tiistai 8. marraskuuta 2011

Suomi on lojaalisti Tšetšenian terrorismin puolella

Фонтанка


Эхо Москвы

Echo Moskvy -ääni

Русский обозреватель


Комсомольская правда


Interfax 08 November 2011, 15:50. Finnish pastor Juha Molari converts to Orthodox faith


The Orthodox Church


Yhteiskunnallisesti maltillinen, analyyttiseen journalismiin omistautunut venäläinen lehti Русский обозреватель arvioi Suomen poliittista ilmapiiriä samassa yhteydessä kun kertoi liittymisestäni ortodoksiseen kirkkoon. Sanat ovat terävät ja osuvat – tehoa lisäsi se, että nämä sanat olivat artikkelin päätössanat: ”Tällä hetkellä Suomi on yksi niitä valtioista, joka on lojaalisti Tšetšenian terrorismin puolella. Suomen viranomaisten mukaan Tšetšenian terrori on vapautusliike”.


Moskovalainen radiokanava «Эхо Москвы» arvioi myös tiukasti Suomen leväperäistä hyväksyntää terrorismille samassa yhteydessä, jossa uutisoi liittymiseni ortodoksiseen kirkkoon.

Minun näkemykseni operatiivisiksi toimiksi asian korjaamiseksi rakentuvat oikeusvaltioperiaatteelle ja kansainvälisesti velvoittaville määräyksille. YK:n turvallisuusneuvosto on maaliskuussa 2011 sijoittanut Doku Umarovin etsintäkuulutettujen listalle. Päätös tehtiin YK:n turvallisuusneuvostossa pakoteasioiden yhteydessä Al-Qaida/Taleban –kysymyksen yhteydessä. YK:n jäsenvaltiot ovat myös ”velvollisia välittömästi jäädyttämään Umarovin rahoitusvarat, tuomitsemaan hänen liikkeensä ja katkaisemaan mahdolliset asetoimitukset ja muun avun terroristille” ( the UN member states are obliged to immediately impose sanctions on Umarov, freezing his financial assets, banning his movement and cutting off any possible supplies of weapons or other assistance to the terrorist).

Näistä seikoista seuraa, että (i) nyt nimet pitäisi antaa julki. Venäjän lainvalvontaviranomaisten tulisi paljastaa yhteistoiminnassa Suomen, Ruotsin, Baltian ja muiden lainvalvontaviranomaisten kanssa Kavkaz Centerin rahoittajat ja rahoituskuviot sekä kiinteästi terroristien äänitorven toimittamiseen, hallinnointiin ja omistamiseen liittyvät henkilöt (henkilönimet). Nimettömyyden turvin kovin monet saavat vältellä vastuuta ja kirjoittaa moraalisesti ala-arvoista tekstiä nimeltä tunnettavista ihmisistä. Nimien julkisuuden avulla (ii) kansalaisyhteiskunta antaa ensimmäisen tuomionsa. (iii) Interpolin kautta nämä em. henkilöt julistetaan kansainvälisesti etsintäkuulutetuksi.

(iv) Valtiollisten viranomaisten tulisi valvoa, että Kavkaz Centerin kaltaisella sivustolla on tunnistettavasti ilmoitetut oikeat nimet ja yhteystiedot päätoimittajasta ja muista toimittajista. Doku Umarovin ”johtaman” ”Ichkerian tasavallan” ”ensimmäisen varatiedotusministerin Isa Dzhabrailovin (Иса Джабраилов) nimissä on ollut Kavkaz Center rekisteröinti Ruotsissa, mutta osoite ja puhelintiedot eivät ole enää ajanmukaiset. Olen itse tarkistanut asian. Dzhabrailov vannoi Allahin nimissä muutama vuosi sitten, että hän on sanoutunut irti KC:n toiminnasta, mutta vala ei väistämättä ole toki rehti. Muutama vuosi sitten Dzhabrailov oli yhdessä Heidi Hautalan, Mikael Storsjön ja Venäjällä kielletyn erään rikollisjärjestön – mutta Storsjön avulla Suomeen siirretyn - puheenjohtajan Oksana Chelyshevan kanssa tapaamassa Martti Ahtisaarta. Tiedän 100 % -varmasti, että muutama kuukausi sitten Vantaan KRP etsi Isa Dzhabrailoviin liittyviä tietoja tietokoneidensa avulla, mutta en ole varma, missä määrin KRP on koskaan ollut yhteydessä mainittuun henkilöön tai päätynyt mihinkään ajanmukaisesti päivitettyyn tulokseen etsintänsä avulla.

Näiden kiinniotettujen henkilöiden rikosoikeudenkäynti voisi tapahtua Haagin ihmisoikeustuomioistuimessa, Moskovan tai Groznyin tuomioistuimissa. Interpolin avustuksella Mikael Storsjö tulisi toimittaa Haagin kansainväliseen tuomioistuimeen, joka on Yhdistyneiden Kansakuntien tärkein oikeudellinen elin, tai vaihtoehtoisesti Groznyin oikeudenkäyntiä varten, mikäli esitutkinnassa ilmenee, että hän on osallistunut Kavkaz Centerin/Pro Caucasus yhdistyksen toimintaan ja johtamiseen. Storsjön asemaa en halua liioitella kuitenkaan terroristien viestinnässä - eräät muut nimet ovat verkoston ja rahoituksen kannalta suurempia kuin tunnetut palkkarengit.

Koko joukko terrorismin tukitoimijoita (front orzanization), jotka ovat hyvässä tietämyksessä Kavkaz Centerin aktivistitoimijoiden tehtävästä ja jotka ovat merkittävästi tukeneet näiden mainitun suuntaisten toimintojen jatkumista, tulisi asettaa pitkäaikaiseen tai pysyvään maahantulokieltoon Venäjälle ja koko Euraasian alueelle. Tällaisia henkilöitä voivat mahdollisesti olla harkinnan mukaan Kerkko Paananen, Jukka Mallinen, Heidi Hautala, Kimmo Susi, Pekka Haavisto, Tarja Kantola jne. Kunkin henkilön sijainti tässä paheksuttavien listalla tai edellisellä tuomittavien listalla tarkentuu esitutkinnassa. Äskettäin presidenttiehdokas Pekka Haavisto vietti ystävällistä illallista Mikael Storsjön ja tämän nykyisen vaimon kotona (siis Storsjön vaimon, sillä Haavistolla itsellään on mies – ei vaimoa). Ystävällinen ateria ei vielä ole suinkaan kansainvälisesti tuomittava rikos, mutta osoittaa Haaviston moraalista harkitsematonta asennoitumista Kaukasian emiirikunnan hyväksi tehtävään työhön. Kansalaisyhteiskunnan tulee antaa tästä tuomio ensin vaaleissa, sitten toisaalla.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). In principle, you could discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)