sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Sisäministeriön poliisiosasto tutkii ortodoksiseen kirkkoon liittymistä


Pääsiäisyönä en jaksanut suurista toiveistani huolimatta lähteä Helsingin keskustaan pääsiäisyön jumalanpalvelukseen ja ristikulkueeseen. Olin jopa etukäteen kirjoittanut blogissani ja luvannut, että osallistun yön tilaisuuksiin ja juhliin. Mutta en lähtenyt kuitenkaan paikalle. Olin ollut koko päivän pojan jalkapallopeleissä (5 peliä) ja kylmettänyt jalkani (ja koko kehoni). Lisäksi kantapääni on pahasti kipeä jo muutoinkin. Kaiken lisäksi pitkä matka tuntui tarpeettoman kalliilta, kun olisi pitänyt ostaa bensaakin. Tänään sunnuntaina oli heti varhain kello 9 aamusta kolme jalkapallopeliä. Siksi kirkkovuoden tärkeimmät jumalanpalvelukset jäivät väliin.

Liekö heikko osallistuminen jumalanpalvelukseen syynä, että pääsiäispäivänä sisäministeriön poliisiosaston kahdesta liittymästä on yhtäaikaisesti tutkittu liittymistäni ja jäsenyyttäni Venäjän ortodoksiseen kirkkoon. Poliisin haku on koskenut erityisesti Interfaxin marraskuussa julkaisemaa uutista ja sen seurannaisia venäläisessä mediassa. Lisäksi kirjoitustani RT-sivulla aiheesta ja eräitä muita kirjoituksiani aihepiiristä on tutkittu. Tässä kuitenkin Interfaxin uutinen aiheesta: Финский священник, выступавший против "Кавказ-Центра", принял православие (Интерфакс 07 ноября 2011 года).

Sisäministeriön poliisiosasto on lukenut myös artikkelini, jossa kerron NTV:n ohjelmasta, joka käsitteli harmaalla rahalla tehtyjä värivallankumouksellisia mielenosoituksia. Kerroin tuossa jutussa, että Jarmo Koponen pillastui NTV:n uutisraportista.


Tutkinnan kohteena oli myös kirjoitukseni Amerikan vaalien uskottavuusongelmasta ja musiikista Venäjän presidenttivaalipäivän kunniaksi.

Kirjoitukseni Suomen valtioneuvoston päätöksestä hankkia 70 Jassm-ohjusta ei ole herättänyt ainoastaan Suomen ulkoministeriön ja Suomen Venäjän suurlähetystön vihamielisyyttä näiden yhteyksissä venäläiseen mediaan, vaan myös Suomen sisäministeriön poliisiosasto on tutkinut asiaa suomalaisesta blogistani.

Sisäministeriön poliisiosasto käytti myös pääsiäissunnuntaina virka-aikaansa kirjoitukseeni, jossa kerroin tutustumisesta tieteellisten ja sosiaalisten innovaatioiden keskuksen johtajaan, poliittisten tieteitten tohtori Ivan Aleksejevits Babiniin, joka oli esittänyt kutsun tulla oppimatkalle Stavropoliin. Tuo matka kiinnostaa edelleen minua, vaikka toimeentuloni on vakava este matkalle.

Patriarkka Kirilliä vastaan esitetyt erheelliset tulkinnat länsimaisessa mediassa olivat 17. tammikuuta 2012 aiheena RT-blogissani ja blogspotin blogissani. Sisäministeriön poliisiosasto päätti tarkistaa nämä tekemäni analyysit.

Suomen sisäministeriön poliisiosasto tutki myös Aleksei Navalnyiin liittyvät kirjoitukseni blogista. Näitä kirjoituksia oli useampia. Poliisiosasto luki lisäksi joulukuulta 2011 kirjoitukseni, joissa kerroin kokemuksiani Pietarissa duuman vaalien äänestyspaikalta.

Suomen sisäministeriön poliisiosaston internet-liittymistä saavuttiin näiden edellä mainittujen teemojen tutkimista varten blogiini tänään pääsiäissunnuntaina 15. huhtikuuta 13:39:32 ja toisesta liittymästä 13:39:33. Tutkimukset koskivat selvästi määrättyä vanhempaa ajanjaksoa marraskuulta 2011 alkaen, mutta ei kuitenkaan aivan uusimpia blogejani.

Noissa kirjoituksissa on ollut varsin niukasti tai vain satunnaisesti sitaatteja suomalaisilta ”opponenteiltani”, mutta kylläkin yleisemmällä tasolla tiukempaa arviota Suomessa harjoitetusta vihamielisestä Venäjä-politiikasta. Täten ei ole uskottavaa, että kukaan yksittäinen vihastunut henkilö ja hänen häiritty kunniansa olisi ollut sisäministeriön poliisiosaston sunnuntaipäivän tutkimusinnoituksen lähteenä. Tutkittuja kirjoituksiani yhdistävä piirre oli niiden jonkinlaiset liitokset venäläiseen mediaan ja Venäjän vaalien arviointiin. Poliisi teki latauksen 48 kertaa blogini kirjoituksiin, mutta tiettyjä blogeja ladattiin useamman kerran.
- - - - - - -My email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @).VKontakte


СМИ и Юха Молaри (коллекция)