sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Kiitollisuus ja tulevaisuuden toivo valloittivat mieleni

Vuosi 2011 oli monella tavalla murroksen vuosi, jonka aikana sain kokea raskaita hetkiä – isän kuoleman, kutsumusviran menettämisen, työttömyyden, köyhyyden – , mutta myös ihmeellistä selviytymistä pahimmissa ahdingoissa. Tällä hetkellä odotan malttamattomasti ensi kesää 2012 ja tällöin avautuvia uusia ulottuvuuksia elämässäni.

Vuoden 2011 keväällä pääsin takaisin aktiiviseen liikunnan harjoittamiseen. Juoksukunto ja lihaskunto kehittyivät suopeasti, rasvaprosenttikin laski, kunnes marraskuussa 2011 jalkapohjan jänne ärtyi. Nyt olen lihonut puolentoista kuukauden aikana 71 kilogrammasta 76 kiloon, mikä näkyy vatsassa ja vyötäröllä. Tänään kävin kuntosalissa - taas viikon tauon jälkeen. Juoksin kaksi kertaa puolikkaan kilometriä juoksumatolla vauhdilla 3.00 min/km, mutta jätin juoksun vähäiseksi, koska jalkapohjaa edelleen ”kutitti”. Juoksukuntokaan ei ole sellainen kuin pitäisi olla. Lisäksi pyöräilin, tein vatsalihasharjoituksia ja kaikenlaista muuta vain kohtuudella.

Uudet ulottuvuudet elämässäni eivät valitettavasti synny enää urheilun avulla, koska vanhan miehen keho ei kestä säännöllistä urheilua, vaan pystyn vain satunnaisuuteen. Tärkeää on säilyttää säännöllinen liikunta ja arvioida kilpailun mahdollisuuksia tilanteen mukaan. Nykyisellään kunto ei anna aihetta kilpailuihin edes veteraanisarjoissa. Upea ensimmäinen oikea talvipäivä olisi vietellyt minut hiihtämään tänään, mutta ymmärsin varoa jalkapohjaa, sillä hiihdossa tuo jänne olisi rasittunut erityisesti.

Venäjän ortodoksisen kirkon joulu on ollut puhutteleva, koskettava ja hoitava. Erityisen keskellä ortodoksisessa joulujumalanpalveluksessa on synnintunnustus ja tätä seuraava ehtoollisen vietto.

Jumalanpalvelus keskittyy siis siihen olennaiseen ja perustavaan, mitä varten Jumalan Poika syntyi, eli, kärsi, kuoli ja nousi kuolleista. Tänään vietämme edelleen ortodoksista joulua. Annan juhlan tunteen vahvistua mielessäni, jotta myös luottamus Jumalan voimallisiin mahdollisuuksiin kaikissa tulevissa tilanteissa kasvaisi kokonaisvaltaiseksi elämänasenteekseni. Kiitollisuudella ja ihmetellen olen voinut yhä uudestaan havaita, miten ikään kuin ennakoiden olen saanut nähdä ja kokea erilaisia asioita juuri oikein, liki profeetallisesti ”saanut” kohdata ihmisiä ja tapahtumia. Niin luotan, että Pyhä Kolmiyhteinen Jumala Isä ja Poika ja Pyhä Henki johdattaa elämää ja antaa hyvän toivon uskoville, jotka kulkevat rukoillen. Tänään mieleni on täyttynyt erityisesti kiitollisuudella.

Ja tänään illalla on jälleen vuorossa kirkolliset juhlat, jonne on ilo mennä...
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)