keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Presidentti Sauli Niinistön keskustelulle Vladimir Putinin kanssa on hyvät ystävälliset suomalaiset lähtökohdat

Toisin kuin vasta äskettäin saatoin pelätä erheellisesti, silloisen mediailmapiirin harhauttamana, niin Kokoomus-puolueesta nousseella, vastavalitulla Suomen presidentillä Sauli Niinistöllä on Kokoomuksen poliitikon Kimmo Sasin, ETYJ-tarkkailijan, antaman suomalaisen näkökulman ansiosta kiitettävät edellytykset luoda ystävällinen, rakentava ja yhteistyötä kehittävä kanssakäyminen Venäjällä valitun presidentin Vladimir Putinin kanssa. Suomessa on sellaista Venäjä-tuntemusta ja -kanssakäymistä, mitä monet länsimaiset päättäjät eivät valitettavasti voi hyödyntää jäädessään lähinnä mediaa omistavien muutamien rikkaiden tahojen vietäväksi näkemyksissään.

Kimmo Sasin saama kokemus Pietarin lukuisista äänestyspisteistä on ollut hyvin samansuuntainen kuin suomalaisten Jon Hellevigin ja Johan Bäckmanin saamat kokemukset toisista osista Venäjää.


Voimme siis tiivistää onnellisina, että onneksi suomalaisuus voi olla valttia, kun Suomen presidentti määrittää ulkopolitiikkaa! Voimme myös toivoa, että ulkoministeri Erkki Tuomioja palautuisi takaisin suomalaisen osaamisen ja Venäjä-tuntemuksen arvokkaalle perustalle.

Niin kuin Turso (Mikael Storsjö - tunnettu terroristien viestinnän sponsori, jonka toimia syyttäjän vaatimuksesta hovioikeus arvioi lähiaikoina) kirjoittaa aivan ytimekkäästi Aleksanteri-instituutille vaalitarkkailun osalta, että "sikojen kanssa ei kannata rypeä" (älykkyys jää kuitenkin vain tuohon lauseeseen), niin voimme jättää siat sikojen joukkoon ja turvautua suomalaiseen laatuun vaalitarkkailussa.