maanantai 12. joulukuuta 2011

Yhteistyö kehittyy informaation monipuolistamiseksi

Kirjoitan Venäjän valtiollisen kanavan RT:n (Russia Today) säännöllisenä avustajana (regular contributor) ja kolumnistina yhä edelleen. Toki olen hyvin vähäinen kolumnistien joukossa, Tämä kirjoittamiseni mahdollisuus on ollut tärkeä moraalisesti ja henkisesti, kun tunsin saavani täysin selkääni Suomessa, jossa informaatio oli oudolla tavalla vaihtoehdotonta ja yksipuolista.

Tänään iltapäivällä tunsin erityistä onnea saamastani myönteisestä varmistuksesta, jota jo aiemmin osasin haaveilla. Pravda.ru kysyi minulta mahdollisuuksistani tulla myös heidän säännölliseksi avustajakseen, joka kirjoittaisi englanniksi ja/tai venäjäksi uutisia ja artikkeleita yhteiskunnasta, politiikasta ja uskonnosta. Silloisen kysymyksen mukaan voisin kirjoittaa vaikka päivittäin, riippuen toki asioiden syntymisestä. Vastasin pienen harkinnan jälkeen muutama viikko sitten, että kyllä kiinnostaa! Tänään sain kutsun kirjoittaa vaikka välittömästi.

Näin hieno yhteistyö kehittyy: informaation maailma muuttuu entistä paremmin moni-ilmeiseksi ja moninapaiseksi; vain ja ainoastaan Naton, Brittien tiedustelupalvelun ja CIA:n rahoittamat sekä sponsoroimat toimittajat (mm. suomalaiset) eivät enää voi hallita uutisointia. Venäjän ja Kiinan avulla maailmasta tulee väistämättä moninapainen. Tämä hyvä muutos näkyy myös vaihtoehtona läntisten valtioiden ja yhteisöjen harjoittamalle informaatiosodalle, joka on ollut hyvin hurjaa mm. Libyan, Syyrian, Iranin ja Venäjän tapauksissa.

Suomessakin näkyy monipuolistumista Verkkomedian synnyssä ja rajussa kasvussa. Vanhojen suomalaisten uutistalojen toimittajat ovat ehkä Oxfordissa ja eräissä muissa paikoissa sekä saavat verkostoitua läntisten tiedustelupalvelujen suojissa informaatiosodan hyväksi. Nuo vanhat kovan rahan uutistalot ovat kuitenkin kuolemaansa odottavina auttamattoman jäykkiä. Odotamme Helsingin Sanomien konkurssia. Sitä vastoin dynaamiset uudet toimintaedellytykset raivaavat ympäristön tiedonvälityksen monipuolistumisen hyväksi myös Suomessa! Verkkomedia haastaa vanhentuneet kovan rahan uutistalot.
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)