lauantai 10. joulukuuta 2011

Kimmo Kiljunen ja Aamulehti valehtelevat Venäjän vaaleista

Aamulehti on hyvin repäisevin otsikoin ja tarinoin kertonut väitteitä Venäjän vaalirikkomuksista. Kimmo Kiljunen on esiintynyt asiantuntijana, vaikka hän ei ollut mikään asiantuntija aiempien rikkomustensa tähden. Toinen asiantuntijataho oli Golos-järjestö, vaikka juuri tuon järjestön ostetut ja väärennetyt virhetilastot on juuri äskettäin hyvin konkreettisesti osoitettu. Aamulehti ei mitenkään mainitse Golos-järjestöä rikollisena korruptoituneena väärentäjänä, vaan tukeutuu mainitun järjestön väitteisiin.


Kuva: Aamulehti valehtelee

Tässä kopioidussa Aamulehden kohdassa väitetään esimerkiksi, että Pietarissa toimittajia olisi kielletty valokuvaamasta vaalipaikalla. Väite on valhe. Kielto olisi Aamulehden mukaan lainvastainen.

Menin Pietarin erään vaalipiirin huoneistoon. Kuvasin rakennuksen, kuvasin portaat, kuvasin vaalihuoneiston buffetin. Menin sisälle ja keskustelin omatoimisesti valokuvaamisesta vaalipiirin päällikön sekä sisäasiainministerin upseerin kanssa. He eivät tulleet sanomaan mitään asiasta, vaan kysyin heiltä asiaa, koska mielestäni niin sopii käyttäytyä vaaleja kunnioittaen. Minulla ei ollut mitään erityistä valokuvaamiseen hankittua lupalappua, vaan kerroin tilanteen ja tarpeen. Se riitti. Molemmat palvelivat ystävällisesti ja antoivat kuvata. He toki opastivat oikean alueen, mistä sopisi kuvata, kun kysyin asiaa. Itse asiassa valokuvaaminen ei ollut kovin rajoitettua. Tarkoituksena ei ole häiritä itse vaalissa äänestäviä ihmisiä eikä loukata näiden ihmisten vaalisalaisuutta. Siksi vaalitoimitsijoiden kanssa toimittajien sopisi keskustella. Tämä koskee myös Venäjää. Olin erityisen vapaa. Sopinee kokeilla samaa presidentinvaaleissa vaalihuoneistossa Suomessa...

Aamulehti ja Kimmo Kiljunen siis valehtelevat. Onhan toki pieni mahdollisuus, että Aamulehden toimittaja on ollut moukka, venäläisittäin sanottuna tsuhna, joka ei ole osannut käyttäytyä vaalipaikalla, vaan on rymistellyt kameroineen sinne ikään kuin Viipurin tai Pietarin suomalaisena ikiaikuisena herrana. Tuskin on kuitenkaan oletettavissa, että suomalaiset toimittajat olisivat sellaisia moukkia, vaan pikemmin on uskottavissa kaiken muun erheellisen tiedon valossa Aamulehden valehtelevan.

Johan Bäckman on tulkinnut tilanteen siten, että suomalaiset toimittajat ovat häirinneet vaalitapahtumaa. Sellaisia tsuhnia voi toki olla suomalaistenkin toimittajien joukossa. Ongelma tuntuu sitäkin ihmeellisemmältä, kun minä sain niin ystävällisen hymyilevän palvelun kuin suinkin voisin saada vaalipaikalla tai maailmassa.


Tässä muutamia kuviani Pietarista vaalihuoneistosta ja rakennuksesta duuman vaalien yhteydessä 2011.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)