lauantai 14. tammikuuta 2012

Tapani Kaakkuriniemi on henkilökohtaisen huomion tarpeessa

Tapani Kaakkuriniemi – Aleksanteri-instituutin koulutuspäällikkö – on luultavasti henkilökohtaisen huomion tarpeessa. Vain sellainen seikka ainoastaan voi selittää, että Suomen Kuvalahden tuoreessa haastattelussa hän suoranaisesti pistää Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusraportin Suomea koskevat näkemykset mm. ”toisen todennäköisen tiedonvälittäjän, Bäckmanin hengenheimolaisen, Pohjan seurakunnan entisen kirkkoherran Juha Molarin” syyksi.

Kuva: Suomen Kuvalehden julkaisema törkyjuttu on herättänyt ihmetystä

Arvaten hyvin, että Kaakkuriniemi saa tällä tavalla osakseen antifasistien huomiota, hän päättää ryhtyä leikkiin ja etsii julkisuutta omalle nimelleen täysin erittelemättömällä, perusteettomalla parjauksella. Annan hänelle – huomattavan instituutin unohduksiin jääneelle koulutuspäällikölle - tämän pienen odotetun hetken blogini tässä vastauksessa.

Sitä vastoin enemmän ihmettelen, miksi Suomen Kuvalehti vajoaa yhä alemmaksi törkytoimituksellisissa valinnoissaan. Jos epätoivoinen koulutuspäällikkö etsiikin henkilökohtaista huomiota villeillä teorioillaan ja syntipukkiselityksillään, niin arvostavan poliittisen aikakauslehden tulisi huolehtia laadun valvonnasta ennen kuin näitä villejä juttuja päästetään julkisuuteen. Onko Suomen Kuvalehden törkytoimitus jotenkin osa Suomessa käytävää presidenttipeliä, jonka tähden lehti luo epäluotettavan varjon Venäjään ystävällisesti tai rakentavasti suhtautuvia ihmisiä vastaan? Samalla epäilyttävä varjoa lankeaa myös mahdollisiin ehdokkaisiin, joilla suhteet Venäjään olisivat suuren yleisön mielikuvissa vähemmän ongelmalliset.


Antamansa haastattelun perusteella Kaakkuriniemi vaikuttaa olevan hyvin kyseenalainen tietolähde, melkein jo krooninen tapaus.

Tapanin oma uskottavuus on jo enemmän kuin kyseenalainen. Mainostamatta koulutuspäällikön blogia, voi nähdä hänen blogistaan, miten estottomasti Tapani kirjoittaa mm. Hodorkovskin puolesta Venäjän johtoa vastaan. Hänellä on useitakin parjaavia kirjoituksia Venäjää vastaan erityisesti joulukuulta 2010. Siinä paljastuu koulutuspäällikön asenteet! Pohtimatta Tapanin henkilökohtaista elämää ja sen muutoksia, voi havaita miehen katkeran rikkinäisyyden ja repivyyden. Yliopiston sähköpostiosoitetta ja Aleksanteri-listan postitusmahdollisuuksia käyttäen Tapani mainosti myös Latviaa koskevasta äärioikeistolaisesta keskustelutilaisuudesta Turussa syyskuussa 2011.


Nyt Kaakkuriniemi ei sanallakaan nosta käsiteltäväksi Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusraportin Suomea ja Baltiaa koskevien huomautusten sisältöä, vaan vesittää raportin osaksi Venäjän presidenttipeliä ja etsimällä syntipukkeja raportin syntyyn. Kyseenalaisen menettelynsä puolesta Aleksanteri-instituutin koulutuspäällikkö ei mitenkään suorita mediakriittistä ja yhteiskunnallista analyysiä: hän ei lainkaan osaa ihmetellä, että Venäjän sisäisen presidenttipelin työvälineeksi raporttia on oudon niukasti markkinoitu venäläisessä tiedotusvälineistössä venäläisille äänestäjille. Kaakkuriniemen teoria vaikuttaa väärältä. Mitään tosielämän tietoa hän ei esitä myöskään minun leimaamisen hyväksi.

Kaakkuriniemen näköalattomuus tulee erityisen järkyttävästi ilmi siinä, kun hän nostaa minut - entisen Pohjan kirkkoherran - muutamien blogimerkintöjeni perusteella toiseksi mahdolliseksi syntipukiksi Venäjän ulkoministeriön raporttiin! Todellisuudessa tuskin Venäjän ulkoministeriössä edes tunnetaan meikäläisen nimeä. Eivät kaikki lue suomalaista blogiani.

Lausuiko Kaakkuriniemi tolkuttomat näkemyksensä uudenvuoden nousuhumalassa vai jälkeisessä pitkittyneessä krapulassa tai jopa huumattuna? Maksettiinko hänelle rahallisesti tai muuten houkuteltiin esillä olevaan lausuntoon, jotta Venäjän ulkoministeriön ihmisoikeusraportin itse sisältö voitaisiin vesittää tuollaisella propagandistiselle hyökkäyksellä "pahoja suomalaisia ilmiantajia" vastaan?

Minä luotan siihen, että loppupelissä avoimuus on parempi kuin Tapanin ja Suomen ulkoministeriön myyräntyön malli. He ovat tuominneet itsensä tappioon. Myyrällä on mahdollisuuksia vähemmän kun hän joutuu päivän valoon, vaikka myyrä saattaisi ymmärtämättömästi hetken nauttia valosta. Siksi myyrät tahtoo olla pääasiallisesti pimeässä. Toki ikävältä tuntuu, kun Tapani Kaakkuriniemen tekstissä halventavasti kirjoitetaan venäläisten hyväksi toimivista ihmisoikeusaktivisteista, mutta varmaa on, että myyrät tekisivät pahaa vähintään pimeässä. Siksi kerron näin ikävästä henkilöstä avoimesti. Ei ole mitään syytä suojella Aleksanteri-instituuttia mainitussa asiassa. Pelkoon ja häpeään alistumisen sijasta SS-tyranniaa voi vastustaa vain iskemällä takaisin itseään kunnioittaen ja erityisesti itse asiaa arvostaen rohkeasti.

Jälkikirjoitus

Lue RT-blogista (14.1.2012) arvioni siitä, miten patriarkka Kirillin näkemyksiä vääristeltiin länsimaisessa mediassa.

Western shock headlines misrepresent Patriarch Kirill. Western and Scandinavian media caused a Christmas shock through their sensational headlines. Unfortunately, quite a few Russian news outlets repeated these headlines. And an ordinary observant reader got an odd inkling that His Holiness Patriarch Kirill of the Russian Orthodox Church (ROC) and Archpriest Vsevolod Chaplin could be even supporters of dollar-funded color revolutionary leaders. - - - (lue RT)
- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)