maanantai 5. maaliskuuta 2012

Vladimir Putin voitti myös Suomessa Venäjän kansalaisten enimmät äänet, 42,82 %

Suomessa Venäjän kansalaisten antamat äänet Venäjän presidenttivaaleissa: ääniä 3720. Tuloksessa on Venäjän suurlähetystön Helsingissä, pääkonsulaatin Turussa, Lappeenrannassa annetut ja Venäjän konsulaatin Ahvenanmaalla Marianhaminassa lasketut äänet.

Äänet jakautuivat seuraavasti:
• Vladimir Volfovits Zhirinovskiy (ЖИРИНОВСКИЙ Владимир Вольфович) 3,9%;
• Gennadi Andrejevitš Zyuganov (ЗЮГАНОВ Геннадий Андреевич) 11,1%;
• Sergei Mihailovich Mironov (МИРОНОВ Сергей Михайлович) 5,27%;
• Mikhail Dmitrievich Prokhorov (ПРОХОРОВ Михаил Дмитриевич) 35,05%
• Putin Vladimir Vladimirovitš (ПУТИН Владимир Владимирович) 42,82%.

Ottaen huomioon Suomen mediassa vallinneet hyökkäykset Venäjän vaaleja ja V.V. Putinia vastaan, rohkenen iloita V.V. Putinin saamasta vaalivoitosta myös Suomessa. Hän oli suosituin myös Suomessa, mikä kertoo kuitenkin Venäjän kansalaisten suhteellisen vahvasta yhteydestä Venäjän omaan mediaan ohi suomenkielisen suomalaisen tai venäjänkielisen suomalaisomisteisen median.

Putinin äänisaalit oli liki 43 % Suomessa, kun esimerkiksi vuosikausia median presidenttimannekiinina ollut Sauli Niinistö keräsi Suomen presidentinvaaleissa vain 37,0 % vaalien ensimmäisellä kierroksella. Suomessa omissa presidenttivaaleissa ei ollut myöskää kansainvälista valvontaa eikä globaalisesti avointa videovalvontaa äänestyspaikalla. Suomessa vaaliasetelma ei ollut tasapuolinen, koska mediassa oli Niinistöä tehty presidentiksi jo usean vuoden ajan. Kaikesta huolimatta Suomi sai hyvän presidentin niin kuin voidaan sanoa Venäjän saavan nyt parhaan kaikista.

Suomen ja Venäjän suhteiden voidaan olettaa kehittyvän vastuullisesti presidenttien keskinäisissä kohtaamisissa molempien presidenttien realistisen ymmärryksen tähden. Tästä Suomen kansalaiset voivat olla iloisia!