sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Musiikkia Venäjän presidenttivaalipäivän kunniaksi

Venäjän presidenttivaaleissa äänestyshaluisia olisi satoja miljoonia ihmisiä enemmän kuin äänioikeutettuja Venäjän Federaation kansalaisia. En voi itsekään valitettavasti osallistua äänestämällä Venäjän vaaleihin, koska en ole Venäjän kansalainen. Euroopan Unionin ja Amerikan puolella lukuisat ihmiset kokevat Venäjän presidentinvaaleja kohtaan suurempaa innostusta kuin oman valtionsa poliittista vaikuttamista kohtaan.

Sunnuntaina 4. maaliskuuta käyn Venäjän suurlähetystössä Tehtaankadulla kunnioittavasti ilman mitään häiriöpyrkimyksiä vaalitapahtuman aikana.

Lauantaina keskustelin kolmen Helsingin Kontulassa asuvan venäläisen kanssa vaaleista. Nämä itse aloittivat hienotunteisesti keskustelun. Lauantai on venäläisittäin rauhoitettu päivä kaikista voimakkaista vaali-ilmauksista. Nämä kolme naista kertoivat kukin eri aikaan itsenäisesti, että heidän mielestään Vladimir Putin on ylivoimaisesti sopivin ehdokas Venäjän Federaation presidentiksi. Olin samaa mieltä heidän kanssaan. Eurooppalainen ja amerikkalainen pelko on varsin voimakas Vladimir Putinin valintaa kohtaan, koska Venäjän suurvalta-aseman ja globaali merkittävyys vain korostuvat Putinin valinnan myötä.

Kokosin pyhää päivää varten sitä venäläistä koskettavaa musiikkia, joka on itseeni tehnyt kaikkein voimakkaimman vaikutuksen.

Nämä seuraavat musiikkivideot eivät ole missään järjestyksessä tärkeyden mukaan, mutta jokainen niistä on sellainen, että jaksoin kuunnella lauantaina vaaleja edeltävänä päivänä niitä yhä uudestaan ja uudestaan. Kustakin kappaleesta on useita versioita tarjolla internetissä, mutta olen valinnut aika monestakin kaksi erilaista versiota.


Katjushasta on kaksi niin vaikuttavaa esitystä, että laitoin molemmat: ensimmäinen on Marina Devjatovan ja Katja Pjabovan esitys; toinen on Viktoriya Shmakovan viehättävä esitys.

Venäjän kansallishymnistä on ensimmäinen rock-versio, joka vaikutti ainakin itseeni erittäin myönteisesti; toinen on Isänmaanpuolustajien päivän kuoroesitys.


Marina Devjatova, Kalinka (КАЛИНКА - Марина Девятова)


Katjusha – Marina Devjatova ja Katja Pjabova (Катюша - Марина Девятова и Катя Рябова)


Katjusha – Viktoriya Shmakova ("Катюша" Виктория Шмакова)


Venäjän kansallishymnin rock-versio (Гимн России)


Venäjän kansallishymni Гимн Российской Федерации


Dmitri Shostakovich - Leningrad-sinfonia, Symphony No.7 in C, Op. 60
Dmitri Shostakovichin Leningrad- sinfonia syntyi natsien piirittäessä Leningradia Suuren isänmaallisen sodan aikana.


Blestyaschchie, Veljeni desantti (Блестящие - Брат мой десантник) Blestyashchie ei ole vain kauniiden naisten lauluryhmä, vaan heidän esityksensä ”Veljeni desantti” on kunnioittava isänmaallinen esitys


Pyhä Sota, Священная война. Pyhä Sota on yksi tärkeimmistä isänmaallisista lauluista Venäjällä. Tätä kuullessa sopii nousta seisomaan myös Suomessa, sillä siinä lauletaan, etteivät fasistit saa voittoa.


Herra armahda! Господи, помилуй Gospodi Pomilui!


Kasakkakuoro: Herra armahda Кубанский казачий хор Господи, помилуй


Kasakkakuoro. Slaavilaistytön jäähyväiset. Кубанский казачий хор Прощание славянки


Slaavilaistytön jäähyväiset Moskovassa paraatissa vuonna 2008 (musiikki ja sotilasmarssi)


Pariisissa kirkossa Pokroff-kamarikuoron konserttiesitys “Slaavilaistytön jäähyväisistä”.


Siunaa Herra - Благословите Бога on ortodoksinen rukous

- - - - - - -No comments in my blog, but you can find my phone number GSM +7911 2970525 (in Russia) +358 44 322 2661 (in Finland) or my email juhamolari-ÄT-gmail.com or rtmolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @). You can discuss with me in Facebook

Юха Молaри: Домашняя страница – Juha Molari: Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

RT blogi: It's time, my friend: it's time

Юха Молари: Пресс-Портрет (YANDEX)

СМИ и Юха Молaри (коллекция)