torstai 29. joulukuuta 2011

Milloin Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen tekevät poliittiset johtopäätökset?


Suomi on merkillinen maa. Juuri julkaistujen eurooppalaisten tutkimusten mukaan suomalaiset luottavat enemmän mediaan kuin missään muualla Euroopassa ihmiset luottavat. Demokraattisten väittelyjen kotimaassa Iso-Britanniassa ihmiset ovat sitä vastoin kriittisempiä median suhteen kuin missään muualla Euroopassa. Suomessa on kuitenkin ulkomaanuutiset pääasiassa englannista suomeksi käännettyjä, ehkä pienen toimituksellisen työn avulla käännöksen jälkeä on peitelty (ei aina). Britit eivät usko samoihin uutisiin, lukevat kriittisesti ja kuuntelevat epäillen, mutta suomalaiset kumartavat ja kunnioittavat totuuksina. Saman tutkimuksen mukaan suomalaiset luottavat enemmän poliittisiin puolueisiin kuin missään muualla Euroopassa ihmiset luottavat puolueisiin.

Suomi on merkillinen maa, sillä Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen voivat varsin ongelmattomasti olla ehdokkaina tasavallan presidenteiksi, vaikka koko euro ja EU ovat samanaikaisesti kaatumassa. Iso-Britannia on jo päättänyt rajojen sulkemisesta euron romahduksen koittaessa. Australia on antanut ohjeet riskivaluutasta eurosta vapautumiseksi.

Suomi on merkillinen maa, sillä Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen ovat Suomen eurojäsenyyden arkkitehdit ja agentit, joiden ansiottomuuden tähden suomalaiset eivät koskaan äänestäneet euroon liittymisestä. Romahtavan euron tuskat ja tietämys ovat jääneet myös lausumatta Suomessa avoimesti. Kaikki hoituu, kauniisti ihmiset luottavat politiikkojen lupauksiin enemmän kuin missään muualla Euroopassa. Suomalaiset luottavat myös euroon tällä hetkellä enemmän kuin missään muualla Euroopassa: hyvin selvä valtaenemmistö suomalaisista rakastaa ja uskoo euroon: In euro we trust.

On varsin ilmeistä, että Iso-Britanniassa tai Saksassa ei tulisi sikäläisen poliittisen keskustelevan ja yhteiskuntakriittisen kulttuurin tähden kyseen vallitsevassa tilanteessa kahden keskeisimmän euro-agentin esiintyminen presidenttiehdokkaana – ja toinen heistä (Niinistö) nauttii jopa gallup-mittareiden kovista lukemista. Kun miettii Niinistön suosiota, hänen ansiokseen jää kohtalokas tsunamin kokeminen puhelintolpassa Thaimaassa ja sen jälkeinen onnistunut empaattinen mediapeli. Lisäksi Niinistö on julkisuutta saanut rakkaussuhteidensa avulla. Poliittiset ansiot rajoittuvat europäätökseen.

Milloin Niinistö ja Lipponen tekevät eurooppalaiset johtopäätökset vallitsevasta eurokatastrofista vetäytyen presidenttiehdokkuudesta?


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)