torstai 29. joulukuuta 2011

Vladimir Putin voittaa rehdeissä ja reiluissa presidenttivaaleissa

Pääministeri Vladimir Putinin suosio on lisääntynyt epäonnistuneiden Moskovassa järjestettyjen mielenosoitusten jälkeen.

Kirjoitin muutama päivä sitten oman havaintoni siitä, miten ilmeisen koskettavasti mielenosoituksen järjestäjät kokivat 24. joulukuuta 2011 Moskovassa pettymyksen. Heitä vastaan vihellettiin ja buuattiin. Putinia vastaan yritetyt mielenosoitushuudot eivät onnistuneet edes kannattajien keskuudessa. Epäilin tuolloin, että epäonnistunut mielenosoitus merkitsi käännekohtaa.

Tuoreimpien mielipidemittausten mukaan Vladimir Putinin suosio näyttää lisääntyneen.

RIA Novostin 29. joulukuuta raportoima mielipidemittaus lupaa Vladimir Putinille 52 %:n tuen vaaleissa. 26 % näistä äänestäjistä oli varma tuestaan Putinille, 16 % ilmeisen varma ja 10 % piti hyvin mahdollisena. Erityisesti naiset antavat tukensa Vladimir Putinille.

FOM suoritti väestötutkimuksen 204 paikkakunnalle, haastateltuja oli 3000. Tilastollinen virhe on 3,4 %.

Useimmat ihmiset näkevät Vladimir Putinin johtajaksi, joka voi yhdistää maan.

Mielenosoittajien protestissa oli kyse moni-ilmeisestä tyytymättömyydestä, jota Venäjällä koettiin, mutta sen suoranainen liittäminen Putinin vastaiseksi rintamaksi epäonnistui. Tyytymättömyyttä osattiin käyttää tehokkaasti, kun isot väkijoukot saatiin mobilisoitua mielenosoituksiin. Mutta se varsinainen jäi lausumatta mielenosoituksissa. Pelkät englannin ja venäjänkieliset iskulauseet eivät tyydyttäneet ihmisiä. Venäläiset eivät ole amerikkalaisia, jotka eläisivät pelkillä tyhjillä iskulauseilla. Mielenosoituksen järjestäjillä ei ollut tarjottavana tulevaisuutta Venäjälle ja sen kansalaisille.

Toinen suuri ongelma oli mielenosoituksen keskeisten hahmojen Navalnyin ja Nemtsovin salatumman luonteen sekä epärehellisten suhteiden tarkempi paljastuminen. Tyytymättömyys näitä molempia tyyppejä vastaan oli ilmeistä mielenosoituksissa. Navalnyin uho miljoonasta mielenosoittajasta maaliskuussa on pelkkää puhetta hänen länsimaisille rahoittajilleen.

Venäläiset ovat päässeet myös entistä tietoisemmaksi Golos-järjestön harjoittamasta vaalitarkkailun väärentämisestä ja amerikkalaisten sekaantumista Venäjän perustuslaillista järjestelmää vastaan. Molemmat toimet ovat olleet omiaan vihastuttamaan venäläiset provokaatoreita vastaan. Kun tietoisuus vielä lisääntyy siitä, miten samaiset rahoittajat ovat tukeneet myös Pohjois-Kaukasian bandiittien pyrkimyksiä, lienee otaksuttavissa, että äskettäisten mielenosoitusten järjestäjät joutuvat entistä ahtaammalle kritiikin ja halveksunnan johdosta.

Vladimir Putinin äänisaalis voi olla näiden näkymien valossa hyvinkin yli 60 % presidenttivaaleissa annetuista ääneistä ensimmäisellä kierroksella, mikäli vaalikampanjat käynnistyvät hyvin ja Venäjällä tietämys harjoitetusta häikäilemättömästä pelistä Venäjän hajottamiseksi lisääntyy. Perheestäni tulee varmasti yksi ääni Vladimir Putinille. Reilut ja rehdit vaalit tarkoittavat, että tämäkin ääni tunnustetaan eikä laittomuuksien ja levottomuuksien avulla saa loukata tämän äänestäjän antamaa ääntä.- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)