torstai 8. joulukuuta 2011

Еженедельник Карелии «Карельская Губерния» (23 ноября 2011) «В вашей стране я свободнее!»

Äskettäisessä haastattelussani Karjalan venäjänkieliseen sanomalehteen kerroin huolestumiseni Suomessa yleistyneestä mielipidevainosta ja loukkauksista poliittisia vapauksia vastaan. Tätä vainoa saavat monet tahot harjoittaa niitä ihmisiä vastaan, jotka tukevat ystävällisiä naapurisuhteita. Mainitsen kriittisesti myös Pro Karelian, Kavkaz-Centerin, maallistuneet länsimaiset kirkot ja Nato-intoilijat. Ulkoministeriökin olisi sopinut mainita, mutta mahdollisesti venäjänkielisessä haastattelussa en osannut lausua kaikkia asioita täsmällisesti tai unohdin asian.

Venäjällä vahvuutena on monikulttuurisuus, monikansallisuus ja lukeneisuus: siksi tunnen itseni Venäjällä vapaammaksi kuin Suomessa, jossa päätänsä kohottaa liian usein ahdistava ultranationalismi yleisesti tunnetun kansallisen sivistymättömyyden (moukkamaisuuden) lemmittynä partnerina.

Haastatteluni oli Venäjän Karjalan alueelle enkä siksi arvioinut tarkemmin Suomen evankelisluterilaisen kirkon kohtaloa. Suomalaisille lukijoille on aiheellista muistuttaa, että kirkosta eroaminen on ehdottomasti tehtävä ennen vuoden loppua, jotta vuonna 2012 et joutuisi maksaa kirkollisveroa. Vuoden lopun tilanteen mukaan ratkeaa kirkollisvero. Evankelisluterilaiesta kirkosta eroamisen voi tehdä maistraatissa tai internetissä. Ensi vuodelle ja seuraaville vuosille on odotettavissa evankelisluterilaisissa seurakunnissa voimakkaita kirkollisverokorotuksia kun samanaikaisesti palvelut ajetaan alas. Ko. organisaatio on yksinkertaisesti menettänyt ajanmukaisen merkittävyytensä, mutta sitä yhä väkisin hoidetaan. Lehden haastattelussa pistin suuremman painon omassa ratkaisussani sille, että halusin löytää uskovaisen kristillisen seurakunnan, kun suomalaiset kansankirkot ovat enemmän tai vähemmän järkyttävällä tavalla maalistuneita papeista ja piispoista alkaen.


Еженедельник Карелии «Карельская Губерния» №47 (809) от 23 ноября 2011 • Сорокина Ксения

«В вашей стране я свободнее!» Пострадавший за любовь к России финский пастор Юха Молари принял христианство.
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)