keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Rikoslain 49 luvun 1 §:n ja 24 luvun 10 §:n vastainen vahingollinen toiminta Yleisradiossa

Elokuvayhtiö Illumen elokuvaohjaajaa Pekka Niskasta, Yleisradio Oy:n televisiopäällikkö Riitta Pihlajamäkeä ja Finrosforumin puheenjohtaja Kerkko Paanasta vastaan on jätetty rikosilmoitukset tänään keskiviikkona 14. maaliskuuta 2012 Malmin poliisilaitoksella.

Epäilty rikos liittyy Pekka Niskasen tekemään elokuvaan, jossa käsitellään Kavkaz-Centerin tuottajan Mikael Storsjön toimia. Elokuvan ohjaaja Pekka Niskanen ja päähenkilö Mikael Storsjö ovat ansiotarkoituksessa ja täysin tietoisena siitä, että he käyttävät luvattomasti erästä yksityisoikeuteni piiriin kuuluvaa videotani elokuvassaan, päättäneet aiheuttaa myös huomattavaa haittaa ja vahinkoa minulle.

Videoni esittäminen yli 90 %:n mittaisena sen kokonaispituudesta on tapahtunut luvattomasti eikä muutamaan sekunttiin rajoittuva ns. sitaattioikeus tule kyseen Suomen lain määrittämässä merkityksessä, koska lainaus on kaiken lisäksi tehty videosta, joka ei ole ollut laillisesti julkistettu. Videoni voitaisiin katsoa julkistetuksi vain, jos se olisi luvallisesti saatettu yleisön saataviin. Tästähän ei ole ollut kyse, vaan "sitaattiksikin" kohtuuttoman pitkä lainaus on tehty luvattomasta videotallenteesta, jonka ainakin Mikael Storsjö on tietänyt luvattomaksi asiaa liittyneen aiemman blogikirjoittelun, tuomiokapitulissa käydyn kirjevaihdon, YouTuben menettelyjen (poisti videot) että kaksi vuotta sitten jätetyn rikosilmoituksen johdosta.

Elokuvassa mainostetaan terroristijärjestön ulkomaista edustustoa, rahoitusmekanismia ja viestintäverkostoa Kavkaz-Center sekä siihen liittyvän tukitoiminnan - pakolaisliikenteen – järjestämistä Suomeen. Mainoksellisen päämäärän tähden elokuvassa on mainitut asiat esitetty epärehellisesti kaunistellen.

Yleisradion TV1 –kanava on näyttänyt mainitun elokuvan parhaaseen katseluaikaan. Olen kääntynyt maanantai-iltana 12.3.2012 Riitta Pihlajamäen ja Yleisradion juristin puoleen antaen tiedoksi Rikoslain 49 luvun 1 §:n menettelyn vastaisen Yleisradion toiminnan. Tämän jälkeen Yleisradio oli pakotettu vetämään mainittu elokuva pois julkisuudesta YLE-Areenasta. Elokuvaa täytyy muuttaa, jos se aiotaan esittää julkisuudessa - tai elokuvan ohjaajan ja tuottajan täytyy sopia korvauksesta videoni käyttämiseksi elokuvassa.

Sen jälkeen televisiopäällikkö Pihlajamäki menetti kuitenkin itsehillintänsä ja antoi vihapäissään julkisuuteen sähköpostiaan, jossa hän suoranaisesti leimaa minun yllyttävän rikokseen kansanryhmää vastaan. Hän oli itse vastannut minulle sähköpostissa, ettei anna julkisuuteen tai venäläiselle medialle asiaa koskevia mitään tietoja. Nyt hän menetteli kuitenkin itse toisin.

Lisäksi Suomen valtion televisiokanava TV1 oli jo antanut parhaan näytösaikansa terrorismia vähättelevälle propagandafilmille. Filmin mainoksessa esiintyy tunnetun Sayfullah-terroristin ikoni, jonka pohja on otettu Kavkaz-Centerin vanhasta yläpalkista. Maaliskuussa 2010 Sayfullah koki terroristina sen, mitä kaikkea terroristeille saattaa sattua elämässä.

Suomalainen vihajärjestö Finrosforum joka ei ole toistaiseksi vielä YK:n turvallisuusneuvoston terroristijärjestöjen pakotelistalla, on laittanut kaiken tapahtuneen tietämyksenkin jälkeen yksityisoikeuteni piiriin kuuluvan videoni , otsikoinut sen uudestaan ja tehnyt sivustolleen asiaa koskevan laajan loukkaavan jutun. Lisäksi Finrosforum levittää Pihlajamäen vihamielistä loukkaavaa tekstiä julkisuuteen. Vihajärjestö Finrosforumia ei tiettävästi johda enää sen pitkäaikainen puheenjohtaja Heidi Hautala (ministeri) tai Tarja Kantola (ulkoministeri Erkki Tuomiojan erityisavustaja), vaan Kerkko Paananen. Järjestön sihteerinä on toiminut koko ajan Mikael Storsjö, YK:n turvallisuusneuvoston pakotteiden kieltämän Kavkaz-Center –terroristisivuston tuottaja.

Pekka Niskasen ja Riitta Pihlajamäen jatketusta toiminnasta on informoitu myös venäläistä mediaa, joka ihmettelee suomalaista terrorismia suojelevaa uutisointia ja ”journalismia”.

Videossani annan voimallisesti tiettäväksi sen mahdollisen uhkaskenaarion, mitä ehkä seuraa terroristikanavan sallimisesta suomalaisen poliittisen johdon ja ylempien poliisiviranomaisten teeskentelyn johdosta. On mahdollista, että terrorismin vastainen taistelu leviäisi muodossa tai toisessa Suomeenkin. Mikäli tahtoisin pyytää Venäjän turvallisuuspalvelun apua Suomen virkavallan laiminlyöntien johdosta, en tarvitsisi ilmaista asiaa suomeksi videon avulla. Mahdollisuuksia olisi muitakin. Sitä vastoin videoni avulla Suomen lainvalvontaviranomaiset ja poliittinen johto sekä kansalaisyhteiskunta tulee tietoiseksi uhkasta, joka liittyy Kavkaz-Centerin terrorismiin. Minua videoni käytössä loukkaa erityisesti luvattomuus ilman sopimuksellista perustaa.

YK:n turvallisuusneuvoston pakotekomitean kieltämä terroristisivusto on julkaissut noin 300 venäjänkielistä, englanninkielistä tai turkinkielistä valheellista artikkelia minua vastaan. Terroristisivustolla on rakenteellinen, strateginen ja operatiivinen yhteys Doku Umarovin nimissä johdettuun Kaukasian emiirikunta –terroristijärjestöön. Äskettäin on käsitelty Venäjällä Korkeimmassa Oikeudessa Kavkaz-Centerin toimittajan ja tämän vaimon tapausta, sillä toimittaja oli julkaissut tappolistoja ja taisteli Umarovin rinnalla sekä tämän toimittajan vaimo vei rahalähetystä Puolasta Umaroville vuorille.