perjantai 18. toukokuuta 2012

Identiteettirikollinen saa nukkua toistaiseksi aivan levollisesti


Kuva: Identiteettivaras käyttää nimeäni ja kuvaani vilpillisesti ja loukkaavasti, vaikka sinänsä on totta, että rakastan kristillisen lähimmäisrakkauden mukaisesti Vladimir Putinia lähimmäisenä niin kuin itseäni

Suomalaiset ”vihamieheni” (joukossa on myös naisia) ovat jälleen kerran osoittaneet valheellisuutensa. Omia asioitani varsin hyvin tuntevana ihmisenä olen voinut nähdä sen moninaisen kieroilun ja vilpillisyyden, jota tietyt tahot ovat harjoittaneet minua vastaan. Olisi väärin sanoa, että ”vihamieheni” ovat tyhmiä, vaan pikemmin minun täytyy tunnustaa, että he käyttävät älynsä pahuuden palvelukseen. Vilpillisyys on ollut koko ajan viekkaasti rakennettua, osa on ollut julkista ja osa ei-julkista.

Tällä kertaa eräs henkilö avasi blogspotiin blogin nimeäni käyttäen. Siihen sijoitettiin minun kuvani ja muutama lauseeni lukijoiden harhauttamiseksi. Identiteettivaras ylisti Vladimir Putinia, mikä kuitenkin liitettiin identiteettivarkaan avulla loukkaavaan, valheelliseen väitteeseen seksuaalisesta häiriintyneisyydestä. Lisäksi identiteettivaras viittasi elokuvaohjaaja Jussi Parviaiseen ja lupasi paljastaa minun elämäni miehet. Hän kirjoitti siten identiteettirikollisena, että ikään kuin minä itse olisin luvannut paljastaa mainitut asiat. Täten kirjoittaja syyllistyy identiteettirikokseen, joka ilmenee tällä kertaa Suomen rikoslain vastaisena törkeänä kunnianloukkauksena. Tuo kertonee riittävästi mainitun henkilön moraalista ja yleensäkin toimintatavoista.

Ensimmäisessä vihassa ajattelin tehdä rikosilmoituksen, mutta sitten ymmärsin, että Helsingin poliisi on valitettavasti ylityöllistetty ja alimiehitetty. Sisäministeri Räsänen ja poliisiylijohtaja Paatero ovat onnistuneet estää pahimman hyökkäyksen poliisivirkojen karsimisessa ja saaneet jopa kehitettyä toimintaa. Silti pääkaupunkiseudulla poliisilla ei riittäisi resurssit etsiä netissä esiintyvää identiteettirikollista. Ip-osoitteiden kanssa tietyt ihmiset osaavat pelata sen verran, että poliisi joutuisi turvautumaan asiantuntijan apuun ja tutkimukset kestäisivät yli päivän verran. Siksi tutkinnan rajoittaminen on tavanomainen ratkaisu pienissä rikostapauksissa, vaikka rikos olisi tapahtunut.

Sen jälkeen tajusin, että kyllä venäläiset lukijat tajuavat varsin hyvin, että kirjoittaja on huijari, joka yrittää esiintyä minuna. Hän kirjoitti allekirjoituksekseen, että minä olisin Kavkaz-Centerin toimittaja niin kuin J. Bäckman olisi myös. Tietysti minun nimeni oli kirjoitettu skandinaavisten aakkosten lisäksi kyrillisin kirjaimin, jotta venäläiset voisivat löytää hakukoneillaan tuon jutun. Jussi Parviainen kertoi viisaasti, että venäläiset osaavat kuitenkin oivaltaa ja tunnistaa kirjoitus valheellisen identiteettivarkaan kirjoitukseksi. Typerys saattaa laittaa minulle tarkoitettua sähköpostia tuon valhetyypin sähköpostiin, mutta ei kukaan vakavampi henkilö, joka tunnistaa toki minut muiden verkostojen kautta.

Identiteettivarkaan menettely esiintyä toisen nimissä, tapa kirjoittaa skandinaavisten aakkosten viereen kyrillinen versio nimestäni, käyttää ”putinismi” –sanaa yhteydessäni, viitata Kavkaz-Centerin toimitukseen, viitata seksuaalisiin paljastuksiin asian yhteydessä, julkaista juttu tiettyyn aikaan, suomenkielisyys, sekä eräät muut seikat viittaavat vakavasti siihen, että kirjoittaja on suuttunut minun lupaukseeni isosta jytkystä. Lupasin paljastaa minua vaurioittaneen sähköpostikampanjan anonyymin tekijän ja tämän henkilön seksuaaliset hurjastelut valokuvien kera. En kuitenkaan koskaan esiintynyt tuona henkilönä enkä koskaan maininnut hänen nimeänsä julkisesti.

Identiteettivaras on kirjoittanut bloginsa 6. toukokuuta. Se on selvästi reaktio 4. toukokuuta julkaisemalleni blogille. Olen tuolloin moittinut Anneli Heliön, Pauli Saarisen ja Antti-Pekka Mustosen harjoittamaa parjauskampanjaa, jota he harjoittivat minua vastaan Facebookissa. Lisäksi muistan heidän keskusteluunsa osallistuvaa Storsjön pariskuntaa.

Identiteettivarkaus ei ole Suomessa itsessään kriminalisoitu, mutta oikeudellisesti identiteettivarkautta voidaan käsitellä petoksen ja törkeän kunnianloukkauksen tai muiden rikoslain lukujen perusteella. Identiteettivarkaus kertoo vain, miten sairaita nämä tietyt suomalaiset vihamiehet ovat. Tämä ei ole mainitun moukan ensimmäinen teko identiteettivarkaana, vaan hän toistaa saman menettelyn, mitä tyyppi harjoitti vähän aiemmin vastaavalla tavalla eräässä muussa asiassa, joka myös liittyi minuun välillisesti. Myös eräs tyyppi on kirjoitellut viroksi, suomeksi ja englanniksi huijariblogia, jossa hän on satunnaisesti tullut identiteettivarkauden harmaalle alueelle. Henkilötietojen rikollista hyväksikäyttöä tutkitaan Suomessa yleensä petoksena.

En mitenkään kuvittele, että identiteettivarkauden uhrina olisin ainutkertainen tapaus, vaan Tietoviikko-lehti kertoi 14.9.2011 artikkelissa identiteettivarkauksien voimakkaasta kasvusta. ”Sähköpostitiliisi murtaudutaan ja sitä käytetään roskapostin lähettämiseen. Tai joku varastaa verkkopankkitunnuksesi sekä salasanasi ja puhdistaa kaikki rahat tililtäsi. Identiteettivarkauksien määrä on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana”.

Pahimmat identiteettivarkaudet ovat todella sellaisia, joissa varastetaan rahaa ihmiseltä. Minulla ei ole rahaa eikä mitään varastettavaa. Tuollaisia identiteettivarkaita vastaan voi suojautua asianmukaisella virusturva- ja palomuurijärjestelmällä sekä muilla tietoturvaan liittyvillä toimenpiteillä. Sitä vastoin kunniaa loukkaavaa identiteettivarkautta vastaan ei voi suojautua mainituilla menettelyillä. Tietosuojavaltuutetun toimiston raportissa 27.7.2010 on selvitetty identiteettivarkautta. Raportissa kuvataan asia koskettavasti ja annetaan hyviä suosituksia asian korjaamiseksi:

Identiteettisi väärinkäyttö voi aiheuttaa sinulle monenlaista vahinkoa ja haitata elämääsi monin tavoin. Yleensä menetät rahaa, mutta ehkä tärkeämpää on, että voit menettää hyvän luotto- ja muunkin kelpoisuutesi ja ehkä maineesi. Laiminlyönneistä ja rikoksistakin voi siirtyä tietoa eri rekistereihin, esiinnyt niissä maksupetoshuijarina. Pahimmillaan tietosi voivat olla vääristyneitä lukuisissa rekistereissä ja näiden väärien tietojen perusteella sinua arvioidaan ja tehdään sinua koskevia päätöksiä. Rekisteritietojesi oikaiseminen voi kestään pitkään, ethän edes tiedä, mihin kaikkiin rekistereihin virheelliset tietosi ovat siirtyneet.”

Mitäkö minä teen tuota henkilöä vastaan? En minä tee mitään, enkä pyydä ketään ystävääni koputtamaan tämän henkilön mökin ovelle joskus kauniina kesäiltana ja jututtamaan häntä asiantilan korjaamiseksi. En ole pyytänyt keneltäkään mitään apua mainitun henkilön puhuttelua varten. Olen tänään ja tästä eteenpäin hyvin maltillinen mainitun tyypin suhteen. Itseään ei kannata hukata typeryksen tähden. Sitä täytyy vain suostua siihen, että vihamiehet tekevät pahuuttansa. Jos henkilö kuulee yöllä pientä ääntä talonsa kulmilta, niin se on vain omatunnon ahdistusta ja mielenterveysongelmia: kukaan ystäväni tai "apulaiseni" ei siellä tuota mitään uhkaa. Et tarvitse unilääkettä tai suojaa. Nuku täysin levollisesti. Minä annan sinulle anteeksi syntisi!

Vaarallisinta on tietysti se, että vihamiehet voivat käyttää samaa menetelmää myyräntyössä ja vaurioittaa aivan arvokkaita suhteita läheisiin ihmisiin. Siksi on aiheellista olla tarkkana minuun liittyvien yhteystietojen suhteen. Ainoat oikeat yhteystiedot kotisivuilleni ja sähköposteihini ovat tällä hetkellä tässä alla olevat._ _ _ _Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html