keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Erkki Petman, Alueviesti


Erkki Petman oli saapunut Vaasaan ja hän kirjoittikin Alueviestin laajan katsauksen Anton, Rimma ja Paavo Salosen tapauksen käsittelystä hovioikeudessa ja sen ympärillä. Itse asiassa hän kirjoitti tämän kuvan laajan artikkelin ja vielä toisenkin laajan artikkelin samalle sivulle tuosta tapahtumasta. Nämä artikkelit löytyvät alkuperäisessä yhteydessään tästä Alueviesti -linkistä (sivu 10).

Sinänsä ei ole sopimatonta, että Erkki Petman paljasti omat asenteensa kirjoituksessaan varsin avoimesti. Nuo asenteet ovat antifasisteja halventavia. Lukijalle ei anneta edes ymmärtää, että Alueviestissä julkaistut kirjoitukset olisivat neutraaleja. Lukijaa ei harhauteta ikään kuin objektiivisuudella: Petman on läpinäkyvästi asenteellinen.

Petmanin mukaan kirjoittaisin hyvin "venäläismielistä" tekstiä. En tiedä, onko asia hyvä tai paha, mutta Petmanin lausuessa asia vaikuttaa jotenkin epäilyttävältä. En kirjoita mielestäni mitenkään "venäläismielistä", vaan pikemmin sovinnollista ja yhteistyökykyitä suomalaishenkistä tekstiä. Luultavasti suomalainen nykyinen kirjoittelu ja poliittinen puhe on siirtynyt niin venäläisvihamieliseksi, että ystävyyttä ja naapuruutta kunnioittavat, tosiasioita avoimesti tarkastelevat tekstini vaikuttavat "venäläismielisiltä".

Erkki Petman antaa ymmärtää erheellisesti, että Johan Bäckman ei enää kirjoittaisi Suomen antifasistisen komitean Safkan sivustolle yhtä aktiivisesti, mutta tuon aukon minä olisin täyttänyt kirjoittamalla sivustolle. Väite on kyllä täysin perusteeton, itse asiassa melkein päinvastoin kuin todellisuus, kun katsoo jo pelkästään tilastoa. Itse asiassa on hyvin poikkeuksellista, jos jotain kirjoitan sivustolle. Sinänsä ei ole mitään pahaa, kirjoittaako vai ei sivustolle, mutta Petman luo jonkinlaista mystiikkaa Safkan sivuston kirjoittajanimien avulla ja tuo mystiikan rakentaminen perustuu jopa väärään tietoon.

15.5.2012 olen kirjoittanut Safkan lehdistötiedotteen Vaasassa muuttuneesta lehdistökonferenssin paikasta, kuten myös tein Vaasan poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta, mutta 18.5, 14.5, 12.5., 9.5., 27.4, 19.4, 18.4, 15.4., 13.4., 12.4., 10.4., 7.4. ovat muut henkilöt kirjoittaneet artikkeleita Safkan sivustolle. 5.4.2012 olen laittanut Valentina Putkosen pyynnöstä kiitokset hänen vapautumisensa kunniaksi. Ja jälleen 4.4., 3.4., 2.4., 31.3., 15.3., 13.3. ovat kirjoittajat olleet muita henkilöitä tai Johan Bäckman. 11.3. olen kirjoittanut Amerikan vaalien uskottavuudesta. Venäjän vaalien arvioita olen dokumentoinut 5.3., ja 4.3., mutta jälleen kokonansa muut henkilöt ovat olleet aktiivisempia kirjoittajia sivustolla. 10.2. kirjoitin Pariisin rauhansopimuksesta, mutta nämä kirjoitukset ovat ainoita (!) kirjoituksiani Safkan sivulla kokonaiseen vuoteen tai kahteen. Näin ollen on erheellistä sanoa, että olisin suurin aktivisti Safkan kirjoittajien joukossa. Ja salaperäisyyden juonikkuuden rakentaminen sen varaan, että nyt Bäckman kirjoittaisi vähemmän ja työttömäksi juotunut Molari täyttäisi Safkan kirjoittajana tuota aukkoa on täysin vailla perustaa.

Omaan blogiini kirjoitan. Mitäpä muuta työtön mies voi tehdä? Petman lainaa oikein minua, että asemani on tukala, suorastaan ”katastrofaalinen” työttömänä työnhakijana. Petman ei kuitenkaan kirjoittanut vastaustani, että Suomen UM on häirinnyt työnteon saamista. Petman kysyi mahdollisesti, että pitäisi ottaa ”lusikka kauniiseen käteen ja pyytää anteeksi”. En toki ymmärrä, mitä pitäisi pyytää anteeksi ja miksi. En ole myöskään tarkasti ottaen vastannut, että ”en saisi koskaan kaikilta anteeksi”, sillä enhän minä voi edes kuvitella mitään anteeksipyydettävää. Vihamieheni saisivat pyytää anteeksi, minulla ei ole mitään anteeksipyydettävää. Sitä vastoin olen vastannut, että en koskaan saisi mitään ”hyväksyntää” kaikilta. Hyväksynnällä ja anteeksisaamisella on pieni ero: anteeksi pyydetään virheitä, hyväksyntää tarvitsen väärämielisiltä vihamiehiltäni. Korostin sitä, että on väärämielistä, jos mahdollisten ja kuviteltujen poliittisten erimielisyyksien tähden häiritään työnsaantia ja työntekoa. Tuota Erkki Petman ei kirjoittanut juttuunsa. Lausuin todella paremman puutteessa, että vastustajat ovat ”viherfasistit”, kun Petman pyysi yleisnimitystä heille, mutta annoin myös nimiä ja esimerkkejä.

Erkki Petman väittää, että Rimma Salonen esitti perättömiä väitteitä. Erkin käsitys faktasta ei perustu kuitenkaan mihinkään faktaan, vaan ainoastaan sinisilmäiseen tukeen Paavon puolesta.

Erkki Petman kirjoitti myös Alueviesti-verkkolehteen toisen pitkän jutun (Alueviesti, s. 10) mielenosoituksesta. Tuon jutun kuvassa Jussi Parviainen suosittaa Tuomiojaa eläkkeelle. Petmanin eduksi on lausuttava se, että hän oli sentään paikalla, kun kirjoitti jutun tapahtumista. Hänellä oli jokin kontakti henkilöihin, joista hän kirjoitti. Sekin on lausuttava hänen edukseen.

Eurooppalaisen ja suomalaisen oikeuskäsityksen kannalta on Erkki Petmanin esittämät näkemykset erikoisia. Niissä syyllistetään ihmistä, joka turvautuu oikeusjärjestelmän toimintaan, ja lisäksi syyllistetään niitä lähimmäisiä, jotka tukevat äitiä tämän turvautuessa oikeusjärjestelmään asioidensa hoitamista varten. Minun mielestäni yhteiskuntamme hienous on siinä, että ihmiset voivat selvittää välejään oikeudessa eikä kaikkea mittelöä käydä lehtien palstoilla. Siksi olisi ollut kohtuullista, että toimittajat olisivat jaksaneet istua salissa koko oikeudenkäynnin ajan. Ei voi olla mitenkään esimerkillistä, jos ihmisiä moraalisesti vain painostetaan alistumaan mihin tahansa päätökseen, jos he kokevat päätöksen vääräksi. Petmanin käsityksenä näyttäisi olevan tietynlainen alistuva orjallinen mentaliteetti, jossa ihmisellä ei ole moraalista oikeutta vaati oikeutta ja muutosta tuomioon: Rimman olisi alistuttava hiljaisena ja lopetettava valittaminen sekä minun olisi pyydeltävä anteeksi saadakseni hyväksyntä ja mahdollisuus työntekoon. Totuudella ei ole merkitystä Erkki Petmanin vakaumuksessa._ _ _ _Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html