perjantai 4. toukokuuta 2012

Iranin neuvotteluasema on vahvistunut
Olen saanut kutsun taisteluun rauhan puolesta, ”vastarintaan mahdollista Iraniin suuntautuvaa hyökkäystä vastaan”. Järjestäjien joukossa on koko joukko sellaisia ihmisiä, jotka tunnen ja joita osaan kunnioittaa. En kuitenkaan ota missään tapauksessa osaa mielenosoitukseen ”Iraniin suuntautuvaa hyökkäystä vastaan”.

Kielteisyyteeni on kaksi syytä: (1) koko mielenosoituksen asetelma vahvistaa ihmismielissä ja mediassa amerikkalaisten ja israelilaisten informaatiosodan päämääriä, jonka sisältönä on sodan uhka Irania vastaan; (2) tietyt järjestäjänimet ja heidän mahdolliset natsiyhteydet ovat herättäneet epäluuloa, kuten minulle on informoitu.

(1) Amerikkalais-israelilainen mielikuva hyökkäyksen uhkasta

Samanaikaisesti kun "vastustetaan hyökkäystä Iraniin", luodaan itseasiassa tahtomatta mielikuva sodasta, jota ei kuitenkaan edes ole olemassa!

Juuri Iraniin kohdistuvan hyökkäyksen mielikuva on ollut amerikkalaisen ja israelilaisen informaatiosodan luoma uhkakuva jo useiden kuukausien ajan. Tarkoitushakuisesti nuo tahot strategisen pelinsä päämääriä varten luovat vaikutelman tajuntaan sodasta ja sen uhkasta.

Kun mielenosoituksella tehdään vastarintaa hyökkäystä vastaan, niin itse asiassa tuo informaatiosodan uhkamielikuva saa vahvistusta. Mielenosoitusilmoituksessa väitetään jo suoraan, että ”politiikan keinot korvataan sotilaallisilla keinoilla”. Mutta mistä me tiedämme, että näin tapahtuu joskus tulevaisuudessa. Mahdollisesti tulevaisuus on toinen, jolloin oikea mielenosoituspaikka olisi Israelin tai Yhdysvaltain suurlähetystö – ei suinkaan Hakaniemenranta.

Tänään ei ole sotilaallisia keinoja Irania vastaan. Kyse on valtioiden välisistä soidinmenoista, jossa kukin pullistelee ja esittelee asujaan toinen toisiaan vastaan. Naarasta ei kyllä ole näkyvillä, joten koiraitten soidinmenot ovat täyttä typeryyttä. Hillary Clinton on naaras, mutta hänkin käyttäytyy kuin lintukoiras – oman sukupuolisuutensa ilmeisesti jo aikoja sitten unohtaen, kuten on epäiltävissä Lady Gagan (Stefani Joanne Angelina Germanotta) sponsorilta.

Mielenosoitus "Iraniin suuntautuvasta hyökkäyksestä" (jota ei ole todellisuudessa) sivuuttaa valitettavasti ne reaaliset seikat, että sodan uhka on vain eräs osa verbaalista retoriikkaa - informaatiosotaa - strategisessa kamppailussa: samanaikaisesti on tapahtunut huomattavia edistysaskeleita, kun Yhdysvallat ja Iran ovat asettuneet samaan neuvottelupöytään EU:n, Kiinan, Intian ja Venäjän kanssa. Siinä pöydässä tuskin sodan pyrkimykset ja keinot saavat voittoa. Maailmaa rakennetaan ja revitään mielikuvien tasolla: nyt mielenosoittajat liittyvät valitettavasti mielikuvamaailmaan, joka on vihollisleirin retorinen työväline, mutta ei edes vihollisleirinkään koko työvälineistö.

On valitettavasti totta, että pakotteiden avulla Yhdysvallat ja EU on jo osoittanut kovia otteita Irania vastaan. Samanaikaisesti EU:n jäsenvaltiot ovat itse joutuneet kärsijöiksi valitsemiensa pakotteiden seurauksena. Iran voi vahvistaa Euraasiassa yhteyksiä EU:n ongelmien seurauksena.

(2) Onko mielenosoittajilla natsiyhteyksiä?

Koen arveluttavaksi osallistua ”Iraniin suuntautuvaa hyökkäystä” (ei ole tapahtunut!) vastustavaan mielenosoitukseen niiden tietojen johdosta, joita sain ystävältäni järjestettävän mielenosoituksen ensimmäisestä allekirjoittajasta herra Juhani Valosta. Suomen työväenpuolueen aktivisti ei ole halunnut paljastaa, millaisia verkostoja, rahoitusmuotoja ja yhteistyökuvioita on Veljesapu-järjestössä, jonka pitkäaikaisena sihteerinä hän toimi aina vuoteen 2007 saakka, kun hänen vaimonsa oli lisäksi rahastonhoitaja.

Veljesapu-järjestö rahoittaa ja huolehtii Waffen-SS –toiminnan kunnioittamisesta Suomessa. Järjestön Achtung-lehteä ja itse järjestöä johtaa tällä hetkellä Wiking-Divisioona Oy:n henkilöt, jotka kauppaavat kaikenlaista natsitavaraa. Tässä tapauksessa natsitavaralla tarkoitetaan tuotteita, joissa iloisen "kunnioittaen" on hakaristit. Myös Veljesapu-järjestön web-sivuilla esiintyy hakaristejä "kunnioittavassa" merkityksessä. Ja mielenosoitus tapahtuu nyt Voitonpäivänä - fasismin kukistumisen juhlapäivänä!

Waffen-SS:n toiminta Suomessa liittyy Suomalaissaksalaisen seuran (SSS) aloitteisiin ja yhteydenpitoon sotasyylliseksi tuomitun Edwin Linkomiehen kaudella. Suomalaissaksalainen Seura (SSS) oli rotuhygienia-opin vanha puolestapuhuja, Saksan kansallissosialistisen työväenpuolueen ja sen johtajan Adolf Hitlerin partneri ja äänenkannattaja Suomessa; Linkomies rakensi SSS-seuran avulla suhteita Heinrich Himmleriin ja Hermann Göringiin – ja SSS-seurassa värväsi suomalaisia Waffen-SS – sotilaiksi seuran jäsenten Esko Riekin ja Pehr Normmenin avustuksella. Miten tällaisen seuran perinnettä vaalivan järjestön sihteeri ja taloudenhoitaja eivät vasemmistolaisen kääntymyksensä jälkeen tahdo tuoda avoimesti ilmi Waffen-SS-toiminnan, Achtung-lehden toimittamisen ja Wiking-Divisioonan keskinäisiä yhteyksiä?

Iraniin suuntautuvaa hyökkäystä” (ei ole tapahtunut!) vastustavan mielenosoituksen kutsukirjeessä ensimmäinen allekirjoittaja Juhani Valo muistetaan Suomen työväenpuolueen (STP) aktivistien kanssa vuoden 2009 Gaza-marsseista, joissa julkisuuteen levitettyjen tietojen mukaan Valon oman ilmoituksen mukaan ei kielletty edes natsisymbolien käyttöä. Menettelyä on ihmetelty jopa Hommaforum-sivustolla aivan aiheellisesti.


Johtopäätös

Iranin strateginen merkitys on huomattava Euraasian, Lähi-idän ja Aasian kehitykselle. Ehdottoman tärkeää olisi ollut, että mielenosoituksen sijasta olisi tuotu Iranin mahdollisuuksia, esimerkiksi äskettäin Outoteckin solmimaa useiden kymmenien miljoonien eurojen hanketta Iranin kanssa.

Sodan uhka on sivulause, ei pääviesti. Myöskään mielenosoituksen viesti ei pidä olla suoranainen Israel- ja USA- vihamielisyys, mikä on kovin tavanomaista tietyissä vasemmistolaisissa piireissä. Sellainen lähtökohta ei vie eteenpäin asioiden todellista ratkaisua, jossa on kyettävä elämään vallitsevassa maailmassa. Maailmamme ei ole musta-valkea, vaan monivärinen: jokaisella on opittavaa, yhdessä on tultava toimeen, rakentavia vaihtoehtoja on etsittävä kaikkialla.


_ _ _ _ _ _ _ _

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru (-at-= @)


VKontakte

СМИ и Юха Молaри (коллекция)