lauantai 19. toukokuuta 2012

Jääkiekon MM-kisojen semifinaali Suomi-VenäjäJääkiekon MM-kisat on rakennettu Suomessa ahneiden ryöstökapitalistien ehdoilla. Riistäjät tahtovat tarjota mahdollisuuksia niille, jotka ovat kavereitansa, mutta muita rahastetaan parhaansa mukaan. Jo itse kisapaikka on rakennettu riistäjän ehdoilla: omia pehmeitä juomapulloja ei voi edes viedä halliin, kun riistäjä tahtoo myydä itse kaikki juomiset hallissa. Riistäjälle ei tarvitse alistua.

Jääkiekko-ottelut on myyty maksullisille kanaville, joten köyhä ei voi katsoa televisiosta edes yleisen kalliin televisiolupamaksunsa turvin pelejä, paitsi jo on erityisen neuvokas - tai jos ostaa maksullisen kanavasopimuksen itselleen. YouTube antaa myös suomalaisille tylyt ilmoitukset: ei ole katsottavissa maassasi. Vähällä vaivalla kuitenkin katsot nämäkin ottelut.

Jääkiekon MM-kisojen semifinaali Suomi-Venäjä oli monellakin tapaa kova koetus minulle ja perheelleni. Poikani pelaa juuri samaan aikaan jalkapalloturnauksessa. Siksi emme ole maksullisen televisiokanavan luona.

Kysyin pojaltani, kumpaa hän kannattaa, Suomea vai Venäjää. Koululainen vastasi diplomaattisella viisaudella, että ensin hän kannattaa Suomea, mutta jos Venäjä voittaa, niin hän ajattelee asian uudestaan. Pojallani on Suomen ja Venäjän kansalaisuudet. Niin hän saa voittaa aina. Todennäköisemmin Suomi jää kamppailemaan pronssimitalista, kun Venäjä pääsee loppuotteluun.

Jääkiekon semifinaali Suomi-Venäjä näytetään myös YouTubessa ja on kuultavana radiossa. Radio kuuluu hyvin puhelimesta. Korvakuulokkeet mukaan, niin semifinaalia voi seurata pelien taukojen aikana. Jääkiekko näkyy myös YouTubessa ja älypuhelimella. Suomessa ottelun katsominen on periaatteessa estetty YouTubesta osoitteesta http://www.youtube.com/watch?v=TTtaOWML-iA

mutta tätä varten voi ladata Tor Browserin osoitteesta: https://www.torproject.org/download/download. Torin avulla ip-osoite voi viitata esimerkiksi Ranskaan, vaikka olet keskellä Suomea tai Helsinkiä. Niin YouTubesta aukeaa jääkiekko-ottelun katsominen täydellisesti tietokoneesi ja suomalaisen internet-yhteyden välityksellä. Tietokoneen ja internetin Tor-yhteyden voi liittää televisioon kaapelilla – ja pelit on taas katsottavissa, kun riemuitset tai itket olohuoneesi sohvalla. Tietysti Tor-ohjelmaa on osattava käyttää, sillä joskus saa sieltäkin ip-osoitteen, joka kuuluu suljettujen valtioiden piiriin ryöstökapitalismien juonikkaan suunnitelman mukaisesti. Mutta etsi ip-osoitteeksi sopiva valtio ja nuo pelit näkyvät! Käy siis näin hyvin, että peli luvataan näkyväksi.

Tor Browser on ladattavissa myös älypuhelimeen, joten jääkiekkoa voi katsoa myös älypuhelimeeltä jalkapalloturnauksen väliajoilla keskellä Helsinkiä. Tällöin Tor Browserin avaamisen jälkeen kirjoitat vain YouTuben osoitteet, niin yllätyksellisesti olet ikään kuin katsomassa ottelua toiselta puolelta maailmaa. Toki muitakin mahdollisuuksia on kuin Tor Browser, mutta se on eräs helppo apuväline ryöstökapitalismin riiston kiertämiseksi. Tietokoneen ja internetin taitaminen ei ole lainkaan pahaksi.

Eräät suomalaiset isät kysyivät, kumpaa minä kannatan: Suomea vai Venäjää. Vastasin, että minulla ei ole intohimoa voittajasta. Jääkiekko ei ratkaise elämää, vaikka JVG:n (Jare & VilleGalle) ”Karjala takaisin” Heikki Kuulan sanoihin on kuultu jopa Suomen otteluissa MM-hallissa. Jääkiekko-ottelulle on tuolloin annettu poliittisiamerkityksiä, joita ei sillä ole.
_ _ _ _Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html