tiistai 27. joulukuuta 2011

Aloittavatko USA ja EU oman Harmageddoninsa Venäjää ja Kiinaa vastaan jo vuonna 2012?

Helga Zepp-LaRouche, saksalainen poliittinen aktivisti, natsirikoksia tutkivan liikkeen Schillerin instituutin perustaja arvioi 23. joulukuuta 2011 ilmestyneessä artikkelissa vuoden 2012 näkymiä (artikkeli World War III, or the Onset of the Age of Reason?, jonka Executive Intelligence Review julkaisi). Hän on useissa muissakin puheissaan ja kirjoituksissaan arvioinut maailmansodan uhkan ja sotasuunnitelmien vahvistumista.

26. marraskuussa 2011 hän huomautti sotilaallisen väliintulon riskiin Syyriaa vastaan, koska Yhdysvaltain hallinto oli jo pyytänyt kansalaisiaan poistumaan Syyriasta. Hän viittaa myös siihen, että USA pitää nykyistä järjestelmää toistaiseksi ”tulostamalla rahaa”. Hyperinflaatiota ja romahdusta seuraa kaaos, joka on lavastus sotaa varten. Euroopan ja Amerikan talouden kaoottiset järjestelyt viittaavat myös tuohon huolestuttavaan suuntaan.
16 joulukuuta 2011 IMF:n johtaja Chrine Lagarde maalasi hyvin synkän kuvan maailmantaloudelle, vertaisi näkymiä suuren laman syntyyn Toisen maailmansodan kynnyksellä. Kaikki talouden tiedot ovat odotettua huonommat: kasvu on pienempi, alijäämät suuremmat, kansalliset velat suuremmat. Zepp-LaRouche vaatii nyt entistä parempaa ja tinkimätöntä analyysia trans-Atlantisten päättäjien keskuudessa. ”Tosiasia on, että jokainen Euroopan ja Yhdysvaltojen hallituksen jäsen on täysin tietoinen siitä, että olemme menossa sotaan kiihtyvällä vauhdilla, mikä on looginen seuraus Obaman, Naton ja EU:n politiikasta, joka on jatkoa George W. Bushin ja Tony Blairin politiikalle. Siinä asetetaan Venäjää ja Kiinaa vastaan. Sekä ohjuspuolustusjärjestelmä, jota Nato parhaillaan rakentaa Itä-Euroopassa ja on suunnattu Venäjää vastaan, ja nykyinen jättimäinen sotilaallinen kertymä Intian valtamerelle, Persianlahdelle ja Itäiselle Välimerelle voidaan tulkita vain maailmansodan valmisteluksi. Neljä lentotukialusta, lukuisia fregatteja ja sotalaivoja on otettu näennäisesti käyttöön Syyrian ja Iranin tilanteen johdosta, kaikki asejärjestelmät on otettu todellisuudessa käyttöön, mikä on välttämätöntä suurelle sodalle" (Zepp-LaRouche).

Zepp-LaRouche kysyy, miksi kukaan näistä hallituksista ei sano avoimesti mitään välitöntä vaaraa, joka on kuitenkin suurempi kuin vuonna 2003 Irakin sodan edellä. Zepp-LaRouche kysyy, miksi Saksan hallitus ei reagoi Venäjän pääesikunnan kenraalin Nikolai Makarovin lausuntoon, että Keskisessä Euroopassa voi syttyä alueellinen sota, jossa ydinaseita käytetään.

Venäjän kansallisen turvallisuusneuvoston johtaja Nikolai Patrushev kirjoitti 14. joulukuuta Argumenti i Fakti –lehdessä, että Yhdysvaltain ja Naton ohjuspuolustusjärjestelmät ovat Euroopassa suunnattu Venäjää ja Kiinaa vastaan: ”Erittäin vakuuttavien laskelmien valossa asiantuntijamme ovat tehneet selväksi, että Yhdysvaltojen väitteet Iranin tai Pohjois-Korean uhkasta ovat keksintöä. Samalla on selvää, että Yhdysvaltain ABM järjestelmät ovat kohdistettu Venäjää ja Kiinaa vastaan. Mutta mitä vielä enemmän: Suunnittelun järjestelmän rinnalla sotalaivaston ohjustorjuntajärjestelmät on tuotu lähelle Venäjän rannikkoa, lisätty ABM tutkajärjestelmien käyttöönottoa Venäjän rajoilla” (Zepp-LaRouche).

Financial Timesin kolumnisti Wolfgang Münchau on tullut siihen tulokseen, että euro on toivoton tapaus. Hän kirjoittaa Der Spiegel-lehdessä, että on jo mahdoton pelastaa euroa. Pelkästään pieni pikinä riittää, että ”euroalue räjähtää”. Zepp-LaRouche kysyy, miksi trans-Atlantisen alueen hallitukset ovat heittäneet täysin vastuuttomasti tukea tuhoutuvan Euroopan Yhteisön yhteisen valuutan hyväksi. He varmasti tietävät, että tämä johtaa nopeasti hyberinflaatioon Saksan vuoden 1923 tapaan, mutta tällä kertaa ei vain yhdessä maassa, vaan se etenee Euroopasta ja Yhdysvalloista koko maailmaan. Tekevätkö transatlantiset hallitukset tänään samaan hyperinflaation virheen, väestön ryöstämisen julmimman muodon?

Kun nöyrästi katsotaan Naton itälaajentumista heidän avoimen aggressiivisten projektien kanssa, niin tämä provosoi sotaa Venäjän ja Kiinan kanssa”, kirjoittaa Zepp-LaRouche. ”Kuka kysyi tai valtuutti EU komissaari Neelie Kroesin ja Karl-Theodor zu Guttenbergin aloittamaan strategisen projektin ´No Disconnect´, jonka avulla ´autoritääristen valtioiden´ internetin käyttäjille turvataan vapaa pääsy internettiin? Lähemmin tarkasteltuna tarkoitus on saada aikaan ’arabikevät’ eli tarkoitus vaihtaa hallituksia kaikkialla maailmassa, kuten Kroes sanoi – ja ilmeisemmin myös Venäjällä ja Kiinassa” (Zepp-LaRouche). Zu Guttenberg tahtoo käyttää internet-sivustoja hänen sotilaallisten kontaktiensa hyväksi, edistäen tätä mainittua hanketta. Sen tarkoituksena on auttaa tiedustelupalveluja paikantamaan ”tukahduttamisen laajuus”. "EU:n komisaari ilmiselvästi haluaa edistää epävakautta muiden itsenäisten valtioiden alueella tilanteessa, jossa rahoitusmarkkinoiden romahdus ja maailman sodan vaara on Venäjää ja Kiinaa vastaan on suuri” (Zepp-LaRouche).

Irania vastaan on jo amerikkalainen sota

Zepp-LaRouchen arviot on liitettävä siihen, Suomessa vaiettuun, vaaralliseen toimintaan, että vuoden 2010 aikana Yhdysvallat ja Israel yrittivät toteuttaa ydinvoimalaonnettomuuden virushyökkäyksen avulla. Ydinvoimalaonnettomuudessa melkein jopa onnistuttiin. Venäjän Nato-suurlähettiläs Dmitri Rogozin antoi kovan tuomion: Stuxnet-virus oli ”erittäin vaarallinen, sillä voi olla erittäin vakavia seurauksia ja johtaa uuteen Tsenobyliin”. Rogozin esitti pyynnön, että Naton tulisi tutkia viruksen synty. Israelin turvallisuusviranomaiset myönsivät, että cybersodankäynti on heidän tärkeä toimintastrategiansa. Israelin armeijan tiedustelupäällikkö Amos Yadlin kertoi kybersodan olevan kansallinen painopiste. Pääministeri Benjamin Netanjahu ei mitenkään torjunut stuxnet-tietokonemadon syntyä Israelin ja Yhdysvaltojen yhteisoperaationa.

Saksalainen tietoturvakonsultti, SCADA-tietoturvaorganisaation kansainvälisen tutkimusjohtaja, myös Langner Communications GmbH:n presidentti Ralph Langner on analysoinut heinäkuussa 2010 ensimmäistä kertaa havaittua Stuxnet-virusta. Virus löydettiin ensimmäiseksi Valko-Venäjällä toimivassa VirusBlokAda -laboratoriossa. Tämä virus oli nimenomaisesti suunniteltu teollisuusjärjestelmiä vastaan. Sillä oli kyky ohjelmoida uudestaan PLC (Ohjelmoitava logiikka, Programmable Logic Controller) ja piilottaa nämä muutokset. PLC ohjaa automaatioprosesseja. Alkuaan PLC on keksitty amerikkalaisen autoteollisuuden tarpeisiin. Langnerin mukaan Stuxnet on "uuden aikakauden todellinen kyber-sodankäynnin väline, jossa tuloksena on suurta fyysistä tuhoa teollisille järjestelmille". Hän olettaakin, että Stuxnet 2,0 –kehitystyö on jo valmistumassa. Hän pitää päivänselvänä, että Stuxnetin rakentamisessa eivät ole taustalla yksityiset yritykset, yksityishenkilöt tai akateemiset tutkimusryhmät, vaan viruksen synty edellyttää valtiollisesti rakennettua järjestelmää. Langner viittaa Yhdysvaltojen ja Israelin vahvaan panokseen.

Iranin ydinalan erityisasiantuntija Carnegie-järjestössä määritteli, että ”muu maailma on riippuvainen Venäjän federaation ydinturvallisuusosaamisesta”. Hän antoi ymmärtää, että Iranissa ilmennyt katastrofi olisi herättänyt epäilyt venäläisen jäähdytysjärjestelmän laadukkuudesta ylipäätänsä. Ilmeisesti viruksella oli kaksi kohdetta: tuhota Iranin ydinvoimatuotanto ja saattaa Venäjän ydinvoimalaosaaminen häväistyksi. Venäjän virkamiehet ilmoittivat 28. helmikuuta 2011, että he poistavat ydinpolttoaineen, puhdistavat reaktorin sydämen ja korjaavat jäähdytysjärjestelmää.


Amerikkalainen globaali kybersota


Kesäkuussa 2010 Pentagonin kyberkeskuksen päällikkö Alexander kertoi Venäjän kanssa käydyistä neuvotteluista, että Venäjä olisi halunnut YK:n sopimusta kyber-aseiden käytöstä, kuten sellaisista ohjelmistokoodeista, joilla voi tuhota vihollisen tietokonejärjestelmän. Alexander myönsi Venäjän ehdotuksen harkinnanarvoiseksi. Käytännössä tämä vastaus merkitsi kohteliasta torjuntaa ehdotukselle. Tosiasiassa Pentagonin kyberkeskus työllistää tällä hetkellä jo noin tuhat ihmistä. Helmikuun alussa 2011 he ilmoittivat jopa 10 000 nuoren tietokoneneron ("hakkerin") palkkaamisesta. Venäjällä on ollut hyvä syy etsiä kansainvälistä säätelyä ”loogisia pommeja” ja vahingoittavia ”botnet”-järjestelmiä vastaan. Yhdysvallat kieltäytyi kuitenkin kohteliaasti rauhanomaisesta yhteistyöstä. Sitä vastoin Pentagonista William Lynn ilmoitti 14. helmikuuta 2011, että Yhdysvallat investoi 500 miljoonaa dollaria tutkimukseen kyber-tiedustelutoimintaa varten! San Franciscossa järjestettyyn konferenssiin osallistui myös ilmeiset partnerit, kuten Google.

Amerikkalaisen kybersodan välittömään yhteyteen kuuluu Tallinnassa toimiva Naton kyberkeskus, jonka syntyhistoria on saanut tuekseen vihamielisen Venäjä-vastaisen tarinan, myytin, joka osoittaa koko keskuksen kyseenalaisen mission. Totta kai yksityiset ihmiset, yhteisöt, yritykset ja instituutit tarvitsevat suojautumista vihamielisiä kyberhyökkäyksiä vastaan. Keskuksen olemassaoloa perusteleva myytti paljastaa, että kaikki ei ole puhdasta myöskään itse tietoturvakeskuksessa.

Cyber Defence Center (CCDCOE) vihittiin käyttöön toukokuussa 2008 Tallinnassa. Keskustaa esiteltiin jo sen syntyjuhlassa Naton vastaukseksi ”Venäjältä tehtyyn tietoturvahyökkäykseen”, joka tapahtui Pronssisoturikiistan aikana. Hyökkäystä ei ole kuitenkaan osoitettu Venäjältä lähteneeksi, vaan liikenne itse asiassa tuli valta osin muualta päin. Keskuksen rakentamismytologia lähtee joka tapauksessa Venäjää voimakkaasti vastustavasta perustamistarinasta. Todellisuudessa jo vuonna 2003 , siis ennen Viron liittymistä Natoon ja paljon ennen Pronssisoturipatsaaseen liittyvää kohua, Viro esitteli ajatuksen ”kyberosaamisen keskuksesta”. Pronssisoturipatsasta on sittemmin käytetty propagandistisena todisteena ”Venäjän uhkasta”, kun suurelle yleisölle on halutettu selittää suunnitelmaa, joka oli todellisuudessa kuitenkin jo huomattavasti vanhempi.

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi 17. toukokuuta 2007, etteivät Venäjän valtiolliset instituutiot tee sellaisia hyökkäyksiä kuin Viroa vastaan oli tapahtunut. Itse asiassa Venäjän federaation presidentin sivustot altistuvat päivittäin sadoille hyökkäyksille. IP-osoitteiden valossa hyökkäykset tulevat ympäri maailmaa. Ensimmäisen kohun jälkeen jäi hiljaisuuteen varsinaiset tulokset: Viron kohtaamat hyökkäykset analysoitiin itse asiassa lähteneeksi monesta eri maasta, myös Yhdysvalloista.

Helmikuussa 2011 Hillary Clinton ilmoitti, että Yhdysvallat myöntää 25 miljoonaa dollaria Internetin ”toisinajattelijoiden” hyväksi. Dmitri Babichin mukaan tuo dollarimäärä on vain pieni muru siihen verrattuna, mitä Yhdysvallat käyttää Afganistanin ja Irakin operaatioihin.

Hindu-lehdessä 11. maaliskuuta 2011 määriteltiin Yhdysvaltojen kybersodankäyntiä arabikapinoissa sekä näiden kapinoiden vaikutusta Venäjään. Venäläinen asiantuntija Vladimir Radyuhinin mukaan nuo kapinat ovat voineet alkaa myös spontaanisti, mutta länsi on osallistunut kapinan ohjaukseen. Yhdysvallat on käyttänyt samaa tekniikkaa jo värivallankumouksissa Georgiassa, Ukrainassa ja Kirgiassa. CIA:n tehtävää ovat hoitaneet George Soroksen Freedom House ja National Endowment for Demokratia(NED), jotka tukevat ja kouluttavat siviili-aktivisteja, edistävät vallankumousta Twitterin ja Facebookin avulla myös Egyptissä ja Tunisiassa. Radyuhin ei viitannut Soroksen aktivismiin Pohjois-Kaukasian ongelmissa. Alexander Knyazev, Moskovassa toimivasta Oriental Studies –instituutista, epäili, että Yhdysvallat pyrkisi arabimaiden kapinoiden avulla maailmanlaajuiseen ylivaltaan. Kapinat olisivat osa laajempaa hanketta, joka koskisi myös keskistä Aasiaa. Myös Dmitri Medvedev lausui, että arabimaailman kapinat ovat ulkopuolisten käynnistämiä: nämä samat tahot voivat juonittelevat Venäjän horjuttamista. Medvedev ei kuitenkaan nimennyt mitään yksilöityä nimeä.

Kun arabien kriisi oli kuumana, Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton vannoi George Washinton yliopistossa 15. helmikuuta 2011, että ”internetin vapaus” on osa Yhdysvaltain strategiaa. "Vapaudella" hän tarkoittaa värivallankumousten edistämistä kybersodan avulla. Clinton ilmoitti Yhdysvaltojen antavan 25 miljoonaa dollaria näiden toisinajattelijoiden toiminnan hyväksi, kun toisinajattelijat pyrkivät kiertämään kyber-rajoitteita. Clinton viittasi nimenomaisesti "Kiinan suureen palomuuriin", Iranin vaiennettuun sosiaaliseen mediaan, Kuubaan, Syyriaan, Vietnamiin ja Myanmariin. Clinton laajentaisi myös cyber-hakkereiden toiminnan kiinaa, venäjää ja hindiä puhuvaa väestöä varten, jotta ”ihmisoikeudet ja demokratia laajentuisivat”. ”Uskomme, että hallitukset, jotka rakentavat esteitä internetin vapautta vastaan, olivatpa nämä teknisiä suodattimia tai sensuuria tai iskuja ilmaisu- ja kokoontumisvapautta vastaan, joutuvat lopulta itse paitsioon” (Clinton). ”Yhdysvallat auttavat ihmisiä internet-ympäristössä kiertämään suodattimet askeleen edellä sensuuria”.

Naton yhteistoimintakutsu on avarampi kuin olisi toiminta vain arvovaltaisten, kunnioitettujen yritysten kanssa. Yhdysvallat ilmoittivat helmikuun alussa 2011 kutsun 10 000 nuorelle hakkerille! Tämä olisi vastaus Venäjää varten ”virtuaaliseen kilpavarusteluun”. Pentagonin päällikkö William Lynn III kutsuu uutta oppia symbolisesti ”uuden avaruuden puolustamiseksi”. Yhdysvaltojen on löydettävä kyberavaruudessa sama potentiaali taistelukentälle kuin sillä on jo maalla, merellä ja ilmassa. Jugoslavian sodan aikana Naton lentokoneet ampuivat myös Kiinan suurlähetystöä Belgradissa, koska Kiina tarjosi viestintäpalveluita Jugoslavian armeijalle. Tämän jälkeen Kiinasta tuli joitakin voimakkaita verkkohyökkäyksiä Yhdysvaltain hallituksen sivustoja vastaan. Erityisesti Richard Clarke, Valkoisen talon entinen tietoturvaneuvonantaja, ilmoitti, että edessä on maailmanlopun skenaario, jossa viholliset voivat palkata hakkerin, joka murtautuu sotilaskoneille, kopioivat asiapaperit tai jopa järjestää räjäytyksiä. Yhdysvalloissa on kova yritys kybertodellisuuden hallintaan.

Transatlantinen ja osittain islamistinen informaatiosodan verkosto ei ole uusi ilmiö Venäjällä, mutta noiden menetelmien toteuttajien kykyjä ja taitoja on viime vuosien aikoina voimakkaasti tehostettu sodassa Venäjän järjestelmää vastaan. Tuo peli on jopa julmetun vaarallista. Yhtäällä rahoitetaan vähintään välikäsien kautta islamistisia tappokoneita ja heidän tukiverkostojaan epäjärjestyksen voimistamiseksi. Toiseksi luodaan vaarallisia, tappavia nettiviruksia katastrofien aiheuttamiseksi. Kolmanneksi luodaan provokatiivinen manipulaatio kriisitilanteiden johtamiseksi. Ei pidä unohtaa myöskään esimerkiksi sitä, että mielenosoitusten järjestelijänä tunnettuAlexei Anatolievich Navalnyi (Алексей Анатольевич Навальный, s. 1976) kävi Amerikassa Yalen yliopistossa (New Haven, Connecticut) propagandistisen koulutuksen ja saapui vuonna 2010 takaisin Venäjälle kenttätyöhön tarkoitusperiä varten, jotka nyt ovat ilmeiset.

Kybersotaa Venäjän järjestelmän epävakauden luomiseksi ei pidä erottaa siitä, että Yhdysvaltain kongressi hyväksyi 12. joulukuuta 2011 kyseenalaisen toimintaohjeen "MILITARY ACTIVITIES IN CYBERSPACE" (SEC 954), jonka mukaan "puolustusministeriö saa valmiudet presidentin ohjauksessa käydä hyökkäyssotaa kyberavaruudessa meidän maamme [US], liittolaistemme ja etujemme puolesta" (Congress affirms that the Department of Defense has the capability, and upon direction by the President may conduct offensive operations in cyberspace to defend our Nation, Allies and interests). Asiantuntijat ovat erityisesti kritisoineet tuota avaraa lupausta sanan "interests" vuoksi.


Maailmantaloushäiriöt luovat epävakautta värivallankumousten provosoimiseksi


EU:n pelastusoperaatioissa on huolehdittu uskovaisesti, etteivät vauraat pankkiirit menetä henkilökohtaista vaurauttansa, vaan kansantaloudet saavat kärsiä yksityisten pankkiirien sijasta.

YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin sekä YK:n viiden alueellisen komission (the Department of Economic and Social Affairs, the United Nations Conference on Trade and Development and the five United Nations regional commissions) arviossa maailmantalouden näkymiksi (World Economic Situation and Prospects (WESP) vuodelle 2012) lausutaan jo toisen kappaleen alussa karuttomasti: “ Even this sombre outlook may be too optimistic. A serious, renewed global downturn is looming” (jopa nämä synkät näkymät voivat olla liian optimistisia). Vakava, uudestaan syntynyt maailmanlaajuinen taantuma on uhkaava). YK:n analyysissä huomautetaan, että kriisissä kärsijöitä ovat erityisesti kehitysmaat.

Syy maailmantalouden kriisiin löytyy euroalueen velkakriisistä ja julkisen talouden ongelmista. Myös Euroopan maissa pankkien taseissa on törkeitä heikkouksia. Yhdysvaltain taloutta rasittaa jatkuva korkea työttömyys, kuluttajien ja yrittäjien horjunut luottamus, sekä rahoitusalan hauraus. Yhdysvalloissa 29 % työttömistä on ollut yhtäjaksoisesti työtön jo yli vuoden verran. Poliittinen kinastelu Yhdysvaltojen budjetista pahentaa talouskasvua ja nostaa työttömyyden uusiin ennätykseen, masentaa yhä lisää kotitalouksien luottamusta sekä heikentää asuntomarkkinoita. Nämä tekijät yhdessä aiheuttavat uuden vaaran Yhdysvaltojen pankkisektorille. Näin ollen Yhdysvallat voi vajota uuteen lamaan (Consequently, the United States economy could well fall into another recession).

Euroopan Unionin ja Amerikan Yhdysvaltojen kaksi suurta ongelmataloutta ovat syvästi sidoksissa toisiinsa. Mikäli molemmat taloudet vajoavat taantumaan, seurauksena on maailmanlaajuinen taantuma. Perushyödykkeiden (primary commodities) hintataso pysyy kuitenkin huomattavan korkeina. Elintarvikkeiden hinnat säilyvät huomattavan korkeina ja selvästi korkeampina kuin vuonna 2010. Lihan, kasvisöljyjen ja sokerien hinnat ovat nousseet. Korkeat elintarvikehinnat luovat inflaatiota moniin kehitysmaihin. YK ilmoittaa huolestumisensa siitä talouslaman seurauksesta, että merkityksellisen tulevaisuuden puute on sosiaalisten jännitteiden lähde, joka on näkynyt erityisesti arabimaailmassa.

YK varoittaa 1. joulukuuta 2011, että heidän ennusteensa vuodelle 2012 on ehkä laadittu suhteellisen optimistisessa tilanteessa, kun uskottiin vielä Euroopan velkakriisin hallintaan. YK:n optimistisimmassa ennustevaihtoehdossa EU:lle luvataan vuodelle 2012 – siis kovin optimistisesti - 0,5 %:n talouskasvua, mikä sekin jo tarkoittaa, etteivät EU:n valtiot kykene pitämään kaikkia budjettisitoumuksiaan, joita on annettu yhteiskunnan rakentamiseksi. Euroalue kehittyy vieläkin hitaammin: 0,4 %:n kasvu vuodelle 2012. EU:n tilastoissa näkyvä muutaman promillin kasvu perustuu uusien EU jäsenten nopeampaan kasvuun. Venäjän Federaation talouskasvuksi on YK:n ennusteessa odotettu 3,9 %, mikä on myös optimistinen, jos EU:n taloustaantuma syvenee rajusti.

YK:n taantumaa lupaava skenaario (A downside scenario for the world economy) – siis vallitsevien tietojen valossa jo hyvin reaalinen vaihtoehto - kertoo, että Amerikan Yhdysvallat vajoaa vuonna 2012 -0,8 %:n taantumaan, Euroopan Unioni -1,6 %:n ja Euroalue -2,0 %.n taantumaan. Myös tällöin uudet EU-jäsenet pitävät EU:n promillelukuja vielä kohtuullisena, kun uusien jäsenten kasvu on 1,1, %. Taantumaskenaariossa Venäjän Federaatio on huomattava kärsijä, koska sen talous on tiukasti sidoksissa Yhdysvaltoihin ja EU:n talouteen. Näin molempien talouksien ongelmat heijastuvat Venäjään. Tuossa skenaariossa Venäjälle ennustetaan taantumaa: - 3,6 % talouskasvua (negatiivinen). Tuota rajua taantumaa voidaan käyttää värivallankumouksellisen levottomuuden vauhdittajana samanaikaisesti kun Amerikassa painetaan dollareita talouden hetkellistä säilymistä varten.


Onko Ilmestyskirjan Harmageddon saapumassa?


Amerikkalainen fundamentalistikristillisyys on luonut sekä kannattajien että vastustajien tajuntaan kollektiivisen omnipotenssin harhan, jonka mukaan lopullisessa Harmagedonissa Yhdysvallat saapuvat pelastavana kotkana ja edustaa hyvää maailman valtaa. Siinä selitysmaailmassa antisemitistiset Goog, Mesek ja Tubal sekä ”Roosin ruhtinas” (väärä käännös englantilaisessa maailmassa) joutuvat tuomituksi. Mikäli ylipäätänsä Ilmestyskirjaa on sopivaa katsoa tulevaisuuden ennustuksena, niin semaattisesti, väestötieteellisesti ja maantieteellisesti Gog sijoittuu pikemmin Pohjois-Kaukasian militanteille trukkilaisalueille.

En voi olla muistamatta, että Israelin ulkoministeri Avigdor Lieberman kertoi 4. kesäkuuta Tel Avivissa, että laivan järjestäneellä väellä oli yhteyksiä Pohjois-Kaukasian terroristeihin, Tšetšenian militantteihin. Euroopan juutalainen kongressi (European Jewish Congress) painotti, että EU:n pitäisi tuomita paremmin tuollaiset ”ihmisoikeusjärjestöjen” nimissä kulkevat terroristiyhteisöt. Turkin hallitus oli todennut IHH:n terroristiyhteydet jo 1990-luvulla. IHH:n puhelintietojen tutkinta paljasti jo joulukuussa 1997, että järjestön johtajat ostivat hyväntekeväisyysraholla automaattiaseita, joita järjestön tiettyjen jäsenten oli määrä viedä Tšetšenian militanteille. Maantieteellisesti katsottuna se ikivanha ”Gog” sijoittuisi pikemmin näille alueille. Maagogin ja Gogin liittäminen moderniin Venäjään on täysin perusteetonta jo senkin vuoksi, että antiikin päivinä sanojen koettiin viittaavan pikemmin Kaukasian pelottaville alueille, erityisesti Turkkiin ja Georgiaan.


Hesekielin kirjan kirjoittajan omasta ajasta katsoen – ja tätä seuraten Ilmestyskirjan mukaan - nuo pahuudet voimat liittyivät huomattavasti lähemmäksi Mustan Meren rannoille kuin johonkin Venäjälle. Valitettavasti juuri mainituilla alueilla on tälläkin hetkellä sellaista militanttivähemmistöä (turkkilaistaustaisia, tšetšeenitaustaisia ja gruusialaisia militantteja), joka on tunnetusti myös hyvin Israel-vihamielisia. Useille heistä on pahin halventava kirosana kutsua jotakin ihmistä "sionistiksi" tai "juutalaiseksi", kuten olen saanut itsekin kokea (itse toki kunnioitan ihmistä kansallisuudesta ja uskonnosta riippumatta). Mitään tiettyä nykyistä kansaa tai valtiota ei tule kuitenkaan samaistaa kollektiivisesti vuosituhansia sitten kirjoitettuihin profetioihin pahuuden valtakunnasta, sillä kussakin valtiossa ja kansassa on aina myös aitoja kristittyjä, jotka eivät liity tuohon antisemitistiseen hyökkäykseen.


Itse asiassa venäläisissä tulkinnoissa Ilmestyskirjasta pahuus saapuu Amerikasta, Kristus-lapsi syntyy Venäjällä. Venäjällä valtakirkkojen papisto tulkitsee Ilmestyskirjaa hyvin samalla tavalla kuin Suomessakin akateemisissa yhteyksissä. Ilmestyskirjan ajoitus otetaan huomioon, kielen erityisluonne ei unohdu.


Niin kuin Suomessa myös Venäjällä hengellisten intoilijoiden heikko tuntemus akateemisesta raamattutuntemuksesta tarjoaa mahdollisuuden poliittisille fantasioille. Venäjällä vapaissa suunnissa ilmestyskirjamainen paha selitetään Euroopan Unioniksi tai Yhdysvalloiksi. Filosofian tohtori, akateemikko Leonid Maslov hämmensi uskonnollisilla näyillään 2000-luvun alkupuolella: Hän uskoi, että Venäjän lopunajallinen tehtävä on uudestisyntyä valtioiden etujoukoksi ja saavuttaa henkinen ylivoima maailmassa.

Ilmestyskirjan lukuja 10 ja 11 saatetaan selittää suoranaisesti ”profetiaksi Yhdysvalloista”. Näin menettelee mm. eräät venäläiset adventistit, kun he vastaavat omaan kysymykseensä: ”Miksikö tämä peto olisi Yhdysvallat? Koska vain yksi valta on riittävä siihen. Vain yksi suurvalta on sellainen. Tämän pedon valta on maailmanlaajuinen. Tämä tieto luonnehtii selittäjän mukaan Yhdysvaltoja. Myös pedon ulkonäkö vaikuttaa venäläisen selittäjän mukaan Yhdysvalloilta: kuin karitsa, viaton rauhaa rakastava eläin, mutta kuitenkin peto, joka nousee maasta. Ensi silmäyksellä viaton karitsa, Kristuksen kaltainen”.


Venäjällä myös pohditaan vastaavissa hengellisissä piireissä, mitä Ilmestyskirja ilmaus ”vaimon pakenemisesta erämaahan” saattaisi merkitä. Tulkinnan mukaan lapsen syntymä tarkoittaa epäilemättä Jeesusta Kristusta, jota lohikäärme-saatana tahtoo vastustaa. Lohikäärme ”syöksi suustaan vettä kuin virta vaimon jälkeen, saattaen vaimon virran vietäväksi” (Ilm. 12:15) tarkoittaa venäläisen selittäjän mukaan saatanallista propagandaa, ideologista indoktrinaatiota. Ideologisen propagandan viemäksi joutunut vaimo on allegoria maasta, johon vauva syntyy. Hän muistuttaa että 8.12.2000 Venäjän duuma hyväksyi lain valtion symboleista, jolloin Venäjä sai vaakunan kaksipäisestä kotkasta. Sen vuoksi Ilmestyskirjan väite naiselle annetusta suuren kotkan kahdesta siivestä viittaa Venäjään. Ilmestyskirjan vaimo tukeutuu Venäjään. Venäjän vaakuna on kaksipäinen vaakuna. Venäjän on suurin maa, jolla on suuret potentiaalit.


Ilmestysirjan mukaan ”nainen pakeni autiomaahan” tietyksi määräajaksi (Ilm. 12:14), eli 42 kuukauden ajaksi. Em. selityksen mukaan Venjän talous ja valtio ovat tuolloin romahtamaisillaan, ihmiset köyhyyden partaalla. Millaista ideologiaa Jumala haluaa suojella vaimon – Venäjän avulla? Raamatun selittäjä panottaa: Muistakaamme Venäjän historiaa ja verratkaamme muiden maiden kehittymiseen. Venäjä ei elä kapitalismissa toisin kuin muut kehittyneet valtiot. Jumala päätti suojata Venäjän kapitalismilta, keitaaksi maailmaan, vailla kapitalismin ideologiaa. Kaikki muut maat saivat mahdollisuuden antautua kapitalismiin jo paljon aiemmin. Iso-Britannia jo vuonna 1648. Miksi kapitalismi on sietämätön Jumalalle? Kapitalismi turmelee ihmisen sielun. Omaisuudesta tulee ainoa mittapuu, rikkaudesta syy jopa jumalanpalvelukseen. Valehtelusta tulee keino menestyä tuomioistuimessa. Rikkautta pidetään puhtautena. Loistokkaat vaatteet antavat arvokkuutta. Raha on kaikki: valtaa ja vaurautta, itsenäisyyttä, toisen kunnioittamista, terveyttä. Kouluikäiset lapset opetetaan ansaitsemaan rahaa. Nämä rikkaat ihmiset ovat kansallisia sankareita, monet ovat ylpeitä heistä, sanomalehdet, aikakauslehdet ja televisio näyttävät heitä. Saatanan ideologia on alaston materialismi. Kapitalismin muodostumista voi auttaa viljelemällä ideologiaa ns. länsimaisia arvoja. Tämä on juuri Venäjää kohtaavasta uhkasta. Kuluttamisen epidemia on alkanut Venäjän kahdesta metropolista. Murhat, huumeet, AIDS, petokset ovat yleistyneet. Nämä ovat vain murto-osa niistä kaikista kauheuksista, joita tarkoitamme ”länsimaisilla arvoilla”. Millaisia elokuvia katsomme, mitä kirjoja luemme, mitä lehtiä valitsemme? Itse kukin on muodostunut primitiiviseksi kuluttajaksi. Ei ole epäilystäkään siitä, että lohikäärme hyökkäsi vaimoa vastaan ja tämä vaimo on Venäjä. Käärme syöksi suustaan vettä kuin virran, koska tahtoo levittää eläimellisen ideologian Venäjälle. Kuluttamisen vimman ohessa opiskelijoista tulee narkomaaneja, tšetšeenikapinalliset ja oligarkit työskentelevät objektiivisesti katsottujen pedon tavoin. Venäläiset eivät enemmistönä anna periksi julmalle ideologialle.

Raamatun mukaan maa nielaisi lohikäärmeen syöksemän veden. Venäjän iso alue suojaa venäläisiä sen ulkoisilta uhkilta. Tilanne on aivan toinen Latviassa, jossa sikamaisen uskonnon avulla voidaan toteuttaa täydellinen propaganda – indoktrinaatio - väestöä vastaan. Ilmestyskirjan mukaan peto nousi merestä, kansojen joukosta, sillä oli seitsemän päätä (Ilm. 13:1), mikä tarkoittaa venäläisen tulkinta-ajatuksen mukaan ”Suurta seitsemää”, johtavaa seitsemään teollisuusmaata maailmassa, G 7: Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia ja Japani. Venäjä on koko ajan tässä ulkopuolinen, ”kahdeksas”. Tulkitsija näkee kymmenessä sarvessa Naton. Ilmestyskirjan meri-teema viittaa myös Pohjois-Atlantin liittoon (Natoon), jolla on pirullinen lopunajallinen rooli ihmiskunnan historiassa.

Ukrainan progressiivinen sosialistinen puolue ilmoitti vuonna 2007 Victor Eaglen Las Vegasista lähettämän Ilmestyskirjasta johtaman varoituksen, jonka mukaan amerikkalainen imperiumi on joutunut sosiaaliseen, taloudelliseen ja poliittiseen umpikujaan. USA ei voi enää edes teeskennellä tyrkyttäessään vapautta, demokratiaa ja hyvinvointia maailmalle, kun siellä on itsellä nämä ongelmat. Ilmestyskirjan toinen peto (Ilm. 13:2-8) pääsi valtaan ja tuhosi maailmaa. Yhdysvallat ovat juuri tämä peto, tekee johtopäätöksensä Las Vegasin mies kirjeessään Ukrainan sosialisteille.


Amerikkalainen sota pingviinien hirmuvaltaa vastaan


Venäläisen tarinan mukaan etelämantereelta löytyi öljyä. Tämän jälkeen Yhdysvallat ilmoitti, että pingviinien hirvittävän, verisen terrorihallinnon on loputtava välittömästi. En muista tarinasta yksityiskohtaa, alkoiko edellä mainitun ilmoituksen jälkeen YK:n hyväksynnässä tai ilman hyväksyntää rauhantahtoiset pommitukset ja muut operaatiot pingviinejä vastaan. Tuskin rauhantahtoa ilmaiseva interventio jäi vain julkisen paheksunnan varaan.

En ole käynyt monessakaan maassa, joten en tahdo sanoa mitään ehdottoman varmaa siitä, olisiko siellä ollut ennen suoritettuja puhdistavia sotilasoperaatioita tuo pingviinien hirvittävä terrorihallinto: Irakissa, Kuwaitissa (1991), Zairessa (1991), Sierra Leonessa (1992, 1997, 2000), Bosnia ja Hertsgovinassa (1992-1996), Makedoniassa (1993, 1994), Haitissa (1994-1995, 2004), Liberiassa (1996, 2003), Kongossa ja Gabonissa (1997), Kambodžassa (1997), Afganistanissa (1998, 2001-2012), Sudanissa (1998), Liberiassa (1998), Itä-Timorissa (1999-2001), Serbiassa (1999), Jemenissä (2000, 2002, 2004), Filippiineillä (2002), Georgiassa (2003-2004, 2008), Keniassa (2004), Etiopiassa (2004), Eritreassa (2004), Pakistanissa (2004, 2011), Libanonissa (2006), Somaliassa (2007, 2011), Libyassa (2011), Nigeriassa (2011), Ugandassa (2011) sekä nyt Syyriassa, jonka puhdistamista pingviineistä ovat Yhdysvallat ja Arabiliiton keskustelukerhon muutamat jäsenet kovasti tukeneet. Aikomukseni on toki mennä katsomaan, onko Syyriassa ihmisiä vai pingviinejä.

Venäjällä olen käynyt usein. Tiedän senkin, että Venäjällä on öljyä ja muita luonnonrikkauksia. Venäjä ulottuu myös Pohjoisnavalle saakka. En ole nähnyt kuitenkaan Moskovassa ja Pietarissa pingviinejä.

Kysyn epätietoisen nöyrästi Hillary Clintonilta ja John McCainilta sekä monelta muulta äänekkäältä ja vaikutusvaltaiselta päättäjältä, ovatko he ehkä käyneet Moskovassa ja Pietarissa. Ehkä Amerikka on vain aloittamassa oman Harmageddoninsa tuon informaatiosotansa avulla? Ovatko he ehkä nähneet Moskovassa pingviineitä, kun niin kovasti olisivat rahoittamassa ja tukemassa kaikkien muiden jo edellä mainittujen ja muiden mainitsemattomien kohteiden ohessa värivallankumousta myös Venäjälle?

Ymmärrän hyvin, että transatlantisen viisauden jälkeen monet toimittajat ja poliitikot toistavat samaa uhkakuvaa pingviinien diktatuurista Moskovassa, vaikka en ole todellakaan mitään sellaista nähnyt Moskovassa. Mitään muuta uutisointia en voi löytää nykyisellään edes kotimaastani Suomesta, joka on kuitenkin Venäjän hyvä ystävällinen naapurimaa, joka ei ole toistaiseksi lähettänyt kansalaisiaan ympäri maailmaa pingviinien vastaisiin sotaoperaatioihin (Afganistanissa on kylläkin astuttu jo harmaan rajan yli). Suomi ei kuulu pingviinejä pommittavaan transatlantiseen sotilasliittoon. Sotilasliittoa kutsutaan nykyään rauhanjärjestöksi.

Länsimaisissa uutisissa on kerrottu tällä hetkellä kovin yksituumaisesti, että Moskovassa olisi ollut 200 000 ihmistä huutamassa yhdessä äänin täystuhoa pingviinien terrorihallinnolle. Minä katsoin – mielestäni juuri mainittua - mielenosoitusta suorana lähetyksenä RT-kanavan kautta, paikalla oli noin 30 000 ihmistä, jotka buuasivat mielenosoituksen johtajia vastaan, kun nuo esittivät edellä mainittuja rajuja kehotuksia.

Moskova on mainittu usein läntisen maailman tuoreissa uutisissa. En tunnista Moskovaa niistä rajuista uutiskuvista. Joskus olen tunnistanut kreikkalaista kirjoitusta noissa uutiskuvissa. Ovatko pingviinit tulleet yllättäen Moskovaan ja vaihtaneet Venäjän pääkieleksi kreikan? Pingviinien kielestä en tiedä, sillä heitä en ole todellakaan nähnyt Venäjällä kaduilla, kaupoissa ja konferensseissa. Siispä kysyn, mitä tekemistä Amerikalla pitäisi olla Venäjän vaalien kanssa, jos Venäjällä ei ole kerran pingviinit hallitsemassa maailman energiavaroja.

Loppupäätelmä

Jos maailmansota syttyy vuonna 2012 tai kun se syttyy myöhemmin, niin ei ole suinkaan kirkossa pätevästi kuulutettu, että amerikkalaiset ja EU veisivät voiton tuossa ihmiskunnan viimeisessä maailmansodassa. Venäjällä ja Kiinalla riittävät resurssit puolustuksellisesti myös koko EU:n ja Amerikan Yhdysvaltojen tuhoamiseen, vaikka EU:n ja USA:n aseresurssit ja määrärahat ovat moninkertaiset edellisiin verrattuina. Venäjällä ja Kiinalla on kuitenkin eräät merkittävät edut: maantiede - ja Jumalan siunaus.

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)