tiistai 15. marraskuuta 2011

Poliittinen eliitti vastuulliseksi Doku Umarovin suojelusta
YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma numero 1989 kesäkuulta 2011 velvoittaa Ruotsia, Suomea ja Liettuaa sekä kaikkia valtioita määrätietoisiin toimiin kaikkien resurssien lopettamiseksi terroristi Doku Umaroville ja tämän järjestölle ”Kaukasian emiirikunta”. Maanantaina 14. marraskuuta 2011 Venäjän pysyvä edustaja YK:ssa Vitali Churkin valitti turvallisuusneuvostolle, että Ruotsi ei ole vieläkään lopettanut Kavkaz-Centerin toimintaa.

Terroristijärjestön työväline Kavkaz-Center on rekisteröity Ruotsiin, riskit on hajautettu ja serverit sijaitsevat Ruotsissa, Suomessa ja Liettuassa. Terrorismin edistämiseen vihkiytyneet toimittajat työskentelevät sivuston hyväksi kuitenkin useassa valtiossa: Venäjällä, Turkissa, Skandinaviassa, Itävallassa, Baltiassa ym. Toimittajien tuntemus islamista on liki olematon, mutta sivusto saa levittää vaarallista sanomaansa, koska uskonnolliset opettajat, media ja poliitikot valtaosin vaikenevat Kavkaz-Centerin kotimaissa Ruotsissa, Suomessa ja Liettuassa. Kavkaz-Center on Umarovin työväline rahoituksen, terroristien rekrytoinnin ja väkivaltaisen jihadin hyväksi.

Kavkaz-Centerin on perustanut Movladi Udugov, jolla oli luottamuksellinen suhde Boris Berezovskin kanssa 1990-luvulla. Separatistijohtaja Aslan Mashadovin entinen ”puolustusministeri”, nykyään Tshetshenian tasavallan parlamentin jäsen Magomed Hambiev on kertonut silmännäkijänä, että Berezovski rahoitti avokätisesti silloista terroristijohtaja Shamil Basajevia ja Kavkaz Centerin rakentanutta Movladi Udugovia.

Keväällä 2006 KC:n päätoimittajaksi nimettiin Ruotsissa asuva tshetsheenipakolainen Aslan Adaev. Venäjällä Adaev sai 14 vuoden vankeustuomion useista terrorismiin liittyvistä väkivaltarikoksistaan. Interpol etsintäkuulutti miehen, mutta Ruotsin korkein oikein suojeli miestä. Viimeksi keväällä 2011 Ruotsi kieltäytyi luovuttamasta häntä.

Kavkaz-Centerin omistaa tällä hetkellä muodollisesti Ruotsiin rekisteröity Pro Caucasus –yhdistys, jonka puheenjohtajana toimii Suomessa Helsingissä asuva suomalaismies Mikael Storsjö. Storsjön toimistossa Bulevardi 2 Helsingissä sijaitsee myös Kavkaz Centerin palvelimia, joita hän on esitellyt myös televisiokameroille. Storsjö on verkostoitunut Suomen poliittisen eliitin kanssa hyvin. Äskettäin hänen kotonaan vietti illallista ystävyyden nimissä presidenttiehdokas Pekka Haavisto.

Helsingissä Bulevardin toimistossa työskentelee webmasterina Islam Matsiev, joka saapui Turkista Suomeen samanaikaisesti Shamil Basajevin siskon ja serkun kanssa. Matsiev toimi Kavkaz-Centerin palveluksessa jo Turkissa. Tällöin Basaevin ohjauksesta IHH-rahoitusjärjestö tuki sukulaistensa ja Matsievin elämää Turkissa.

Terroristien äänitorven entinen päätoimittaja Visami Tutuyev asuu Azerbaidzanin Bakussa, josta kotoisin oleva Storsjön ex-vaimo tuntee varsin hyvin niin kyseisen ex-päätoimittajan kuin tämän aikuisen pojan, joka asuu Suomessa. Storsjön tukena on Suomessa muitakin Umaroviin keskeisesti liittyviä henkilöitä.

Suomessa nykyään asuvan Islam Mahaurin veli toimi Doku Umarovin ”puolustusministerinä”. Mahauri oli läheinen Musa Itajev-nimisen miehen kanssa, jota Mahauri luonnehtii Umarovin ”viralliseksi” edustajaksi Turkissa. Mahauri keräsi IHH-verkoston avulla rahoitusta Umarovin joukoille. Omien sanojensa mukaan kymmenet tuhannet dollarit olivat joillekin pieni raha, kun nämä lähettivät Umaroville tukea Englannista, Ranskasta, Dubaista, Turkista ja Yhdysvalloista. Mahauri kuuluu Storsjön ydinjoukkoon Suomessa.

Ruotsissa sivuston yhteyshenkilöksi on annettu nimi ”Isa Dzhabrailov”, joka oli 5. kesäkuuta 2007 tapaamassa Suomen ex-presidenttiä Martti Ahtisaarta tämän toimistossa Crisis Management Initiative Helsingissä. Dzhabrailov esiteltiin Doku Umarovin ”varatiedotusministeriksi”. Tapaamisessa oli mukana Kavkaz Centerin suomalainen administraattori Storsjö ja Heidi Hautala, tunnettu suomalainen poliitikko – nykyään ministeri. Hautala oli paikalla Suomalaisvenäläisen kansalaisfoorumin puheenjohtajana – sihteerinä toimii Storsjö - ja Venäjä-Tshetshenia ystävyysseuran jäsenenä, vaikka tuo seura oli kielletty äärijärjestönä Venäjällä. Seura oli syyllistynyt laajamittaiseen veronkiertoon. Storsjö kertoi poliisille kuulusteluissa, että hän siirsi ko. seuran Venäjältä Suomeen ”rahoitusjärjestelyjä” varten.

Kavkaz-Center -sivustolle annetut yhteystiedot em. Isa Dzhabrailovin osalta ovat vanhentuneet: mies muutti puhelinnumeronsa välittömästi sen jälkeen, kun hänelle muutama vuosi sitten soitettiin Tshetsheniasta ja kysyttiin miehen suhdetta sivustoon. Dzhabrailov vannotteli Allahin nimissä, ettei hänellä ole mitään tekemistä enää Kavkaz-Centerin kanssa. Mies vaihtoi puhelinnumeroaan. Itsekin olen yrittänyt soittaa hänelle useamman kerran muutaman viime vuoden aikana, mutta rekisterissä ilmoitettu puhelinnumero ei ole enää käytössä. Muutamia vuosia sitten hänen nimissään oli internetissä julkaistu ruotsalainen pankkitili, jota kautta rahojen luvattiin toimitettavaksi em. ”viestintää” varten.

Entinen toisinajattelija ja poliittinen vanki, Liettuan Helsinki ryhmän perustaja Viktoras Petkus on sallinut oman asuntonsa Vilnassa Kavkaz Centerin servereitä varten. Tästä huolimatta 6. toukokuuta 2011 Viron suurlähetystö otti Viktoras Petkuksen vastaan ja Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves palkitsi miehen!

2. huhtikuuta 2011 Kavkaz Center –aktivisti, 22-vuotta vanha nuori nainen Aina Sidgaileva sai 12,5 vuoden vankeusrangaistuksen terrorismista Astrahan tuomioistuimessa. Venäjän korkein oikeus hylkäsi marraskuussa 2011 valituksen tuomiota vastaan. Nainen pidätettiin 27.11.2009, kun militanttiryhmä yritti noutaa Puolasta lähtenyttä kuukausittaista 50 000 dollarin rahalähetystä. Sidgalieva toimi rahoituksessa kuriirina. Hänellä oli mukana omatekoinen pommi. Terroristinaisen miehenä tunnettu Anvar ”teloittaja” Labazanov toimi Doku Umarovin "lehdistösihteerinä", joka osallistui myös Umarovin aseelliseen jengiin. Hän oli Kavkaz-Centerin toimittajana. Labazanov on vangittu ja saanut syytteet jo kesällä 2010.

Kavkaz-Centerin suhde Doku Umarovin ja Pohjois-Kaukasian terrorismiin ei ole vain uutistoimintaa, vaan suhde on historiallinen, rakenteellinen, rahoituksellinen ja operatiivinen. Sivustoa ei ole saatu suljettua, koska korkean tason poliittinen verkostoituminen on luonut kaksinaismoraalin ja teeskentelyn, joiden tähden ei ”sananvapauden” nimissä puututa sivustoon.

Asiasta valmistuu RT:lle juttu lähipäivinä.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)