perjantai 11. toukokuuta 2012

Kaukasian emiirikunnan valmistelut terrori-iskusta Sotšin olympiakisoja vastaan paljastuivatPoliittisiin näkemyksiin ja mahdollisiin erimielisyyksiin en sinänsä halua ottaa kantaa, kullakin on oikeus tykätä tai olla tykkäämättä poliitikosta ja hänen näkemyksistään – myös venäläisestä poliitikosta, mutta suomalaisena tahtoisin nähdä enemmän innostusta Suomen ja Venäjän välisen kanssakäymisen kehittämiseen. Tarvitaan myönteistä horisonttia! Minulla ei ole mitään kommunistiseen Neuvostoliittoon liittyvää nostalgista kaipuuta. Innostukseni on käytännöllinen, sillä yhteyksien ja yhteistoiminnan kehittäminen eivät näy valitettavasti riittävästi aitona pyrkimyksenä julkisessa kirjoittelussa ja puheissa sekä asenteiden kasvatuksessa, vaikka samanaikaisesti hyviä poliittisia, yhteiskunnallisia, kulttuurisia ja taloudellisia toimijoita olisi kanssakäymisen aitoa rakentamista varten lukuisia. Yhteyksien rakentaminen ei ole aina täysin vilpitöntä naapureiden kesken. Äskettäin tuli ilmi, miten likaiseen toimintaan Georgia oli sekaantunut Venäjän naapurina, vaikka sillä olisi ollut mahdollisuus rakentaa hyviä suhteita Sotšin olympiakisojen onnistumiseksi. Hyöty olisi ilmeisemmin molemminpuolinen. Suomelle en tahtoisi Georgian tai Viron epäonnistuneen naapurin roolia. Poliittiset ohjelmat ja pyrkimykset ovat tietysti vielä asia erikseen, mutta ihmisten turvallisuuteen liittyvissä toimissa ja hankkeissa ei pitäisi olla vähänkään epäselvää, että valtioiden toiminnot ovat tehokkaita ja johdonmukaisia kansainvälisen terrorismin pysäyttämiseksi.


Kaukasian emiirikunnan ja Doku Umarovin yhteydet Turkkiin ja Georgiaan paljastuivat entistä konkreettisemmin äskettäin tehdyssä löydössä

Venäjän turvallisuuspalvelut onnistuivat estää pommi-iskujen sarjan Sotšin kisoja vastaan. Abhasian alueelta takavarikoitiin suuri määrä räjähteitä ja ammuksia. Nämä terrori-iskut oli tarkoitus suorittaa olympialaisten aikaa ja ennen kisoja. Venäjän kansallinen turvallisuuskomitea yhdessä Abhasian turvallisuusjoukkojen kanssa löysivät 4-5. toukokuuta 2012 suuren ase- ja pommikätkön, jossa oli ohjuksia, kranaatinheittimiä, 15 panssarintorjunta- ja jalkaväkimiinaa, liekinheittimiä, sniper-kivääreitä, putkipommeja, räjähteitä, ammuksia ja maastokarttoja. Venäjän kansallinen turvallisuuskomitea pidätti Abhasiasta kolme militanttia: kaksi on Abhasian kansalaista ja yksi Venäjän kansalainen. Nämä kuuluivat terroristijärjestö Kaukasian emiirikunnan ns. Abhasian jihad –soluun.

Kaukasian emiirikunnan yhteydet Georgiaan ja Turkkiin

Kaukasian emiirikunnan ja Doku Umarovin läheiset yhteydet Georgian tiedustelupalveluun paljastuivat entistä selvemmin löydön seurauksena.

Terroristien aseet ja räjähteet oli toimitettu Turkista Georgian erityispalvelujen avulla Abhasian terroristisolulle. Doku Umarov ja Kaukasian emiirikunta ylläpitää läheisiä suhteita Georgian erityispalveluihin, joiden kanssa oli koordinoitu organisaation kaikki toiminnot ja terroritoimet Sotšia olympialaisia vastaan.

Jo aiemmin helmikuussa 2012 pidätettiin Abhasiassa terroristien kuriiri, jolla oli mukana ammuksia. Myös tuolloin ammukset olivat lähteneet Georgiasta valtion erikoispalvelujen avustuksella. Elokuussa 2011 Sotšin esikaupunkialueelta löytyi terroristien asekätkö. Tšetšenian Ziyad Sabsabi paljasti toukokuussa 2011, että Ingušiassa operaatiossa eräs terroristi loukkaantui, mutta hän pääsi hoitoon Georgiassa.


Saakašvili ja Tbilisi kiistää kaiken

Georgian sisäministeriö ja varaulkoministeri Sergi Kapanadze kiirehtivät kiistämään löydetyt yhteydet Kaukasian emiirikuntaan ikään kuin Venäjän viranomaisten syytökset olisivat ”perusteettomia ja esimerkki Moskovan propagandasta”. Kapanadze vakuuttaa, että Georgia on myös toimittanut Venäjän turvallisuusviranomaisille hyödyllistä tietoa terroristien iskujen estämiseksi. Georgian on luovuttanut sopivia asioita Venäjän tietoon, mutta vastaamatta jäi, mitä Georgia ei ole luovuttanut.

Saakašvilin hallinnolle uskollinen georgilainen PIK-televisiokanavan (ПИК) Gela Aleksandrovitc Vasadze (Гела Александрович Васадзе; s. 27.9.1968 Odessassa) reagoi Venäjän turvallisuuspalvelun löytöön odotetulla tavalla kääntäen uhkat ylösalaisin. Vasadzen mukaan Venäjän paljastuksen tarkoituksena on ”kiristää ruuvia Pohjois-Kaukasiassa ja jopa Abhasiassa. - - - Kukaan ei uskalla lausua sanaakaan siitä, että Venäjän tiedustelupalvelun toimintaa pitäisi rajoittaa ’itsenäisen Abhasian’ alueella.” Vasadze syyttää Kremlin rakentaneen puskurivyöhykkeen miehitetyille alueille, joissa taistelijoiden aktiivisuus on kuitenkin kasvussa. Hänen mukaansa vastuu on Venäjän viranomaisten, eikä Georgian.


Saakašvilin PikTV -propagandakoneisto käy toistuvasti Helsingissä


Vasadzen edustama PikTV käy toistuvasti Helsingissä vahvistamassa suhteitaan Kaukasian emiirikuntaan. Esimerkiksi syyskuussa 2011 PikTV kävi vahvistamassa suhteitaan Mikael Storsjön kanssa. Eikä tämä käynti ole suinkaan ainoa kerta hänen toimistossaan, jossa annetaan tuki Kaukasian emiirikunnan toiminnalle. Saakašvilin propaganda-TV antoi tukensa Mikael Storsjölle ja Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestölle, kun nämä joutuivat entistä ahtaammalle tuolloin Moskovan tuomioistuimen antaman tuomion johdosta.


Ekaterina Kotrikadze - yksi PikTV:n perustajajäsenistä - on korostanut, että tämä PikTV on ottanut propagandatavoitteekseen "Venäjän ja Pohjois-Kaukasian alueet". Hän toimi myös lopetetun "Ensimmäisen Kaukasian TV:n" johtotehtävissä, kun ranskalaiset estivät kanavalta satelliittinsa käytön. Heidi Hautalan miesystävä Andrei Nekrasov - Berezovskin hyväksi työskentelevä elokuvaohjaaja - ja mainitun suljetun kanavan päätoimittaja Ekaterina Kotrikadze kävivät keskustelua 17. maaliskuuta 2010 ja miettivät, miten Euroopassa olisi mahdollista tehostaa propagandatoimintaa Venäjän Federaatiota vastaan.

Terroristijohtajan Dzhoxar Dudaevin leski Alla Dudaeva on toinen tärkeä henkilö Saakašvilin propagandakanavan toiminnassa. PikTV alkoi lähettää ohjelmaansa 25. tammikuuta 2011. Fyysisesti PikTV:n kanava sijaitsee Eutelsat-Hotbird -satelliitissa (Hotbird 13.0°E). PikTV on seuraaja "Ensimmäiselle Kaukasian TV:lle", jonka Gruusia perusti venäjänkielisiä ohjelmia varten vuonna 2009, mutta ranskalainen toimija Eutelsat sulki kanavan georgialaisen tv-kanavan sotaisten pyrkimysten tähden, jota Gruusian/Georgian TV harjoitti siis Venäjää vastaan.

PikTV on kertonut uutisia siitä, miten Venäjää vastaan sotiva verkostoja tulisi vahvistaa ja tukea. Edellä mainitussa haastattelussa Mikael Storsjö esiintyi uhmakkaasti. Hänet esiteltiin Pro Caucasus-yhdistyksen yhdeksi perustajista: kyseinen yhdistys on keskittynyt Al-Qaidan ja Doku Umarovin toimien kaikkinaiseen tukemiseen julkaisemalla erästä pahamaineista sivustoa tai oikeammin verkostoa, jonka toimijat ovat vihkiytyneet myös terroristien rahoitukseen. Tästä on saatu myös oikeudellista näyttöä. Pik-TV:n kysymykseen Doku Umarovista Storsjö vastasi, että ”kannatan tuon uskonsoturin oikeaa viestiä siitä keitä he todellisuudessa ovat”.

Mikael Storsjö korosti tuolla kertaa haastattelussa yhä uudestaan, että hänen kustantamansa terrorismiin vihkiytynyt kanava ”välittää ainoastaan totuutta". Saakašvilin televisiokanavalla Storsjö kertoi, että virallisten tietojen mukaan tšetšeenit tai georgialaiset olisivat olleet toki osallisia Venäjän alueen tiettyihin terroritekoihin, mutta hänen kanavansa kertoo erilaisen totuuden: Storsjön näkemässä todellisuudessa terroristeiksi nimetyt tšetšeenit tai georgialaiset olisivat vapauttajia

Haastattelussaan Storsjö ei myöskään tuominnut terroritekoja poliisiviranomaisia, hallintorakennuksia, parlamenttia, armeijaa ja oikeuslaitosta vastaan. Myös aiemmin blogissani Sotrsjö oli kommentoinut, että hän hyväksyy veriset iskut vähintään kaikkia niitä vastaan, jotka pukevat virka-asun päällensä. Hän myöntää, että joskus veri saattaa vähän roiskua siviiliväestössäkin onnettomasti, kun taistelun tavoitteena on Venäjän Federaation hajottaminen. Vain oppositio on sellaista siviiliväestöä, johon terrori-iskujen kohdentaminen olisi surullista.

Aslanbeg Hanchukaev on yksi poliittisista suojateista Suomessa, vaikka hänestä on Interpolin etsintäkuulutus. Hän antaa oheisessa kuvassa tv-haastattelu Georgian televisiolle Suomessa asuvien tšetšeenien ”edustajana”. Haastattelu on tehty Storsjön edellä mainitun toimiston yhteydestä kattoterassilta Helsingissä. Aslanbeg Hanchukaev on Interpolin kansainvälisesti etsitty henkilö, epäiltynä kymmenistä rikoksista, kuten murhista, terrorismista, petoksia, ihmissalakuljetuksesta ja järjestyneestä rikollisuudesta. Saakašvilin PikTV:lle nuo rikokset ja miehelle annettu pitkä vankeusrangaistus eivät olleet mitenkään ongelma, asiaa ei edes mainittu, vaan Hanchukaev esiteltiin kunnian miehenä televisiokanavalla.

En ole voinut tarkistaa Storjön uusia mielenliikkeitä viimeisimmän terrorismiin liittyvän löydön ja kytköksen paljastumisen jälkeen, koska poliisikuulusteluissa tulottomana ja köyhänä esiintynyt herra ja tämän uusi rouva matkailevat Turkissa.

Toimittaja Arja Paananen hyökkäsi Sotšin olympiakisoja vastaan

Voitonpäivän kunniaksi (?) suomalaisen erään iltapäivälehden toimittaja Arja Paananen hyökkäsi Sotšin olympiakisoja vastaan rajussa ja värikkäässä artikkelissaan mainitussa laajalevikkisessä lehdessä. Paanasen mukaan mainitut olympialaiset pitäisi siirtää muualle, koska Vladimir Putin on paha diktaattori ja Venäjällä ei ole ihmisoikeuksia eikä median vapautta.

Paananen jätti mainitsematta, että hän itse elää nautittavasti Venäjällä tuon lehden toimittajana, vaikka kirjoittaa kuitenkin törkyjuttuja Venäjää vastaan. Äskettäin 21. maaliskuuta 2012 Paananen jopa palkittiin Pietarissa Vuoden juttu –sarjassa Bonnierin Suuri Journalistipalkinto –kilpailussa. Häneltä jäi mainitsematta Venäjällä saama vapaus harjoittaa sananvapautta – suoranainen törkyvapaus – mutta Paananen vaikenee myös Sotšin olympiakisoja vastaan suunnatun terroristisen suunnitelman paljastumisesta. Kaukasian emiirikunta oli suunnitellut terrori-iskua. Paanasella on yhteyksiä suomalaisiin kyseenalaisiin tahoihin, joiden keskuudessa Storsjön toiminta saa suosionosoituksia.

Paanasen törky kirjoitukselle osoitettiin paljon tykkäämistä ja suosionosoituksia Jarmo Koposen – Suomen Moskovan suurlähetystön entisen diplomaatin, Uusi Suomi –verkkolehden tuottajan – Facebook-päivityksissä. Tuskin on syytä unohtaa, että Suomen naapurivaltiossa Venäjällä on Vladimir Putin tullut juuri virallisesti presidentiksi. Hän voitti vaaleissa enimmät äänet – huomattavasti enemmän kuin kukaan kilpaileva ehdokas.

Vaikka on aivan uskottavaa, että tietyt suomalaiset mielipidevaikuttajat ja toimittajat eivät ole innoissaan Vladimir Putinin valinnasta presidentiksi, niin olisin uskonut ja toivonut, että nämä kirjoittelijat olisivat voineet pitää mölynsä mahassaan useamman päivän ajan. Nyt häpäisykirjoitukset ovat ajoittuneet juuri presidentin virkaanasettamisen hetkeen. Tuskin Suomessakaan tykättäisiin siitä, jos Venäjällä media olisi täyttynyt Sauli Niinistöä herjaavasta törkykirjoittelusta juuri Niinistön virkaanasettamisen hetkellä. Venäjällä on opittu katsomaan ja sietämään tällaista naapureiden räksytystä harvinaisen kärsivällisesti. Kristittynä miehenä tahtoisin toimitusten muistavan enemmän kristillistä kultaista sääntöä ja lähimmäisrakkautta kirjoituspolitiikan ja -moraalin mallina: haluaisimmeko Suomesta kirjoitettavan sillä tavalla kuin Suomessa tietyt toimittajat kirjoittavat määrättyinä hetkinä Venäjää vastaan?_ _ _ _Blogini on http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru (-at-= @)