torstai 5. tammikuuta 2012

Huutoa suomalaisesta marginaalista

Kansalaiset ovat lisääntyvässä määrin havainneet, että tietyt värikkäät ja kovasanaiset jengit ovat tähän saakka kuuluttaneet viestiänsä hämäristä marginaaleista tai suoranaisista vanhoista juoksuhaudoista, joissa he ovat leikkineet vanhoja leikkejä fantasioidensa varassa.

Suomen Pen:n entinen puheenjohtaja Jukka Mallinen rakentaa nykyään näkemyksiään aktiivisesti yhteistoiminnassa Tynkä-Karjalan Anttina tunnetun Antti-Pekka Mustosen ja ProKarelia -ryhmän (jota ei valtaosa suomalaisista edes tiedä olevaksi) Veikko Saksen näkemyksiin liittyen. Tämä tulee ilmi Facebook-päivityksistä ja linkeistä sekä vuoropuhelusta. Äskettäin tuli myös ilmi Jukka Mallisen täyskonflikti ulkoministeri Erkki Tuomiojaa vastaan, koska Mallisen mukaan ulkoministeriö ja ulkoministeri eivät olisi reagoineet riittävällä ankaruudella Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusraporttia vastaan. Samanaikaisesti on toisaalla esitetty kritiikkiä ulkoministeriötä vastaan, että nämä eivät ole olleet kyllin rakentavia ja yhteistyöhaluisia Suomen ihmisoikeusongelmien poistamiseksi. Joka tapauksessa Mallinen huutaa yhä kauempana marginaalisissa juoksuhaudoissa joidenkin itsepäisten evp. tyyppien ja eläkeläisten kanssa vihaansa Suomen ulkoministeriötä ja Venäjän ulkoministeriötä vastaan.

Kuva: Mallinen on ajautunut Tynkä-Karjala Antin ja Veikko Saksin jengityöhön


Marginaalista kuuluu huutoa myös, kun Uuden Suomen Jarmo Koponen on läheisessä aatteellisessa vuorovaikutuksessa mainittujen tahojen kanssa: tietynläinen Venäjä-viha yhdistää. Samaan piiriin kuuluvat myös Arto Luukkanen, Jussi K. Niemelä, siltämäkeläinen eläkeläinen Saarinen, Aamulehden Matti Posio, Ville Ropponen ja Kerkko Paananen ym.

Nyt tuorein kohu syntyi siitä, että Aamulehden Matti Posio otti kohua herättävän dosentin, teologi Arto Luukkasen kirjoituksen kaasuputkesta ja Paavo Lipposesta. Arto itse säikkyi heti tilannetta, kun Iltasanomien toimittaja soitti hänelle. Tämä säikkyminen näkyy Luukkasen Facebook-päivityksessä, jossa hän väittää merkittävästi muuttaneen ja uudistaneen vanhaa tekstiä. Arto itse sanoo: "Kovasti muuttanut". Mitä se tarkoittanee, jää lukijan ja kuulijan vastuulle, kuten savolaismiehenä Arto tietää. Epärehellisyys vahvistaa epäluottamusta kaikkia muitakin "tutkimuksen nimissä" esitettyjä väitteitä vastaan. Ylipäätänsä Luukkasen toiminta politiikan roolissa tutkijan nimellä on kyseenalaista Helsingin yliopiston maineelle. Olisi ollut ymmärrettävää, että Luukkanen avoimesti myöntää kopioineensa vanhan tekstin ja vain hienovaraisesti uudistaneen sitä. Nyt hän sitä vastoin inttää, että teksti olisi "kovasti muuttunut"!

Kuva: Arto Luukkanen pelkää paljastusta


Edellä mainittu Matti Posio on maahantulokiellossa (ei pääse Venäjälle; korjattakoon em. virhe, sillä Posio saa kaikesta toiminnastaan huolimatta edelleen matkustella Venäjällä) eikä hänen juttunsa näytä leviävän kansainväliseen keskusteluun. Hän muisti minua äskettäin Alexei Navalnyin Facebook-sivulla korostaen minun kuuluvan marginaaliin Suomessa. En voi millään tavalla kiistää virkaheittona tyhjäntoimittajana Posion väitettä, mutta sen voin kuitenkin lausua, että en kuulu samaan marginaaliin hänen kanssaan.

Kuva: Matti Posio kirjoittaa Alexei Navalnyille Juha Molarin marginaalisuudesta


Äskettäin useampi nettikirjoittaja on arvioinut Arto Luukkasen heikkenevää imagoa rehevillä sanoilla, kuten "Luukkanen tekee mahalleen alastulon hyppyrimäestä". Mitä tulee itse Iltasanomien kysymykseen, onko Arto Luukkanen merkittävästi uudistanut vanhaa kirjoitusta ja missä tarkoituksessa, vai onko se vanhan kirjoituksen liki täydellinen kopio Matti Posion avustuksella Aamulehteen, niin tässä alla on rinnakkain Aamulehden juttu tammikuulta 2012 ja Uusi Suomi -blogi kirjoitus vuodelta 2008. Alleviivattuna on identtiset sanamuodot tekstien välillä.

Tekstien välillä on tapahtunut muutoksia. Vuoden 2008 tekstissä lause alkaa: "Paavo Lipponen ilmoitti ottaneensa", mutta vuonna 2012 tekstissä lause alkaa: "Vuonna 2008 Paavo Lipponen ilmoitti ottaneensa".

Seuraavan kappaleen Arto on kirjoittanut - omasta mielestään - uudestaan, mikä tarkoittanee hänen merkittävää tekstin uudistamista, sillä muuta varsinaista muutosta ei tekstien välillä ole nähtävissä. Uudessakin tekstissä näyttäisi olevan kuitenkin vähintään tiukka muistuma tai suoranainen sitaatti myös vanhan tekstin sisällöstä, joka oli vuoden 2008 tekstissä: "Samaan aikaan Suomi on aktiivisesti rakentamassa rauhaa Kaukasuksen kriisissä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön puheenjohtajana", mutta uudessa tekstissä: "Samaan aikaan Suomi oli aktiivisesti rakentamassa rauhaa Kaukasuksen kriisissä Ety-järjestön puheenjohtajana". Muutos on ilmeinen, sillä vuonna 2008 Luukkanen kirjoitti "on" ja vuonna 2012 hän kirjoitti "oli" (alla olevissa kuvissa tätä kohta on ensimmäisen ja toisen jpg-kuvan puolella). Uudistuneessa tekstissä on tässä yhteydessä myös Arto Luukkasen lisäämät sanat Venäjän "armottomasta painostuksesta", mikä lisäys ilmentää myös Luukkasen huutavan tällä hetkellä entistä kovempaa ikään kuin hän ei saisi enää ääntänsä kuuluviin pienemmillä sanoilla.

Uuteen tekstiin on tullut pahatapaista Luukkasen värikästä kieltä "suomalaisista tsuhnista" ja heidän "hitaudesta" lisää, kun vuonna 2008 teksti oli maltillisempi kaikessa kärjistyneisyydessään. Mitä tämä tekstin kärjistyminen kertoo Luukkasen omasta mahalaskusta?

Vanhassa tekstissä Luukkanen kirjoitti suoraan, että "Paavo ei suinkaan ole Otto-Wille eikä hänen isänmaallisuuttaan voi epäillä", mutta uudessa tekstissä Luukkanen sijoittaa Paavon erilaisuuden Otto-Wille Kuusiseen enää vain ihmisten mielikuvien tasolle: "Paavo ei suinkaan ollut ihmisten mielissä mikään Otto-Wille, eikä hänen isänmaallisuuttaan voinut epäillä". Tämäkin kohta osoittaa Arto Luukkasen huutavan yhä kauempana marginaalissa yhä kovempaa.

Tekstin lopussa on muutama ylimääräinen lause, jonka Arto Luukkanen on sijoittanut täydellisesti kopioituun vanhaan tekstiinsä. Uudessa lauseessa 'takinkäännöistä ja ideologisesta akrobatiasta monien puoluetovereiden tapaan' Luukkanen luonnehtii demareita ankarammin kuin vuonna 2008. Uusi teksti päättyy Sauli Niinistön ehdokkuuteen, mutta vuonna 2008 Luukkanen ei kirjoita velä mitään presidenttiehdokkuuksista. Mitään muuta eroa en löydä tekstien välillä.

Vasemmalla on Aamulehden kirjoitus 2012 ja oikealla Uuden Suomen kirjoitus 2008. Alleviivaukset ovat sanasta sanaan kopioitu.


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time
ВКонтакте V Kontakte http://vkontakte.ru/id157941374
Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)