perjantai 9. joulukuuta 2011

En noudata Suomen ulkoministeriön matkustuskehotusta Venäjällä

Suomen ulkoministeriön antama matkustustiedote 9.12.2011 on propagandistinen, osa Suomen UM:n informaatiosotaa, jota Suomen mediassa on myös käyty Venäjää vastaan. Uutiset ovat kertoneet tänään UM kehotuksesta mahdollisille matkalaisille.

Suomen UM on turvallisuusriski. Suositukseni on, että älä ilmoita UM:lle mitään matkareittiäsi Venäjällä, tai ei ainakaan mitään ihmissuhteita, sillä UM on venäläisvihamielinen vakoiluorganisaatio.

UM kehottaa, että pitää noudattaa ”erityistä varovaisuutta liikenteessä, metrossa, rautatieasemilla ja lentokentillä”. Kehotuksessa em. aloitus on hyvin raju ja säikäyttävä. Olen tullut vasta äskettäin Pietarista. Tavanomainen asiallinen käytös suuressa metropolissa riittää. Uusnatsien – joita Suomen ulkoministeriön hyväksi tekevä kehitystyöministeri Heidi Hautala, Finrosforum ja eräät muut tahot tukevat Eduard Limonovin kautta – riehuessa mahdollisesti jossakin mielenosoituksessa, on syytä harjoittaa tervettä harkintaa. Itse tarkkailin Gosnyi Dvorin mielenosoitusta riittävän etäältä – en mitenkään loukannut Sisäministeriön joukkojen ja muun virkavallan työrauhaa. Mitään koettua tai nähtyä turvallisuusriskiä ei ollut. Lainvalvontaviranomaiset eivät ole Venäjällä riski, mutta Suomen ulkoministeriön partnerit Eduard Limonovin, Boris Nemtsovin ja vastaavien ryhmissä voivat olla.

UM:n mukaan mielenosoitusten lähistöltä on syytä poistua. UM:n neuvoon voi suhtautua kahdella tapaa: yhtäällä on totta, ettei sormiaan pidä työntää jokaiseen uusnatsin persreikään, vaikka itse Finrosforum ja UM pitäisi heitä kavereinaan sekä harjoittaisi perverssejä leikkejään mainittujen tahojen jätösten parissa; mutta toisaalla riittävän kaukaa on turvallisesti syytä nähdä, että angloamerikkalaiset uutiskuvat ovat olleet valtaosin väärennöksiä. Äskettäin valtauutisissa näytettiin tulipalomaisia mielenosoituksia ”Moskovasta”, vaikka kuvat olivat todellisuudessa Kreikasta.

UM toteaa myös oikein, että ”noin viiden miljoonan asukkaan Pietarissa pätevät samat selviytymissäännöt kuin muissakin suurkaupungeissa”. Tämä tieto olisi saanut olla ensimmäinen "kehotuksessa". Todellinen tilanne ei ole siis sen ihmeellisempi kuin suurkaupungeissa yleensä. UM:n otsikointi ja uutisointi luovat tavallisesta tilanteesta provokatiivisen, tarkoituksellisesti hysteerisen. Kehotus on osa UM:n halpa-arvoista informaatiosotaa.

Suomen ulkoministeriö suosittelee ennen matkaa matkustusilmoituksen tekemistä ulkoministeriölle tai Suomen edustustolle. Tuossa ilmoituksessa kerrotaan omat henkilötiedot, matkan aikana voimassaolevat yhteystiedot ja matkaa koskevat tiedot ministeriölle hätätapauksia ja kriisitilanteita varten. Tämä matkustusilmoitus on erityisesti suositeltu riskialttiisiin valtioihin matkustaville ihmisille. Minä menettelen toisin kuin UM kehottaa. Minä suljen kaikki gsm-yhteydet Suomeen Venäjä-matkan ajaksi, en kerro tuloaikomuksista enkä asumisosoitetta tai muita yhteystietoja ja suunnitelmia matkan ajalta. En myöskään kerro, milloin lähtisin mahdollisesti uudemman kerran Venäjälle.

Mikään Suomen valtion asia ei ole niin olennainen, että matkasuunnitelmaani tulisi muuttaa tai minun kaltaiseen virkaheittoon tyhjäntoimittajaan olisi mitään aiheellista pitää yhteyttä. Selviän Venäjällä paremmin ja turvallisemmin kuin Suomessa. Venäjällä olen vapaampi kuin Suomessa. Olen suunnitellut matkaa Groznyiin, mutta en kerro UM:lle milloin ja kenen seuraksi tai missä tarkoituksessa. Kun joskus palaan takaisin Helsinkiin, terveiset kyllä tulevat julkisiksi tavalla tai toisella.

Suomen UM on turvallisuusriski: (1) UM on aidosti värivallankumouksellinen ryhmittymä, jossa (2) tuetaan Interpolin kansainvälisesti etsittyjä terroristeja, sekä (3) heidän viestintäkeskustaan YK:n turvallisuusneuvoston vastaisesti, ja (4) harjoitetaan myyräntyötä suomalaisia ihmisiä vastaan, kun nämä kansalaiset moittivat UM:n toimintaan edellä mainittujen kolmen rötöksen tähden.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)