tiistai 3. tammikuuta 2012

Pekka Haaviston tukijoukot moittivat rajusti Suomen ulkoministeriötä Venäjä-asioissa

Kirjoitin 31. joulukuuta 2011 Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusraportin (RAPORTTI TÄSSÄ LINKISSÄ) kirvoittamista tunnereaktioista tiettyjen suomalaisten Facebook-päivityksissä. Muuta reagointia ei Suomessa ollut toistaiseksi siinä vaiheessa. Suomen ulkoministeriö on ollut hidas ja maltillinen, mutta Pekka Haaviston tukijoukoissa ilmaistaan nyt rajua vihaa Venäjää vastaan ja lisäksi syytetään Suomen ulkoministeriötä "suomettuneeksi". Samoissa ulkoministeriötämme haukkuvissa vihertävissä suomalaistahoissa on toisaalla ilmaistu myös tukea värivallankumouksellisille ja jopa vallankaappausta tavoitteleville ulkomaalaisrahoitteisille ryhmäkunnille Venäjällä.

Oululainen Kaleva uutisoi ihmisoikeusraportin maltillisestiOululainen Kaleva – Suomen neljänneksi suurin sanomalehti – kirjoitti Venäjän ulkoministeriön 28. joulukuuta 2011 julkaisemasta maailman ihmisoikeusraportista. Suomen ulkoministeriön Venäjä-yksikön päällikön sijainen Mikko Kivikoski kuuli raportista ensimmäisen kerran vasta maanantaina 2. tammikuuta, kun Kalevan toimituksesta kysyttiin ulkoministeriön mielipidettä venäläisten listauksesta. Kalevan kirjoitus on raportista informatiivinen, tasapuolinen ja kiihkoton.


Jukka Mallinen moittii rajusti Suomen ulkoministeriötä


Suomen Pen:n ja Finrosforumin aktivistien hyökkäys – jota ainakin Vihreiden puolueen Turun kaupunginvaltuutettu ja Pekka Haaviston presidenttiehdokkuuden moni kannattaja tukee – on hämmästyttävä ankaruudessaan Suomen ulkoministeriötä vastaan. Ulkoministeriössä työskentelee kuitenkin kehitysyhteistyöministerinä Heidi Hautala.

Nyt Vihreiden vaikuttajien keskuudessa näyttää syntyneen kapinaliike, joka vaatii ankarampia toimia Suomen ulkoministeriöltä. Vihertävät vaikuttajat vaativat polemiikkia, tiukkoja vastauksia, väittelyä ja erilaisia aggressioita Venäjää vastaan. Suomen Pen:n ja Finrosforumin yhdistävän tekijän lisäksi tätä hyökkäystä näyttää kokoavan toimijoiden tuki Pekka Haaviston ehdokkuudelle ja Venäjälla vallankaappausta tavoitteleville ryhmille (kuten Safka - Suomen antifasistinen komitea - on karikatyyrisesti ilmaissut asian). Vähintäänkin aiheellista olisi tietää, missä määrin Pekka Haavisto edustaa samaa repivää naapurisuhdetta kuin hänen tukiryhmänsä.

Kaikkensa Suomen ulkopoliittiseen tuntemukseen antava ja tietävä Jukka Mallinen - Pekka Haaviston presidenttiehdokkuuden tärkeä kannattajahahmo - loukkaantui rajusti Suomen ulkoministeriön tietämättömyydestä mainitun Venäjän ulkoministeriön raportin osalta. Hän kysyy Facebook-päivityksessä: ”Mitä tekee Erkki Tuomioja? - - - Kuinka totaalisen ulkona Suomen ulkoministeriö on Venäjä-asioissa?” Mallisen mukaan ihmisoikeusraportti, jonka hän sijoittaa sitaatteihin, on Suomen osalta perverssinäytelmä, joka koostuisi lähinnä VT Johan Bäckmanin kokoonkeittämästä liemestä. Mallisen mukaan Putinin (Lavrovin) Venäjä suhtautuu Suomeen vihamielisesti.

Jukka Mallisen arviosta tykkäävät Antti-Pekka Mustonen, Leevi Lehto, Imbi Paju, Bjarne Nitovuori, Anneli Heliö ja Hannele Salminen. 3. tammikuuta 2012 Jukka Mallinen moittii Suomen ulkoministeriötä kyyristelystä, nöyristelystä ja suomettuneisuudesta. Ihmettelen Mallisen ja hänen ystäviensä vihamielistä suhtautumista Suomen ja Venäjän ulkoministeriöitä vastaan.Vihreitä edustava Turun kaupunginvaltuuston jäsen Mikko Laaksonen väittää, että minun – J Molari – blogausten perusteella olisi ”ilmeistä, että se [raportti] perustuu vain Johan Bäckmanin ja Juha Molarin toimittamaan disinformaatioon”. Laaksosen väite on erikoinen, sillä olen blogissani vasta kommentoinut jo aiempaa Facebook-herjanheittoa ja selvästi ilmaissut, ettei herjanheittoon antifasistien osallisuudesta raportin syntyyn pidä liittyä. Kyseessä on Venäjän ulkoministeriön raportti. Itse en ainakaan liiku missään tuollaisissa ulottuvuuksissa ja yhteyksissä. Suuri ongelma on siinäkin, että olen mykkä liki kaikilla muilla kielillä paitsi savon murteella.

Evp. kapteeni Antti-Pekka Mustonen vaatii Venäjän ulkoministerin ihmisoikeusraportin jälkeisessä suomalaisessa hämmennyksessä, että ”oikeassa demokratiassa [Suomen] ministerin ero tulisi kysymykseen. – Miten presidentti voi luotaa noin onnettomaan ulkoasioiden raportointiin?

Jossakin määrin voin ymmärtää liioittelevia, spontaaneja tunnepurkauksia Jukka Mallisen Facebook-päivityksessä. Siitä käy ilmi tyytymättömyys Suomen ulkoministeriön tietämättömyyteen. Itse en suinkaan liioittelisi tunnepurkauksissa, sillä uudenvuoden juhlien tähden Suomen UM on ollut hiljainen ja vapaalla. En myöskään ymmärrä näiden mielipidevaikuttajien intomielisyyttä kääntää Suomen ulkoministeriö Venäjää vastaan taistelevaan vihamielisyyteen, jota he itse ilmaisevat varsin läpinäkyvästi.

Turun kaupunginvaltuutettu Mikko Laaksonen suosittelee rahoitusta Suomen antifasisteille?

Jarmo Koponen Uusi Suomi –verkkolehdestä viittaa Facebook-päivityksessään Venäjän ulkoministeri Lavrovin terveisiin ulkomailla asuville isänmaan ystäville. Kukaan kommentaattoreista ei osaa kuitenkaan yhdistää 28. joulukuuta 2011 ilmestynyttä Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusraporttia Lavrovin mainitsemaan rahoitukseen venäläisille ihmisoikeuskamppailuissa ympäri maailmaa. Venäjä on jo aiemmin ilmoittanut sitoutuvansa venäläisiin kaikkialla maailmassa: heitä ei jätetä yksin.Jo aiemmin mainittu Turun kaupunginvaltuutettu Mikko Laaksonen (Vihreät) kirjoittaa Koposen Facebook-sivulla, että kyseinen rahoitusmuoto olisi Johan Bäckmanin ja Juha Molarin rahoittamista varten. Tuosta väitteestä tykkäävät Anu Lönnqvist (Tšetšenia- ja Valko-Venäjä- teemoihin innostunut suomentaja ja kirjailija), Ville Ropponen (majailee tällä hetkellä ilmeisemmin Kazakstanissa), taiteilija Anneli Heliö ja Risto Mäenpää.

Itseltäni ei ole mitenkään kysytty toistaiseksi mielipidettäni rahoituksen suhteen, jota Vihreiden kaupunginvaltuutettu on järjestämässä minulle, mutta ilmoitan julkisesti myönteisen vastauksen, mikäli Turun kaupunginvaltuutetun Mikko Laaksosen ja Ville Ropposen suosituksilla rahoituksen saamiseksi leivänsaamiseksi on jotain hyötyä. Ehkä nuo herrat ja rouvat kirjoittaisivat koko hakemuksen puolestani MID:n luettavaksi?

Yksinkertaisena virkaheittona miehenä saatan toki erehtyä, sillä Koponen, Laaksonen ja Ropponen - kaikki Pekka Haaviston presidenttiehdokkuuden tukihenkilöitä - saattavatkin kirjoittaa vain piruilua, ikään kuin rauhanomaisia naapurisuhteita tukevat suomalaishenkilöt olisivat epäluotettavasti Venäjän ulkoministeriön rahoituksessa. Mutta miksi tuollaista epäluuloa haluttaisiin virittää suomalaisten toimeentuloa vastaan? Onko se yleisempääkin Pekka Haaviston presidenttikampanjan tukihenkilöissä ja kannattajissa?


Any Lönnqvist on selvittänyt J Molarin palkattomuuden

Suomen Pen:n ja Finrosforumin aktivistin Ville Ropposen Facebook-kirjoituksissa pohditaan monia villejä näkemyksiä, koska olin joutunut torjutuksi Finrosforumin yleisölle avoimessa konferenssissa. Finrosforumin aktivistin Eduard Hämäläisen kirjoituksesta innostuneena otaksuin, että järjestön johtaja Kerkko Paananen antaisi jo vihdoin toimittajille haastatteluja, mutta sitten havaitsin, että Hämäläinen kirjoitti vilpillisesti ja pyysin, etteivät toimittajat soita Paanaselle, joka ei keskustele toimittajien kanssa.

Osoituksena noiden tiettyjen tahojen aggressiivisesta myyräntyöstä ja kyyläämisestä on, että Anu Lönnqvist on ilmeisemmin soittanut RT:lle ja tiedustellut minun (J Molari) palkkaani ja asemaani!Kirjailija, kääntäjä Anu Lönnqvist ilmaisee huolestuneisuutensa toimeentulostani 16. joulukuuta 2011 (kello 14:34), kun hän kirjoittaa: ”RT:n mukaan Molari ei ole heidän toimittajansa eikä ole heidän palkkalistoillaan”. Ilmeisemmin Lönnqvist on saanut selvitettyä jo vihdoin epätietoiset asiat. Lisäksi hän täydentää: ”Hän on kyllä kolumnisti, mutta ei virallisesti palkkalistoilla”.

Kaiken kaikkiaan olen iloinen Ville Ropposen, Anu Lönnqvistin ja muiden kirjoittajien hienotunteisuudesta osoittaa empatiaa minun hyväkseni, jonka syrjitty osa on nyt paljastettu Suomen Pen:n ydinjoukonkin avulla köyhäksi ja vaikeaksi. Milloin Suomen Pen ryhtyy tukitoimiin, ettei ketään syrjitä yleisölle avoimessa konferenssissa? Milloin Suomen Pen kerää eurot ja sentit minun pelastamiseksi hädästä, häpeästä ja köyhyydestä?

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time
ВКонтакте V Kontakte http://vkontakte.ru/id157941374
Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)