrattuna – ja ilmeisemmin myös uskottavin. Vasemmistoliitto on osoittanut puolueena epäuskottavuutensa sinänsä, kun on osallistunut tämän hetken jättihallitukseen, johon kuuluvat melkein kaikki puolueet. Suomessa ei ole puolueilla poliittista identiteettiä: ainoa pyrkimys on valtapyrkimys, jonka tähden puhe ja toimet jäävät niin epäselviksi kuin yhteistyön tähden vaaditaan. Pienet erityiskorostukset ovat sitä varten, että omia äänestäjiä varten täytyy satunnaisesti profiloitua. Minun aatemaailma ei ole vasemmistoliittolainen, joka on samanaikaisesti halveksinut työväenliikkeen saavutukset kuin jäänyt käsittämättömäksi markkinatalouden ja kansantalouden tietämyksen kovista perusasioista – puhumattakaan yksityiskohdista.

RKP:n presidenttiehdokas, yliopppilas Eva Biaudet ei varmasti saa ääntäni. Muistettakoon, että Biaudet liittoutui Finrosforumin ja Mikael Storsjön kampanjaan minua vastaan. Hän teki rikosilmoituksenkin, jota varten oli siteerannut lauseiden alkuosia, mutta jättänyt lauseiden loppuosat lainauksesta pois. Sinikeltaiset silmät, joiden avulla ei nähdä ja puhuta rehellisesti Suomeen pesiytyvistä ongelmista ja Interpolin kansainvälisesti etsintäkuulutetuista henkilöistä, eivät hurmaa minua!

Europarlamentaarikko Sari Essayah on kristillisdemokraattien presidenttiehdokas. Minun on vaikea ymmärtää, miten kristillisdemokraatit kuvittelevat tämän entisen kävelijän presidenttinä monissa arvovaltaisissa tapaamisissa ja edustustehtävissä, vaikka Essayah on saanut toki hyvän akateemisen koulutuksen ja puoluepoliittisen kokemuksen. Kristillisdemokraattien ulkopoliittiset linjanvedot ovat olleet vähintäänkin kyseenalaisia viime vuosien aikana niin kuin myös aiemmin. Ei kiitos!

Täten totean, että Suomen presidenttivaaleissa en äänestä ketään ehdokasta. Nämä vaalit jäivät väliin. Kaikki ehdokkaat ovat valitettavasti vastenmielisiä. Toivoa sopii, että joku heistä kasvaisi kelvolliseksi presidentiksi sitten kun hänet joskus valitaan.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)