tiistai 24. huhtikuuta 2012

CDI ja CIA (VOA) julkaisevat yhtäläisesti saman propagandatekstin


CDI eli The Center for Defence Information on muistanut minua vähemmän kauniin CIA/VOA-propagandan avulla. CDI julkaisee uudestaan VOA Moskovan toimiston johtajan James Brooken kirjoituksen. Olen arvostellut CIA:n / VOA:n artikkelia 21. huhtikuuta 2012 blogissani. Tuossa kirjoituksessa parjataan RT:n toimintaa ja leimataan myös minut epäasiallisesti anti-amerikkalaiseksi, vihamieliseksi Amerikkaa vastaan. Todellisuudessa olen isänmaallinen suomalainen mies, joka tahtoo Suomen ja Euroopan parasta - ja sen vuoksi katselee ystävällisesti Venäjään eikä halua Euroopan sekaantuvan Naton ja Amerikan sotilaallisiin seikkailuihin.

En pidä myöskään mitenkään asiallisena, että reilun 400 000 Raleighin pikkukaupungissa Pohjois-Carolinessa on muistettu minua sikäläisessä paikallislehdessä The Raleigh Telegram samaisen CIA/VOA -propagandauutisen seurauksena.

Tietenkään väärästä informaatiosta ei pidä sinänsä huolestua. Toimittajien ja julkaisijoiden tulisi kuitenkin valvoa julkaistun tiedon oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä paremmin. On aivan mahdotonta, että Raleighin pikkukaupungin ihmiset voivat tuntea minun todellista luonnetta, jos he edes tuskin tietävät, missä Suomi on. CIA:n valheellinen propaganda uppoaa heidän mieltymyksiinsä sen vuoksi paremmin. CDI:n paperit ja julkaisut leviävät Yhdysvaltain kongressiin ja sota-akatemioiden opiskelijoille. Siitä huolimatta CDI liittyy vastuuttoman sokeasti CIA:n ja VOA:n propagandaan ”Kremlin mediaa” ja siinä tavattuja kirjoittajia vastaan. CDI mainostaa itseään kuitenkin Yhdysvaltain hallinnosta riippumattomaksi organisaatioksi. Voiko väitettä uskoa?

CDI syntyi vuonna 1972, minkä jälkeen se on tuottanut julkaisua ja järjestänyt konferensseja Yhdysvaltain turvallisuuskysymysten näkökulmasta. Heidän julkaisunsa on Defense Monitor. Sitä jaetaan myös kongressin jäsenille ja Amerikan sota-akatemioiden opiskelijoille. Omien tietojensa mukaan CDI toimii täysin vapaaehtoisten lahjoitusten varassa.

CDI ilmoittautuu itsenäiseksi organisaatioksi ja johto julistautuu täydellisesti intellektuaalisesti vapaaksi. CDI:n presidentti Bruce G. Blair on myös Maailman turvallisuusinstituutin (World Security Institute) presidentti. Hän on ollut tuottamassa monia dokumenttifilmiä ja sarjoja turvallisuusteemoista. Tohtori Blair on voittoa tavoittelemattoman Global Zero –järjestön perustajajäsen. Tuo kansainvälinen ryhmä kokoaa 300 maailman johtajaa ydinaseiden leviämisen pysäyttämiseksi. Kesäkuun 2011 Lontoon Global Zeron summitin jälkeen itse Barach Obama antoi tunnustuksen tuolle järjestölle. Mihail Gorbachev on tuttu vieras Global Zero kokouksissa. Facebookissa on Global Zeron kokouksen kuva-aineistoa arvovaltaisista osallistujista, jotka kokoontuivat ”Presidentti Ronald Reagan kirjastossa” (Ronald Reagan Presidential Library)

Bruce G. Blair on ilmoittautunut Yhdysvaltain ja Venäjän turvallisuuspolitiikan spesialistiksi. Tuossa ominaisuudessa häntä kuunnellaan säännöllisesti Kongressissa. Hän opettaa turvallisuuspolitiikkaa vierailevana professorina Yalen ja Princetonin yiopistoissa. Vuonna 1999 hänet palkittiin MacArthur Fellowship palkinnolla. Yhdysvaltain ilmavoimissa tohtori Blair palveli strategia-analyyseja tekevänä upseerina.

CDI:n hallituksen toinen jäsen Alan H. Fleischmann johtaa ImagineNation Group, joka tukee nuorten yrittäjyyttä globaalisti. Hän on myös Clinton Global Initiative hankkeen aloittaja yhdessä Blin Clintonin kanssa. William J. Clinton Foundation tukee ihmisten kykyä ympärimaailmaa kohdata globaalin riippuvaisuuden haasteet. CHAI:n hankkeistajulkisuutta on saanut erityisesti HIV/AIDS –apuohjelmat.

Alan H. Fleischmannin aktiivisuus liittyy erityisesti Bill Clintonin vuonna 2005 perustamaan CGI:n toimintaan. Positiivinen muutos on CGI:n julkinen mainoslause. CGI:n vuotuiseen kokoukseen osallistuu tunnettuja valtiojohtajia ja Nobel palkinnon voittaneita. Tällaisia CGI:n vieraita ovat olleet mm. Barach Obama, Ban Ki Moon, Al Gore ja Hillary Clinton.

CDI:n hallituksen jäsenistä James V. Wertsch toimii professorina Washington yliopistossa St. Louisissa. Hän on opiskellut myös Moskovassa lingvistiikkaa ja neuropsykologiaa 1980-luvulla. Hänen erityisalansa on kielen, ajattelun ja kulttuurin kysymykset. Tuossa innossa hän tutkii Venäjää, Ukrainaa ja Georgiaa. Hänen saavutuksiaan on palkittu myös Linköpingin yliopistossa Ruotsissa ja Oslon yliopistossa Norjassa, joissa hän on käynyt myös vierailevana professorina.

CDI:n hallituksen osaamisen ja asiantuntemuksen johdosta olisi sopinut edellyttää, että organisaatio osaa ja tahtoo tarkistaa julkaisemiensa ja levittämiensä tietojen totuudellisuus, mutta nyt on käynyt päinvastoin: CDI liittyy CIA:n propagandaan VOA:n kautta, vaikka varmasti CIA ja VOA ovat tietäneet esittämänsä väitteet pääasiallisesti vääriksi. Heillä on varmasti ollut intressiä ja edellytyksiä surffailla netissä sekä saada muuten tietoa vähäisestä itähelsinkiläisestä köyhästä miehestä, kuten olen havainnut heidän nettiliikenteestään, mutta he ovat varmasti voineet samanaikaisesti tajuta, ettei Naton itälaajentumisen vastustaminen tee itähelsinkiläisestä suomalaisesta henkilöstä vielä Amerikkaan vihamielisesti suhtautuvaa Kremlin propagandistia!

CDI ja CIA päättivät, että totuudella ei ole niin suurta merkitystä. Ensimmäinen esiintyy itsenäisenä ajattelun vapauden mallina, kun toinen on avoimesti amerikkalaisen propagandakoneiston rahoittama ja tuottama. Samat tekstit tulevat levityksiin kuitenkin molempien kautta! Ilmeisemmin suomalaisten ja eurooppalaisten tulisi olla entistä enemmän valppaita, kun uutisen lähde on Amerikassa. Heillä ei näyttäisi olevan hyvää tahtoa meitä kohtaan, vaan propagandan avulla tietynläinen imperialistinen yritys yksinapaiseen maailman hallintaan, mitä tarkoitusta varten vastapuolen kirjoittajat leimataan mielivaltaisesti anti-amerikkalaisiksi! Tuo epäasiallinen leimaaminen on valitettavasti totta aivan liian usein myös ns. itsenäisten amerikkalaisten tutkimuslaitosten julkaisuissa.- - - - - - -- - - - - - -My email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @).VKontakte


СМИ и Юха Молaри (коллекция)