maanantai 21. toukokuuta 2012

Kuka luo vihaa venäläisiä vastaan? Eikö suomalaisten pää kestä venäläisten voittoa?

Venäjä on useamman kerran YK:n turvallisuusneuvostossa moittinut erään suomalaisruotsalaisen terroristisivuston olemassaoloa ja toimintaa, koska Venäjän näkemyksen mukaan tuo sivusto luo vihaa tukemalla Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestöä ja järjestelemällä rahoitusta terroristeille. YK:n turvallisuusneuvoston mukaan juuri mainittu sivusto on vihan tyyssija ja tulisi olla suljettu.

Kuva: terroristisivusto julkaisi pirullisen valheen

YK:n turvallisuusneuvoston terrorismia vastustavan pakotekomitean kieltämä suomalaisruotsalainen websivusto väitti sunnuntai-iltapäivällä 20. toukokuuta 2012 valheellisesti, että ”venäläiset, ex-pappi Molarin yllyttäminä, matkustivat Suomeen ’lyödäkseen suomalaisia’”. Tuolla tiedolla web-sivusto ei tarkoita venäläisiä jääkiekkoammattilaisia, jotka voittivat Suomen ja kaikki muutkin maajoukkueet, vaan joitakin päihtyneitä faneja.

Tuo matkustaminen Suomeen liittyisi jotenkin suomalaisen poliisin julkaisemaan tietoon 19–20. toukokuuta 2012 sattuneesta rotuvihaan perustuneesta yhteentörmäyksestä suomalaisten ja venäläisten välillä. Poliisi ei kuitenkaan missään käytä sanaa "rotuviha". Poliisin mukaan tapaus olisi myös pelkkä "yksittäistapaus". Terroristisivusto antaa kuitenkin toisenlaisen ymmärryksen ikään kuin välienselvittely olisi ollut ilmaus vakavasta vihamielisyydestä kansojen välillä.

Terrostisivuston tarinan mukaan minä olisin yllyttänyt - ilmeisemmin yleisemmällä tasolla - humalaisia venäläisiä, jotta nämä hyökkäävät rauhallisia suomalaisia vastaan ja alkavat hakata heitä. Terroristisivuston mukaan Iltalehti olisi kertonut, että poliittisen korrektiuden tähden hakkaajiksi kirjattiin vain yksi venäläinen.

Terrorismin sponsorointiin ja mainontaan omistautunut suomalaisruotsalainen, YK:n kieltämä sivusto tekee hyvin erheelliset johtopäätökset ja syytökset syyllisistä jääkiekko-ottelun jälkeisiin väkivaltaisuuksiin.

Ensiksi on todettava, että en tunne tapausta enkä tunne mainittuja henkilöitä millään tavalla. Olen lukenut asiasta sanomalehdestä ja se näyttää lähinnä liittyvän valitettavan tavalliseen päihtyneiden ihmisten rähinöintiin, jota ilmenee sekä jääkiekko- että jalkapallo-ottelujen jälkeen kovin yleisesti. Turhautuneet ja pettyneet suomalaiset eivät voi sietää tappiotansa, kun näkevät venäläisten juhlivan voittoa. Tuossa vaiheessa venäläiset juhlivat finaaliin pääsyä, sittemmin on käynyt todeksi myös venäläisten selkeä maailmanmestaruus. Suomi ei hävinnyt huonolle joukkueelle. Poikani ennen ottelua lausumia sanoja toistaakseni, hän ensin kannusti Suomea voittoon, mutta sitten harkitsee uudestaan, jos Venäjä voittaa. Hän kannusti molempia puolia, mutta itse olimme jalkapalloturnauksessa - emme katsomassa tai television ääressä.

Toiseksi on korostettava, että Venäjä on useamman kerran YK:n turvallisuusneuvostossa moittinut mainitun suomalaisruotsalaisen terroristisivuston olemassaoloa ja toimintaa, koska Venäjän näkemyksen mukaan juuri tuo web-sivusto luo vihaa tukemalla Kaukasian emiirikunnan terroristijärjestöä ja järjestelemällä rahoitusta terroristeille. YK:n turvallisuusneuvoston mukaan juuri mainittu sivusto on vihan tyyssija ja tulisi olla jo suljettu. Jääkiekko-ottelun jälkeinen yksittäistapaus yleistettiin tarkoitushakuisesti mainitulla web-sivustolla, jotta kansojen ja valtioiden välille näyttäytyisi vihamielisyys, jota ei kuitenkaan ole.

Kolmanneksi on havaittavissa, että terroristien äänitorvessa julkaistu juttu liittyy vain nimellisesti Iltalehden artikkeliin lauantailta 19.5.2012, jonka mukaan kiekkofaneilla oli joku joukkotappelu Helsingin keskustassa. Paikalla olisi ollut noin 20 ihmistä, joista kaksi pääpukaria otettiin kiinni. Kiinni otetuista toinen oli suomalainen ja toinen venäläinen. Poliisin mukaan Suomen pelin jälkeen noin kello kuuden aikaan sattunut nujakointi oli yksittäistapaus. Suomi hävisi lauantaina välieräottelun Venäjää vastaan.

Iltalehden jutussa ei mitenkään kukaan anna ymmärtää eikä edes ajattele salaisesti niin, että Suomen antifasistisen komitean kukaan henkilö yksityisesti tai yhteisvoimalla olisi millään tavalla osallinen päihtyneiden ihmisten keskinäiseen väkivaltaisuuteen. Terroristien äänitorvessa mainitut kaksi suomalaishenkilöä eivät olleet edes paikalla.

Neljänneksi on tuotava ilmi, että terroristien äänitorven antama painoarvo kahdelle suomalaiselle henkilölle Venäjän mediassa, valtioiden välisissä suhteissa ja siten välillisesti ”yleinen syyllisyys” jääkiekko-ottelun jälkeisiin mahdollisiin välienselvittelyihin on heikosti perusteltu Suomen ulkoasiainministeriön tuoreen mediaraportin valossa. Websivuston asenne on erittäin absurdi.

UM:n julkaisuun ”Suomi ulkomaisissa tiedotusvälineissä 2011” ovat edustot keränneet tietoa Suomen näkyvyydestä ulkomaisessa mediassa. Suomen UM on koonnut kaikenlaisia ainutkertaisuuksia ja sirpaletietojakin, mutta ei sanallakaan viittaa Johan Bäckmaniin tai Juha Molariin venäläisessä mediassa. Täten myös Suomen UM on todennut ykaiselitteisesti, ettei näitä antifasisteja voi mitenkään moittia Venäjän mediassa mahdollisesti ilmenneistä satunnaisista Suomi-kriittisistä korostuksista.

Suomen UM:n mediaraportti antaa perustellun oikean kuvan ainakin omalta osaltani, sillä minulla ei ole mitään muuta suhdetta venäläiseen mediaan kuin pienen käyttäjän suhde: luen, katson ja kuuntelen sitä satunnaisesti. Itse asiassa minun nimeni esiintyminen mediassa ylipäätänsä on erittäin vähäistä ja poikkeuksellista, en luo uutisia enkä välitä uutisia, vaan ainoastaan yksityisihmisenä seuraan uutisia niin kuin valtaosa eurooppalaisista lukee ja katsoo uutisia.

Viidenneksi on muistettava, että Suomen sekaantuminen Venäjän asioihin on ollut toistuvasti yhä edelleen hyvin aggressiivista juuri päinvastaisista poliittista suunnista käsin, - ja aivan äskettäin tietenkin ministeri Heidi Hautalan aloitteesta. Vihreiden Hautalan, revansistisen ProKarelian ja Bulevardilla majailevan terroristisivuston administraation kaltaiset ryhmittymät luovat teoillaan, asenteillaan ja kirjoituksillaan vihamielisyyttä suomalaisten ja venäläisten välille.

Ryssävihalla on surullinen historia Suomessa. Viha ei ole alkanut vasta äskettäin, vaan professori Matti Klinge on analysoinut hyvin perustellusti, että ryssäviha perustuu pinnalliseen tietämykseen, huonoon lukeneisuuteen, koska suomalainen media poimii venäläisiä koskevan informaationsa englanninkielisistä lehdistä, jotka ovat hyvin propagandistisia. EU:n arvovaltainen raportti kiinnitti vuonna 2002 huomiota siihen, miten Suomessa uutisoidaan venäläiset toistuvasti kielteisissä yhteyksissä. Ryssäviha keksittiin propagandistisesti perusteluksi itsenäisyyden alkuvuosina, jotta Suomi olisi ikään kuin ”romanttisesti” taistellut itsenäisyytensä. Venäläisiä "piti" syyllistää, jotta taakka kansalaissodasta saatiin pois omilta hartioilta. Suomessa valkoinen armeija toteutti voiton paraatin ikään kuin olisi lyönyt ulkopuolisen vihollisen, vaikka Saksan ammattisotilaat tosiasiallisesti olivat ratkaisseet sisällissodan kulun. 1920-luvulla Suomessa rakennettiin oikeaa rotuvihakulttia kansalliseksi uskonnoksi, jolla oli yleisesti hyväksytyt riitit, omat kirjansa ja kirjanoppineensa.

Tuorein esimerkki vihapropagandan tekniikasta on Heidi Hautalan aktivismiin perustuva toimenpide: Suomen Moskovan-suurlähetystö kysyi selvitystä Jevgenia Chirikovan (Tshirikovan) kiinniotosta Venäjän sisäministeriöstä. Aiemmin Suomen Moskovan-suurlähetystö on häirinnyt yhteydenotollaan jopa minun vuorovaikutustilanteita venäläisen median kanssa, vaikka UM:n omien tietojenkin mukaan minulla ei ole edes merkitystä tai näkyvyyttä venäläisessä mediassa.

Nyt Hautalan ja UM:n projektissa oli kyse Chirikovan juonikkaasta pidätetyksi tulemisesta, värivallankumouksellisten ilmeisen suunnitellusta provokaatiosta tulla pidätetyksi ja saada julkista kohua aikaan. Surullista on tässä se, että Suomen ulkoministeriö on työväline ja liittolainen (im Bunde) mainittujen värivallankumouksellisten kanssa. Värivallankumouksellisille oli hyvin oikein arvattavissa Chirikovan pidätys noin 70-100 pidätyksen jälkeen, kun Chirikova käyttäytyy tottelemattomasti ja määräysten vastaisesti. Hän ei ollut edes tiettävästi anonut viisumia Suomeen! Tuskin Chirikovalla (Tshirikovalla) oli todellista aikomustakaan tulla Suomeen. Nyt Hautala järjesti mediatempun Venäjää vastaan suunnitellun provokaation avulla. Tuo ”aktivisti” – en tarkoita tällä kertaa Hautalaa – kävi tunnetusti myös joitakin aikoja sitten USA:n lähetystössä Moskovassa noutamassa ohjeita, minkä jälkeen hän parjasi ja uhkaili venäläisiä toimittajia, huuteli heille rivouksia sekä lopulta Chirikova löi häntä kuvannutta toimittajaa ja tämän kameraa. Tuollainen ”aktivisti” on siis suomalaisen ministerin Heidi Hautalan kutsuma vieras, jonka Suomeen tulemisen ”aikomus” oli siis vain mediatemppu.


Muistettakoon Chirikovan hengenheimolaisesta Himkin metsäprotestin yhteydestä: huligaanipartneri Pjotr Silajev sai huhtikuussa 2012 Suomesta poliittisen turvapaikan. Punk-muusikko Pjotr (Peter, Petr) Silajev (Silaev; Петр Силаев) sai Suomessa poliittisen turvapaikan, vaikka hän oli yksi niistä epäillyistä henkilöistä, jotka hyökkäsivät 28 heinäkuuta 2010 Moskovan alueen Himkin kaupungin hallintorakennusta vastaan. Nämä heittivät ikkunoista kiviä ja savupommeja. Hyökkäykseen osallistui noin 90 henkilöä (ns. «Проверочная линейка» -punk -ryhmä). Videokuvat 28. heinäkuuta 2010 Himkin kaupungintaloa vastaan tehdystä iskusta ovat hyvin paljastavia siitä poliittisesta vapaudesta ja aktivismista, jonka Suomen ulkoministeriö ja Heidi Hautala toivottavat tervetulleeksi yhdenvertaisesti myös Suomeen, jos vastaavia iskuja toteutetaan Helsingin kaupungintaloa, yliopistoa tai oikeuslaitoksen virastoja vastaan. Ei kai jääkiekko-ottelun jälkeinen kahinointi ole sen pahempaa?

Lisättäköön, että Chirikovan hengenheimolainen ja partneri Pjotr Silajev olisi venäläisen radikaalisivun mukaan kuolemassa aidsiin. Hänet tunnetaan siitä, että hän juopottelee, käyttää heroiinia ja harrastaa biseksuaaleja (homoseksuaaleja) akteja. Kirjoitelmassaan Exodus ("Исход") Silaev kertoo, että äiti hakkasi häntä pahasti, kun hän oli lapsi. Vielä myöhemmällä iälläkin hän muistelee sitä kipua. Äiti katsoi häntä usein suoraan silmiin ja huusi raivona: "Minä tapana sinut". Peterin omien tekstiensä mukaan hänen äitinsä oli skitsofreenikko. Yhä aikamiehenä poika nimittää äitiänsä "nartuksi" (сука). Omaksi idolikseen hän nimeää "Jeesus Kristus Allin", joka olisi "rock rollin viimeinen profeetta". Silajev ihailee, miten tuo kaljuksi ajeltu mies huusi lavalla alasti, viilteli itseään, löi pullon päähänsä, ulosti ja söi omaa ulostettaan.


Lopuksi haluan korjata terroristien äänitorven ja monien muiden toistamaa väärää tietoa minun suhteesta dosentti Bäckmaniin. Terroristisivuston mukaan Bäckman olisi minulle jotenkin pomo tai päällikkö. Todellisuudessa hän on minua nuorempi mies, joka ei ole missään johtaja-asemassa itseeni missään asiassa. Voidaan puhua ehkä hengenheimolaisesta tai kaveruudesta monissa asioissa, mutta joissakin ajatuksissa ja pyrkimyksissä käsityksemme ja toimintatapamme poikkeavat toisistaan. Olen itsenäinen ihminen, joka kunnioittaa omaa elämänkokemusta aivan riittämiin säilyttääkseen vapautensa eikä ole koskaan sitoutunut eikä koskaan sitoudu minkään ryhmäkunnan tai aatevirtauksen ”johtajien” määrättäväksi. En ole nähnyt edes sellaista pyrkimystä, että kukaan tahtoisi hallita tai sellaista hallitsemisen rakennetta olisi mitenkään luomassa. Minä viihdyn hyvin vain itsenäisenä ihmisenä.
_ _ _ _Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html