torstai 12. tammikuuta 2012

Suomi hävettää jo Siperiassakin

Lounais-Siperian Omsk-kaupungissa - väkiluku 1.1 miljoonaa – ja Omskin alueella (2,1 miljoonaa) on muistettu Doku Umarovin historiaa ja Kavkaz-Centerin toimintaa pitkässä katsauksessa, jossa lopussa viitataan jopa meikäläiseen (J. Molari). Sen lisäksi että venäläiset äidit ovat julistaneet boikottikampanjan suomalaistuotteita vastaan Suomen ihmisoikeusloukkausten tähden ja järjestävät perjantaina 13. päivä tammikuussa 2012 suurmielenosoituksen Suomen suurlähetystöä vastaan Moskovassa, Suomi ansaitsee häpeää myös kaksinaismoralistisella tuellaan terroristeille. Ja kaiken väkeväksi lisäksi Venäjän valtakunnansyyttäjä Juri Chaika on juuri ottanut tiukasti kantaa internetin äärisivustojen tukeen terroristeille!

Olipa Omskissa julkaistun artikkelin viittaukset kokonaisuudessaan harkittuja tai heikompia, siperialaisen tekstin olemassaolo paljastaa itsessään Suomen ja Ruotsin ulkopolitiikan häpeäpisteen, joka tiedetään myös syvällä Siperiassa. Tällaisessa Suomi-maineen inflaatiossa ja jopa suoranaisessa likaisessa syöksykierteessa voisi otaksua, että Suomen pääministeri, ulkoministeri ja sisäministeri arvioisivat aiempaa vastuullisemmin vallitsevan kaksinaismoralistisen käytännön jatkuvuuden ja tarpeen suunnanmuutoksiin. Suomen tasavallan presidentti Tarja Halonen ei näytä lainkaan välittävän siitä, että Venäjällä Suomi-kuva on ryvettynyt vakavasti Suomen valtiovallan omaksuman politiikan seurauksena.

Lapsioikeusloukkausten lisäksi toinen suuri häpeäpiste on Doku Umarovin ulkomainen edustusto "Kavkaz-Center", jonka johdossa on suomalaismies Helsingissä toimivien webmastereidensa kanssa, vaikka "pääserveri" on voitu nykyisessä IT-maailmassa sijoittaa toisaalle. Vallitsevan tietämyksen valossa on vain hiukan kärjistettyä sanoa, että Suomi käy valtiovaltana terroristista sotaa Venäjän yhtenäisyyden hajottamiseksi: menetelmänä on hyväksyä tuki Venäjän valtiota ja kansaa tuhoaville terroristeille.

Omskin alueella on kirjattu mainitussa artikkelissa myös hienovaraisia kysymysmerkkejä juridisiin pehmeän menetelmän edellytyksiin tuloksellisesti puuttua terroristi Doku Umarovin hyväksi tapahtuviin toimiin, joita koordinoidaan Venäjän rajojen ulkopuolelta. Terrorismia ja sen tiedottamista vastaan ”taistellaan”, mutta silti bandiitit räjäyttävät yhä pommejansa.

Omskissa tehty arvio median ja Doku Umarovin suhteesta on tapahtunut juuri samaan aikaan, kun Venäjän valtakunnansyyttäjä Juri Chaika on päättänyt tiukoista toimista sosiaalisessa verkostossa viriäviä ääriliikkeitä ja internet-palveluntarjoajia vastaan. Hän on juuri todennut, ettei valtakunnansyyttäjän käynnistämät toimet vielä edes riitä, sillä valtaosa äärisivustoista ovat rekisteröityneet Venäjän ulkopuolella, mihin Venäjän valtakunnansyyttäjällä ei ole toimivaltaa. Tällöin on myös melko vaikeaa saada tietoa henkilöistä, jotka toimivat äärisivustojen hyväksi.

Otaksun, että Suomessa ja Ruotsissa tarvittaisiin tehokkaampia toimenpiteitä kuin Juri Chaika voi Venäjän valtakunnansyyttäjänä toimivaltansa puitteissa toistaiseksi suorittaa. Nähtäväksi jää, millaisia uusia operaatioita on syntymässä.


Время Омское – информационный портал актуальных новостей Омска и Омской области. ”Чем пахнет смерть?” (12.1.2012)


- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)