lauantai 11. helmikuuta 2012

Venäjän kulttuuriväki antaa tukensa Vladimir Putinille

Venäjän intellektuellit, kirjailijat, kulttuuriväki ja urheilijat ovat asettuneet innokkaasti Vladimir Putinin valinnan puolelle. Vladimir Putin on rakentanut vuosikymmenen aikana kunnioittavan suhteen intellektuelleihin, kirjailijoihin, kulttuuriväkeen ja urheilijoihin. Tämän vuoksi kulttuuriväen asettuminen Putinin vaalikampanjan tueksi ei ole mitenkään yllättävää tai äkillinen ”kääntymys”. Suomen kulttuuriväki vaikuttaa kovin erilaiselta kuin Venäjän kulttuuriväki.

_ _ _ _ _


Kansainvälinen oopperatähti, sobraano Anna Netrebko – Vladimir Putinin puolesta

Anna Netrebko on menestyvä oopperalaulaja (s. 1971 Neuvostoliitossa Krasnodarissa), hänellä on myös Itävallan kansalaisuus. Hän on asunut Wienissä vuodesta 2006.Vladimir Putin vieraili muutama vuosi sitten Mariinskin teatterissa onnittelemassa teatteria pitkästä historiasta. Putin onnitteli myös Anna Netrebkoa syntymäpäivän johdosta, kun Anna esiintyi täällä. Putinin hyvät yhteydet kulttuuripiireihin ovat ärsyttäneet kaikenlaisia tyyppejä - lähinnä ulkomaisia "kulttuuri-ihmisiä", jotka tahtoisivat hajottaa Venäjän ulkoisesti, taloudellisesti, sotilaallisesti ja myös henkisesti.

Putinin vierailu Mariinskin teatterin juhlissa ja erityisesti itse juhlat olivat hyvin huomattava tapahtuma. Tämä vierailu ei ollut siis vaalikampanjaa, sellaista intoilua ja nostetta Suomessa etsittiin eräälle presidenttiehdokkaalle "kulttuurin" avulla, vaan Putinin vierailu ja teatterin juhla tapahtuivat jo maaliskuussa 2008.Anna Netrebko, Pie Jesu


Anna Netrebko, Puccini "Quando Me'n Vo"


Mariinskyn teatterin taisteellinen johtaja Valery Gergiev – Vladimir Putinin puolesta

Anna Netrebkon tavoin on myös mm. Mariinskyn teatterin taiteellinen johtaja Valery Abisalovich Gergiev ilmoittanut tukensa Putinin valinnalle presidentiksi.

Gergiev on ollut jo pitkän aikaan tunnettu omaatuntoa kuunteleva ihmisenä, vastuullisena rauhanihmisenä ja kulttuuri-ihmisenä. Hän on tullut tunnetuksi Pohjois-Kaukasian rauhanaktivistina.

Beslanin kouluun tehdyn terroristien surmatyön jälkeen vuonna 2004 hän vetosi televisiossa rauhan puolesta ja kaikenlaista kostoa vastaan. Hän järjesti Lontooseen Mariinskin teatterin konsertin Beslanin murhan uhreille. Gergievin tunteet olivat hyvin henkilökohtaiset, koska hän tunsi Beslanin alueen hyvin. Russian Economic Forum maksoi tämän konsertin Lontoossa 7.11.2004 "Beslan - A Concert for the Future".

Tässä lapsen kertomana kokemuksia Beslanin terroristeista:Suomen kulttuuriväki ei tuntenut myötätuntoa Beslanin lapsille

Gergiev on toiminut kulttuuri-ihmisenä ja –vaikuttajana vastuullisesti.

Samanaikaisesti Suomessa kulttuuriväki toimi juuri päinvastoin: Beslanin koulusurmaan syyllistyneiden terroristien "ulkomainen edustusto", osarahoittaja ja äänenkannattaja Kavkaz-Center siirrettiin Suomeen. Kun tapauksesta syntyi kohu, niin suomalaisen ihmisoikeusaktivismin ikirouva Heidi Hautala ja suomalaisen kulttuurin eturivin vaikuttaja Jukka Mallinen vetosivat Beslanin terroristien äänenkannattajan toiminnan puolesta sananvapauden ja ihmisoikeuksien nimissä.

Mallisen runous ylittänee - suomalaisen tyylitajun mukaan - Gergievin ja Mariinskin teatterin taiteelliset saavutukset. Mallinen osallistui myös Gergievin tavoin presidenttikampanjaan: Mallinen puhuu aktiivisesti myös Venäjän vaaleista (Gergiev ei tiettävästi puhunut Suomen vaaleista) – ja Mallinen järjesti noin yhden hengen värivallankumouksellisen mielenosoituksen Helsingissä 4.2.2012, johon saattoi osallistua myös yksi tai kaksi muuta aikuista. Jukka Mallinen on tunnettu kikkeli-runostaan; tuon runon ihmisluonnon läheisyys ja kiistämätön kulttuurihistoriallinen paino ovat nostattaneet hänet Suomen kulttuurihistoriaan lähtemättömäksi suurmieheksi.

KIKKELI (Jukka Mallisen runokokoelmasta)
Riemusta kiljaisten se tempaa itsensä tyvestä irti, kaappaa kurpitsavaunut ja lähtee kiertämään niillä kultaisia valtaistuinsaleja. Marionettiteatterissa pormestari kompastelee nilkkanuoraansa, mutta se hulmuaa julkkareiden kohokkaana, johdattaa kuin pillipiipari lasten kaltaiset pauhaavaan suuruuteen. Muumimamma ja saapasjalkakissa tapittavat ihastuksissaan:
"Kikkeli kävelee paikalleen suosionosoitusten kantamana kuin sulka tuulessa. Se huomaa minut - nahistuneen terskan valaisee miellyttävä hymy, ei silti erityisen tuttavallinen, kaikesta näkyy, että kikkeli on pantu paljon haltijaksi".
*

Valeri Gergiev piti konsertin Etelä-Ossetian uhreille Georgian hyökkäyssodan jälkeen

Georgian hyökättyä Etelä-Ossetiaan, Valeri Gergiev puhui voimakkaasti rauhan puolesta. Tässä Gergiev johdattaa konsertin Etelä-Ossetian kuolleiden siviilien muistolle Tshinvalissa. Georgia (Gruusia) oli syyllistynyt vähän aiemmin kansanmurhaan Etelä-Ossetiassa.


Tshinvalissa pidetty konsertti Etelä-Ossetian uhrien muistolle Georgian hyökkäyssodan jälkeen elokuussa 2008, konsertti kahdessa osassa. Videon toisen osan alussa on Dmitri Šostakovitšin Seitsemännestä sinfoniasta, joka sävellettiin ja esitettin ensimmäistä kertaa hirvittävässä tilanteessa, jossa Hitlerin Saksa, Rytin Suomi ja Mussolinin Italia piirittivät Leningradia.
Missä määrin Suomen kulttuuriväki tuntee kulttuurista kanssakäymistä ja yhteyttä Venäjän kulttuuriväkeen?- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)