maanantai 28. toukokuuta 2012

Onko Storsjö yhä vapaalla?


Mikael Kaarlo Storsjön rikosasia törkeän laittoman maahantulon järjestämisestä oli Helsingin hovioikeudessa keskiviikkona 25. huhtikuuta 2012 kello 9:00 (R 11/1636). Nyt on kulunut yli kuukauden. Ilmeisemmin syyttäjä kevensi tuomion vaatimusta hovioikeudessa pelkäksi laittoman maahantulon järjestämiseksi. Asialla on ollut huomattavaa kansallista ja kansainvälistä julkisuutta. Storsjö teetti asiansa hyväksi jopa fiktiivisen elokuvankin.

Onko mitään tietoa, vieläkö Storsjö on vapaalla? Onko hän vangittu? Kannattaako Storsjön istuttaa vielä tänä keväänä omenapuu pihamaalleen ja tomaatit kasvitarhaan – vai tuleeko loppu aiemmin?

Näyttäisi siltä, että hovioikeudessa asia olisi ehkä kesken. Seuraamme mielenkiinnolla, millä ehdoilla ja kuka saa tai saako lainkaan aloittaa omavalintaisen laittoman maahantulon järjestämisen, jossa ainakin osalla tulijoista on väärät passit maahantuloasiakirjoina. Soitin hovioikeuden kirjaamoon eikä siellä vielä tiedetty tuomiosta.

Siunausta ja menestystä oikeudenmukaisuuden, laillisuuden ja viisauden toteutumiselle tuomion kirjoittamisessa ja täytäntöönpanossa! Tällaisena odotuksen aikana on oletettavissa levottomia öitä ja hermostuneisuutta myös itse tuomiota odottavalla syytetyllä taholla, minkä tähden rukoilen myös keskinäistä lempeyttä ja maltillisuutta perheenjäsenten keskinäisiin suhteisiin, jotka joutuvat kireälle vaikeana jännityksen aikana. Tätä hyvää toivon ja rukoilen jopa Tursolle, vaikka hän on monella tavoin vahingoittanut toimeentuloani ja elämääni. Kristitty rukoilee myös vihamiestensä puolesta.

On toki sanottava, että Istanbulissa Turso ja hänen nykyinen vaimonsa saivat ilmeisemmin äskettäin levätä ja vahvistua kaikkinensa tulevia päiviä varten. Ex-vaimo liittyi rikosasian joihinkin vanhempiin asioihin. Nykyinen vaimo liittyi uudempiin asioihin. Molemmat olivat tietämättömiä miehensä toiminnasta. Ex-vaimo tunsi kuitenkin Kavkaz-Centerin entisen päätoimittajan ja tämän perheen, kun harjoitti omaa pikkubisnestäkin tämän kanssa herra Storsjön tietämättä. Turso kuitenkin vaihtoi venäjäntaitoisen nuoren, korkeasti koulutetun kaunottaren kotikylänsä Raaseporin tavanomaiseen iäkkäämpään tyttöön. Toivonkin vilpittömästi, että onni kestäisi nyt nämä paineet, joita elokuvan tuoma julkisuus ja oikeuden jännittävä odotus luovat. Vaimon sopii tukea miestä jopa tuomion hetkellä.

Kuvassa on Etelä-Suomen rikosseuraamusalueen Helsingin vankila, Ristikkokatu 8. Kuva ei liity Storsjön asian käsittelyyn. Kuva on Etelä-Suomen rikosseuraamusosaston web-sivustolta.


_ _ _ _Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html