torstai 24. marraskuuta 2011

Tuore työtarjous, joka jääköön epämääräisyydessään ”juoruksi”

Kun juorut on vapautettu Jussi Parviaisen kirjoitusten tähden, niin paljastan riemun tunteeni siitä kunniasta kuulla työtarjous, jonka sain tänään iltapäivällä Moskovasta. Jussi Parviainen tietää asian, mutta tuskin hän juoruaa. Kukaan muu ei tiedäkään, paitsi itse toinen osapuoli.

Eräs historiallisen kuuluisa, liki kaikkialla maailmassa tunnettu venäläinen organisaatio lähetti kutsun tulla töihin. Liki jokainen aikuinen suomalainen tietää tämän nimeltä. Olen kuullut lukuisia kertoja tämän organisaation suomalaisten politiikkojen ja toimittajien suusta ja teksteistä. Se on melkein jo legenda, tai luultavammin on legenda.

Vastasin kutsuun kahdella tai kolmella kysymyksellä. Palkkahan olisi hyvin mikroskooppinen, pikemmin kympeissä kuin satasissa, mutta itse kunnia ja yhteisö sitäkin merkittävämpi. Edes Suomen ulkoministeriön ammattimaiset myyrät eivät voisi menestyä työssään tätä pientä ihmistä vastaan! Tämä ei ollut siis kysymykseni kutsuun.

Vastasin kutsuun venäjäksi – mielestäni kirjoitin kohtuullista venäjää – mutta vastauksessani aiheestakin kysyin, miten puutteellinen venäjänkielen taitoni häiritsisi tehtävissä. Toinen kysymys koski muita mahdollisia sidonnaisuuksiani ja oikeuksiani, joiden voisin kuvitella joissakin tilanteissa tulevan esille työsuhteen rajoituksina. Pitää ajatella myös tulevaisuudessa avautuvia mahdollisia kysymyksiä. Ja lisäksi tietenkään en haluaisi jättää RT-blogia.

Kaiken kaikkiaan tämä oli erittäin hieno tunne jo alas pieneen elämäänsä käpertyneelle miehelle, jonka mestausta pahimmat suomalaiset kiihkoilijat ovat ennättäneet toivottaa tällä viikolla. Nämä ihmiset tunsivat jopa Moskovassa minut! He eivät vain tunteneet minua, vaan luottivat minuun ja esittivät kutsun töihin. Moraalisessa mielessä kutsu oli siis arvokas. Tämän jälkeen kunnioitan mainittua historiallista venäläistä organisaatiota entistä enemmän. Jääköön ilo näin epämääräisen paljastuksen tasolle, koska keskeneräisistä asioista ei sovi kertoa liikaa – vielä vähemmän tarkoilla nimillä ja määreillä.

Tunsin myös hyvänä, miten suomalaiseen osaamiseen luotetaan venäläisessä legendaarisessa organisaatiossa. Niin hyvässä maineessa suomalainen antifasismi on! Yhteyteni ei nyt syntynyt tähän organisaatioon suinkaan ensimmäistä kertaa, vaan olen joskus vapaamuotoisesti keskustellut heidän kanssansa pitemmät ajat ja he ovat päässeet tutustumaan ilman mitään työnhakutilannetta. Nyt he muistivat minut!

Työ ei liity kirkkoon. Todennäköisemmin en siirry mihinkään. Aito ilo syntyy myös siitä, että saa työhön liittyvän kutsun! Suomessahan en ole saanut toistaiseksi yhtään työhön liittyvää kutsua tai vastausta työhakemuksiin. Venäjä on mahdollisuuksien luvattu maa!
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)