maanantai 16. huhtikuuta 2012

Terroristi-järjestön propagandan julkaisija Mikael Storsjö lähetti sähköpostin viime yönä klo 1:56

YK:n turvaneuvoston terrorismin vastaisissa pakotevaatimuksissa kielletyn terroristi-järjestön uhkauksia, viestejä, tiedotuksia ja propagandaa julkaiseva Mikael Storsjö lähetti sähköpostiviestin varhain maanantaina aamuyöllä 16. huhtikuuta 2012 kello 1.56. Sähköpostin vastaanottajana oli minun lisäkseni myös Islam Matsiev - Kavkaz-Centerin webmaster: Islam.Matsiev@officehouse.fi.

Storsjön sähköposti 80.81.183.131 tuli saman palvelun tarjoajan kautta, joka saattaa levitykseen ja julkisuuteen myös Kavkaz Centerin ja Kavkaz chatin 80.81.183.162 kiistanalaiset tekstit, joihin kysymykseni liittyi. Elisan laajakaistan 91.153.249.110 kautta Storsjö oli yhteydessä toimistonsa sähköpostipalveluunsa ja lähetti tuon viestin.

Itse asiassa Storsjö lähetti ensin pitemmän viestin ja sitten toisen lyhyemmän tekstin, jossa hän paljasti tietämyksensä siitä, että aioin lopettaa blogien kirjoittamisen huhtikuun 2012 alusta alkaen. Tuo lopettamisilmoitukseni liittyi itse asiassa siihen, että lähestyin Finrosforum-nimistä Suomen ulkoministeriön rahoittamaa järjestöä 9. maaliskuuta 2012 pyynnöllä saada tukea matkakustannuksiin opintomatkalle Stavropoliin. Storsjö on mainitun järjestön sihteeri, Heidi Hautala on perustajajäsen ja pitkäaikainen puheenjohtaja. Finrosforumin nettipalvelut hoidetaan Storsjön samaisen toimiston kautta kuin missä myös Doku Umarovin terroristijärjestön uhkaukset levitetään yleisön saataville.

Finrosforum-järjestö oli julkaissut toistuvasti kaikenlaista aineistoa Pohjois-Kaukasian tilanteesta, joten ajattelin, että heillä olisi intressiä monipuolistaa näkemystä Pohjois-Kaukasian terrorismin vastaisesta toiminnasta. Myöhemmin kävi valitettavasti ilmi, että ”Kersantti Alexander” vastasi tylysti tuohon hakemukseeni. Ilmeisesti salanimellä viitattiin lokakuussa 2010 kirjoittamaani blogiin, jossa kerroin kuulemani juorun Kaukasian emiirikunnan korpraaleista ja kersanteista Suomessa. En saanut myöskään rahoitusta viisumia ja matkaa varten mistään muualta. Olin yllättynyt järjestelyjen vaikeuteen. Vaikea tilanne muutti suunnitelmiani, joista olin siis kertonut ja ennakoinut, että en kirjoittaisi blogiani noin huhtikuun alusta (ei tarkoita 1. päivää huhtikuu) alkaen enkä olisi muutoinkaan tavoitettavissa tästä ajasta alkaen syksyyn saakka. Tuo suunnitelmani oli hyvin tullut jotakin kautta tietoon myös terroristijärjestö Kaukasian emiirikunnan tiedostuksesta vastaavalle julkaisijalle Mikael Storsjö. Hän kirjoitti sähköpostinsa myöhään viime yöllä. Sähköpostin saapuminen herätti minut, mutta vika ei ole terroristien tiedotusten julkaisijassa, vaan gms--puhelimeni viestin voimakkaassa hälytysäänessä.

Viestissään Storsjö antaa ymmärtää, että kiistanalaista webjulkaisua julkaistaan Ruotsissa, jolloin sen julkaiseminen noudattaa ruotsalaista lainsäädäntöä koskien myös ilmaisunvapautta. Storsjö viittaa siihen, että nimettömät ja tuntemattomat toimittajat ovat vastuussa artikkeleiden sisällöstä eikä hänellä ole ulkopuolisena mitään voimaa tai oikeutta vaikuttaa sisältöön. Storsjö ilmoittaa, ettei hän ole viestipoika Kavkaz-Centerille tai muuallekaan.

Tämän samaisen yöllisen sähköpostiviestin lähettäjän, Doku Umarovin nimissä kulkevan Kaukasian emiirikunta –terroristijärjestön julkaisutoiminnasta vastaavan Mikael Storsjön rikosasia törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä on Helsingin hovioikeudessa keskiviikkona 25. huhtikuuta 2012 kello 9:00. Tällöin tulee arvioiduksi myös muun muassa se, onko Venäjän kuuluisimman terroristin Shamil Basaevin kasvattipojan (serkku) ja ”työtoverin” tuominen Suomeen ollut osa rikollista laittoman maahantulonjärjestämistä vai pelkkää ”humanismia”. Toivoa sopii, että syyttäjä ja hovioikeus tiedostavat myös maahantulojärjestelyjen yhteydet edellä mainitun terroristijärjestön viestintätoimintaan. Shamil Basaev otti niskoilleen mm. Kadyrovin murhan ja Beslanin koulukaappauksen. Suomeen tuotu Kavkaz centerin webmaster Islam Matsiev toimi radiomiehenä Shamil Basaevin bandiittiliikkeeseen kuuluvan setänsä ”komentaja” Bilan Matsievin (Matziev) ryhmässä, jossa toimi myös mm. Al-Qaida –terroristi Abu Yakub. Sittemmin Matsievin nuorempi veli osallistui Basaevin henkivartijana ja radiomiehenä Beslanin terrori-iskuun, vanhempi veli toimi Movladi Udugovin ja Doku Umarovin serkun Musa Ataevin palveluksessa Turkissa Kavkaz centerin webmasterina, kun Shamil Basaev ilmoitti terrori-iskunsa suunnitelmat Kavkaz centerissä. Keväällä 2009 Islam Matsiev saapui Suomeen. Äskettäin hän ilmoitti hakevansa perustamislupaa Kaukasian tiedostusta hoitavalle yritykselle Mikael Storsjön toimistoon Bulevardi 2. Tuon rekisteröimättömän yhdistyksen rekisteröintihakemuksessa on toistaiseksi vain Matsievin oma nimi. Noissa puitteissa hän Kavkaz-Centerin kautta haastatteli ja julkaisi viime viikolla Doku Umarovin videohaastattelun.

Mikael Storsjön tietämättömyys ja vastuuttomuus mainitussa sähköpostivastauksessa ihmetyttää. Whois-tietojen mukaan terroristisivusto Kavkaz Centerin kaikki nettiosoitteet on rekisteröity Mikael Storsjölle osoitteeseen Bulevardi 2 (myös johonkin osoitteeseen Suomenlinnassa). Samaan osoitteeseen rekisteröitiin myös Heidi Hautalan ja Storsjön perustama "Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi" (Finrosforum), samaa sähköposti- ja nettipalvelua käyttävät myös taiteilijat rauhanpuolesta Pand ja Heidi Hautalan ym. perustama "Venäläis-tsetsenialainen ystävyysseura", joka on Venäjän rikolliseksi kieltämä äärijärjestö.

Asiani koski Kavkaz chatin 14.4.2012 klo 01:31 julkaisemaa kirjoitusta, jossa minua kutsuttiin ”kgb-agentiksi ja terroristiksi”.
Myös Kavkaz Center oli julkaissut juuri samalla sekunnilla samaisen kirjoituksen. Who is –palvelu antaa oikean tiedon, jonka mukaan Kavkaz chatin ip-osoitteen 80.81.183.162 omistaja on Pro Caucasus –yhdistys ja sijainti on Helsinki Bulevardi 2. Nimiserveri 80.81.183.162 isännöi kahta domainia kavkazcenter.com ja kavkaznews.com. Mikael Storsjön yöllinen sähköposti kiersi saman palvelun kautta ip-osoitteesta 80.81.183.131. Kavkaz chatin serverin sijainti on julkisten tietojen mukaan Helsingissä. Julkiset tiedot väittää, että ”Registrant” – rekisteröinnistä vastaava henkilö – Mikael Storsjö (Sveaborg c 17, Helsinki) ja administraatio- ja tekninen yhteys on Mikael Storsjölle osoitteessa Bulevardi 2 A, Helsinki. Myös kavkaz.org ja kavkazcenter.net sekä kavkazcenter.info antavat samat yhteystiedot ja osoitteet. Näitä juuri mainittuja palvelimia on äskettäin Storsjö esitellyt myös televisioruudussa.


Johtopäätös

En puutu tässä blogissa toistaiseksi rikoslain perusteella tapahtuvaan arviointiin Storsjön julkaisutoiminnasta, maahantulojen järjestelyistä ja niiden lainmukaisuudesta yksittäistapauksessa tai yleisemmin, vaan ainoastaan herra Storsjön vipillisyyteen ja viekkauteen tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoajana tai muutenkin selitystensä kertojana.

Minulla ei ole intressiä henkilökohtaiseen yhdenmiehen ”sotaan”; kelmi varmasti saadaan loukkuun, jos asialle löytyy julkisempaa ja virallisempaa intressiä ja tukea. En lähde yksittäisenä ihmisenä mihinkään kelmi- tai kettujahtiin. Minuun ei ole mikään instituutio tai viranomainen ollut koskaan yhteydessä mainitun kelmin ja hänen toimiensa saattamiseksi tutkintaan. Rajoitetuksi intressiksini jää siivoojan työtä etsivänä yksittäisenä kansalaisena vain tuoda edellä kuvattu ongelma julkisuuteen, jossa Suomen ja muiden valtioiden poliittiset toimijat, lainvalvontaviranomaiset ja palkkaa nauttiva media harjoittavat moraalinsa mukaista enemmän tai vähemmän hyvää ahkeruutta asian johdosta.

- - - - - - -My email juhamolari-ÄT-gmail.com or juhamolari-ÄT-rambler.ru (см. -ÄT- = @).VKontakte


СМИ и Юха Молaри (коллекция)