keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Harmagedon saapuuJussi Parviaisen klassikkoelokuvasta Harmagedon (1986) on ilmestynyt Internetiin katkelmia – ja entistä ajankohtaisempana. Lyhyet katkelmat eivät ole valitettavasti kovin laadukkaita äänen ja kuvan nettitallennuksen osalta, mutta myöhemmin tulee julki laadultaan paremmat leikkeet Jussi Parviaisen netti-TV -sivustolle, joka aloittelee toimintaansa.Harmagedon on Jussi Parviaisen käsikirjoittama, vuonna 1986 ensi-iltansa saanut elokuva, jonka maailma ja henkilöt pohjautuvat Parviaisen näytelmätrilogiaan Jumalan rakastaja, Valtakunta ja Diletantti. Juppiajan Helsinkiin sijoittuvassa elokuvassa päähenkilö Juska Paarma (Jussi Parviainen) herää kuolleista ja aloittaa yhden miehen sodan ympäröivää maailmaa vastaan, aisaparinaan ystävänsä Hili-Bili Huotari (Aake Kalliala). Valkoisella haulikolla aseistettu Paarma kylvää ympärilleen tuhoa ja kohtaa matkallaan muun muassa entiset tyttöystävänsä ja heidän uudet miehensä; ks. wikipedia.

Ilja Rautsin elokuva-arvostelu Elitistissä kertoo vaikuttavasti Parviaisen elokuvasta.

Kalle Kinnunen kirjoitti elokuva-arvion Suomen Kuvalehteen:

Harmagedon tulee. Paha tahtoo näyttää voimansa.

Harmageddon-sana tulee heprean sanoista ”Har” eli vuori, ja ”Megiddo”, joka on paikka myös nykyisessä Israelissa. Se on ikivanha kauppareittien risteyskohta, jossa Raamatun mukaan Jumalan viholliset kerääntyvät viimeiseen suureen taisteluun (Ilm. 16:16).

Suuri ääni sanoi temppelistä seitsemälle enkelille: "Menkää ja vuodattakaa ne seitsemän Jumalan vihan maljaa maan päälle." Niin lähtivät pedon lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta riivaajain henget ja koko maanpiirin kuninkaat koottiin sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan suurena päivänä. Ja ne kokosivat heidät siihen paikkaan, jonka nimi hepreaksi on Harmagedon. Suuret rakeet, leiviskän (talentin) painoiset, satoivat taivaasta ihmisten päälle; ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa raesateen vitsauksen tähden, sillä se vitsaus oli ylen suuri.

Isoja rakeita tuli taivaasta, talentin painoisia (kreikankielisen Ilmestyskirjan alkutekstin mukaan), ihmisten päälle. Uuden testamentin aikaan talentti oli noin 15–20 vuoden työläisen palkka, sekä painomitta että rahayksikkö. Uuden testamentin aikana talentin paino oli 21–53 kg.

Ilmestyskirjan kuvaamaa Harmageddonin sotaa on käyty yhä uudestaan ihmisten historiassa, mielissä ja peloissa, kunnes viimeisen kerran paha käy sotaan Pyhää Jumalaa vastaan. Ilmestyskirjan mukaan pahan valtaa puolustetaan monikansallisesti, hengellisesti ja profeetallisesti: Ilmestyskirjan mukaan jonkinlainen monikansallinen joukko ja sen poikkeava hengellisyys tukevat itse asiassa pilkkaa ja sota Pyhää Jumalaa vastaan. Pahan palvelijat uskottelevat ja julistavat tekevänsä palveluksen "hyvälle" hengellisyydelle, kun käyvät sotaan Pyhää Jumalaa vastaan.

Talouden Harmageddon

Paavo Lipponen lausui joulukuussa 2008 arvionsa TV 1:ssä, että Euroopan talouskriisi ei ole talvisota, vaan Harmageddon.

Helsingin Sanomat arvioi lokakuussa 2011 pääkirjoituksessaan New Yorkin yliopiston taloustieteen professorin Nouriel Roubinin sanoja mukaillen, että maailmaa ”uhkaa talouden Harmageddon”.

Kesällä 2011 Barach Obama varoitti talouden Harmageddonista.

Jim Rogers, Rogers Holdings ja Beeland Interests, Inc. yhtiöiden hallituksen puheenjohtajana, toinen Quantum Fund hedge-rahaston perustajista yhdessä George Soroksen kanssa, varotti helmikuussa 2012, että talouden Harmageddon saapuu.


Tulkoon Harmageddon – tulkoon pyhä sota!

Jumala varustakoon palvelijansa viimeiseen pyhään sotaan. Jumalallinen varustaminen on tekemistä tyhjäksi tälle maailmalle ja sen vauraudelle, mutta älkäämme olko kuitenkaan välinpitämättömiä ja ylimielisiä toisen ihmisen hädälle ja puutteelle. Älkäämme olko riippuvaisia siitä, mikä on ”asema ja kunnia” tässä maailmassa.

Älkäämme olko sidottu pedon lohikäärmeen suusta, pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähteviin riivaajain henkiin ja koko maanpiirin kuninkaiden pyrkimyksiin. Älkäämme suojelko yli kaiken asemaa, jossa pitäisi mielistellä ”lohikäärmettä, petoa ja väärää profeettaa”. Vapauttakoon Jumala koettelemuksissa meidät viimeistä pyhää sotaa varten.

Tulkoon Harmageddon – tulkoon pyhä sota!


- - - - - - -EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru (-at-= @)


VKontakte

СМИ и Юха Молaри (коллекция)