perjantai 6. tammikuuta 2012

Minä kaipaan Pietariin – Pohjolan Venetsiaan


Venäjä on näyttänyt minulle oikeat kasvonsa, minkä useimmat venäläiset itsekin tiedostavat arvokkaasti. Pienessä Suomessa syntyneenä ja näissä marginaalisissa oloissa kasvaneena koen, että Venäjä on todella rajattomien mahdollisuuksien maa ja monien kulttuurien varsinainen unelmavaltio. Minulle luonnollisesti Pietari – Pohjolan Venetsiaksi kutsuttu suurkaupunki – on läheisin. Sinne tahtoisin lähteä pysyvästi.

Kirjoittaessani kunnioittavasti Venäjästä ja erityisesti Pietarista, en suinkaan näe sitä epärealistisesti. Totta kai olen tullut näkemään jo tähän ikään mennessä, että mikään maa ei ole missään ongelmaton.

Miksi suomalaismedia pitää suomalaiset tyhminä?

Suomalaista tukahdettua elämää on vaikea välttää, jos kohtaloksi Luoja on antanut elää Suomessa.

Selän takana puukottajia löytyy jokaisessa kylässä ja korttelissa. Suomalaista ajattelua leimaa degeneroiva suomalaismedia ja tämän myötävaikutuksena sensomotoriseen vaiheeseen pysähtynyt demokratia, mikä ilmenee yleisenä näköalattomuutena, jopa siinä, että alkaen television uutislukijoista ”pelastetaan” suomalaisia perikansallisen kömpelyyden ja ymmärtämisvaikeuksien häpeästä puhumalla jutut – yleensä anglosaksisesta mediasta kopioidut niiden ystävällisten toimittajien avulla, jotka ovat suostuneet lämpimään yhteistyöhön Amerikan suurlähetystön kanssa - kolme kertaa hitaammin kuin Venäjällä.

Pahinta on tietenkin, että Suomen Yle ja muutoinkin blogissani joskus aiemmin mainitut eräät toimittajat ovat saaneet Amerikassa CIA:n informaatiosodan koulutuksen Venäjää vastaan. Sellainen on myös Kalifornian Piilaakson oppilaana Matti Posio, joka tahtoo ilmiantaa minut Navalnyille.

Ehkä epärehellisiin päämäärään sopii suomalaisen median taipumus pitää suomalainen oma itsenäinen ajattelu mahdollisimman hidasliikkeisenä, jotta kaikenlainen amerikkalainen propaganda otettaisiin vastaan kyseenalaistamatta. Suomessahan ei voi puhua myöskään vitsejä ja sanaleikkejä, sillä ne säännöllisesti ymmärretään väärin. Ja on selvääkin selvempi, että nämä edellä kirjoitetut pitkät lauseet ovat mahdottoman vaikeita luettavaksi ja tajuttavaksi Suomessa jo mainittujen syiden johdosta.

Jarmo Koponen on edellä kuvatun toimittajajoukon tyyppiesimerkki, joka ei mitenkään "osaa" yhdistää bandiittien viestintäverkostojen, vaalitarkkailun väärentämisen (Golos) ja värivallankumouksellisten toimintaa saman rahoittajan tarkoitusperiin. Onko tuo vilpitöntä tyhmyyttä Koposella? En usko sitä vilpittömäksi vaan vilpilliseksi, sillä mieshän on jopa tohtorismies. Silloin hänen täytyy olla tietoinen monista värivallankumousprojekteista, joita on aiemmin dollareilla rahoitettu. Sisäisen levottomuuden monialainen virittäminen on ollut myös aiemmin tarkoituksena. Värivallankumouksellisen levottomuuden virittäminen ja informaatiosodan työmuodott aivan hyvin NED:n ja myös Soroksen järjestelmien työvälineitä.


Miksi en muuta Venäjälle?

Venäjälle muutto ei ole yksinkertainen asia. Suomen passini on vanha, uuden ostaminen maksaisi rahaa. Viisumi on vanha, uuden ostaminen maksaisi rahaa. Tavallisella vuosiviisumilla on myös hyvin rajoitetut oleskeluoikeudet Venäjän puolella: siellä voisi lomailla, mutta ei asua. Pysyvää muuttamista varten minulla ei ole juridisia edellytyksiä: pitäisi löytää pysyvä työpaikka ja toimeentulo sekä paljon muita asioita järjestää. Halpaa ei ole myöskään kaikkien Suomessa olevien asioiden siirtäminen Venäjälle. Sellaiseen minulla ei ole yksinkertaisesti mahdollisuuksia ja jään osalliseksi tukahdetusta suomalaiselämästä ainakin toistaiseksi.

Venäjän ortodoksisen kirkon jouluaattona muistan, että Jeesus Kristus – Jumalan Poika – syntyi ihmiseksi, suostui kapaloiduksi seimeen. Siinä voimattomuuden keskelläkin itse Kaikkivaltias läsnä. Tämä pelastushistorian tapahtuma on vuosituhannet opettanut kristittyjä säilyttää toivo toivottomuudessa ja väkevyys heikkoudessa. Suomi ahdistaa ja rajoittaa kuin pientä lasta kapalot seimessä – eläinten tallissa – jossa eläimellisyys on ollut johtava toimintatapa tähän asti. Mutta ehkä kaikesta rajoittavasta kansallisesta ilmapiiristä ja traditiosta huolimatta voisin Jumalan armon avulla säilyttää toivon ja hengen väkevyyden. Siksi nyt jouluna lähden joulukirkkoon, tunnustan syntini, otan vastaan ehtoollisen, kuulen Raamattua ja saarnaa, otan osaa rukouksiin.

Ajattelen niin, että Jumala on suunnattomassa viisaudessaan johtanut elämääni tällä tavalla, jotta saan - ainakin toistaiseksi - toimia ymmärryksen avaamiseksi Suomessa, vaikka kohtaloa seuraa väistämättä monet kärsimykset.

Antti-Pekka Mustonen etsii leluliikettä Moskovasta?

Evp. kapteeni Antti-Pekka Mustonen – Tynkä-Karjalan Anttina tunnettu nettihahmo – on kirjoittanut rakkaan tannerilaisen aseveljeyden hengessä ja tietysti ilman mitään pahatahtoista vilpillisyyttä ja vainoharhaista epäluuloisuutta tarkkaavaisen, hyvätahtoisen ilmoituksen Suomen Pen:n entiselle puheenjohtajalle, sekä Suomen ulkoministeriötä että Venäjän ulkoministeriötä ankarasti tällä hetkellä haukkuvalle Jukka Malliselle, että RT:n kolumnisti [ilmeisesti siis minä JM, sillä Mallinen ei ole RT:n kolumnisti] ilmoittaisi Lubyanka aukion laidalle myös kaikki Facebookissa painetut tykkäämiset. Mustonen kirjoittaa suomalaisittain Lubjanka. Koska en ole koskaan käynyt tuolla paikalla, niin yritin selvittää, mistä paikasta on kyse.

Löysin pienen tuon nimisen kylän Primorskin aluepiiristä, löysin Ukrainasta useamman mainitun nimisen kylän, löysin sen nimisen joen Moskovan tuntumassa, Tatarstanissa, löysin myös tuon nimisen pienemmän ja isomman Lubyankan. Lisäksi nimi tunnetaan keskiaikaisesta Novgorodista. Luultavasti suomalaiset tuntevat edellä mainitusta listasta parhaiten Moskovan, joten ”tykkäämisen” näppäilyn ilmoittaminen viitannee johonkin leluliikkeeseen, joka Mustosella on mielessä. Tässä edellä vasemmalla oleva kuva kertoo myös sen, että toimittajana maahantulokiellon saaneen - turistina siis villi matkailijaksi edelleen - Posion viesti levisi nopeasti Jukka Malliselle, Arto Luukkaselle ja homoeroottisista oodeista vietissään kirjoittavalle evp.kapteeni Antti-Pekka Mustoselle.

Muistettakoon, että hänen ystävänsä Veikko Saksi on pitänyt Tallinnassa karjalahenkistä leluliikettä (Karelian Agency OÜ. Registration code 10956018 Rahukohtu 1-2 EE-10130 TALLINN). Ilmeisesti miehillä on yleisemminkin mielessä lasten lelut, mutta ihmettelen mistä syystä. Joka tapauksessa niin minä löysin ainakin kolme merkittävää leluliikettä Lubyankan laidalta: Chicco, Snario ja "Tarina".

En kylläkään ymmärrä, mikä yhteys Mustosen ja Mallisen ”tykkäämisillä” on lasten leluihin, mutta en voi mitenkään kyseenalaistaa evp. kapteenin mieltymyksiä. Mahdollisesti Mustonen, Mallinen ja Saksi tahtoisivat yhdessä perustaa eläkevuosiansa varten leluliikkeen Moskovaan? Ehkä jopa "toimittaja" Posio lähtisi kolmikon kanssa leluliikettä hoitamaan sitten, jos saisi astella rajan yli ilman passi- ja viisumitarkistusta (korjattakoon nyt toistamiseen hänen tietonsa, että Posio saa sanojensa mukaan kuitenkin toistaiseksi matkustella turistina Venäjällä huolimatta kaikesta toiminnastaan toimittajana)? Hänen informaatiosodan taitojaan voisi tarvita, kun lasten leluja markkinoidaan suurelle yleisölle - tai ehkäpä nämä olisivat aikuisleluja, johon tarvittaisiin erityisesti CIA:n informaatiosodan kurssin oppeja. Kavkaz Centerin - terroristi Doku Umarovin "valtiollisen" viestintäverkoston ja -edustuston - mukaan Matti Posio on kuuluisa suomalainen toimittaja, jolta on kielletty maahanpääsy Venäjälle ja totuuden kertominen Venäjästä Venäjällä. Tässä sitaatti 6.1.2012 jutusta: "Matti Posio (Хельсинки, Финляндия, известный финский журналист, ему запрещен за правду о России въезд в эту страну — КЦ)"

Minun paikallistuntemukseni on sen verran heikko, että en valitettavasti osaa toimia konsulttina mainitussa asiassa, vaikka Mustonen ilmeisen erheellisesti uskoo kykyihini. Sitä paitsi venäjänkielisillä foorumeilla äskettäin ilmestyneet juorut ovat perättömiä: en ole lentänyt (tai muutenkaan mennyt) Moskovaan useita kertoja duuman vaalien jälkeen. Se olisi minulle jo käytännössä mahdotonta. Ilmeisesti noiden juoruen avulla halutaan luoda vaikutelma, että olisin kovasti Moskovan päättäjien ja heidän apulaisten ajattelusta riippuvainen. Väite on perätön.
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)