sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Pitävätkö pressaehdokkaat meitä tahallaan tyhminä?Pitävätkö pressaehdokkaat ja media meidät tahallisesti tyhminä?

Pari päivää sitten Suomen presidenttiehdokkaiden vaalitentissä melkein kaikki ehdokkaat – vähintään rivien välissä – tunnustivat huolensa, kun Venäjä sijoittaa Iskander-ohjuksia EU:n rajoille Puolan ja Liettuan tuntumaan sekä mahdollisesti etelään lähelle Georgiaa ja Nato-jäsentä Turkkia. Tätä asiaa olisi pitänyt juuri arvioida geo- ja sotilaspoliittisesti, koska samanaikaisesti "väitellään" tyhjänpäiväisesti Nato-optiosta, mutta arviota ei tehty. Edes Paavo Väyrynen ei käyttänyt tilaisuutta hyväkseen, vaikka nyt olisi ollut oikea hetki sanoa, että Venäjän Iskander-toimet osoittavat Naton itälaajentumisen seuraukset, Naton tuoman turvallisuusuhkan ja jännitteiden kiristymisen maailmassa.

Samanaikaisesti kukaan ehdokkaista ei tuonut esille Suomessa koettavaa turvallisuusriskiä Baltian alueen, ja erityisesti Suomea lähinnä Viron, ihmisoikeusongelmista, poliittisesti vihamielisesti toteutetusta tiettyjen väestöryhmien (erityisesti venäläisten) taloudellisesti kurjistumisesta ja sorrosta, jonka tähden ongelmat heijastuvat väistämättä Pohjanlahden yli myös Suomeen. Asiaa ei edes sivuttu. Kukaan ei esittänyt huolestuneisuuttansa, että Viron presidentti Toomas Henrik Ilves nimitti venäjänkieltä "miehittäjän kieleksi". Viro saa siis huseerata mitä tahansa syrjinnän ja sorron toteuttamiseksi, mutta uudet pressat vaikenevat Suomessa. Soini jopa kehuskeli jollakin tavalla Viroa, jättäytyen välinpitämätömäksi kyseenalaisen ulkopoliittisen pelinsä tähden sitä kärsimystä kohtaan, jota Suomessa koetaan monessa kylässä ja kaupungissa monenlaisten lieveilmiöiden maahantulossa Baltian valtioiden ihmisoikeusongelmien ikävinä seurauksina. Soini ei rakasta suomalaisia. Eräiden ystävieni värikästä ja voimakasta ilmausta soveltaakseni: Suomen pressaehdokkaat olivat kaikki natsimoodissa.

Mutta erityisen surullista on, ettei kukaan ehdokkaista kertonut mitään geopoliittista ja militaarista analyysia tuosta tosiasiasta, että Venäjän ohjukset ovat tulos Naton itälaajentumisesta ja BMD-järjestelmän rakentamisesta.

Kukaan ehdokkaista ei myöskään kyseenalaistanut amerikkalaisrahoitteisen Golos-toimiston vaaliväitteitä, vaan päinvastoin ehdokkaat luottivat noihin väitteisiin.

Keskustelun jälkeen dilemnaksi syntyi, että tavallinen äänestäjä löysi nyt vahvistuvan mentaalisen fobiakuvan enemmän tai vähemmän uhkaavasta Venäjästä; kukaan ei tullut älykkäämmäksi arvioidakseen todellisiksi uhkatekijöiksi BMD:n – Naton ohjustorjuntajärjestelmän, aiemmin hyvin tunnettu Ronald Reaganin Tähtien sotana (Star Wars) - rakennusprosessin ja amerikkalaisrahoitteisen häirinnän maailman monia suvereenia valtioita vastaan.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)