keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Terveisiä kevätaamun aurinkoiselta juoksulenkiltä!


Kuva: Kaunis aamu Pirkkolassa 23. toukokuuta 2012 klo 9:00

Kun vein poikani kouluun kello 9, jatkoin Pirkkolan urheilupuistoon, jossa oli jälleen kerran viehättävää juosta aamulenkki. Pirkkolan kuntopolku kulkee metsän sisässä. Polun purupohja on miellyttävä jaloilleni. Nyt en tuntenut juuri mitään merkittävää kipua kantapäässäni.

Erityisen terveelliseksi koen aamulenkit. Juoksun ei pidä olla väkinäistä eikä uuvuttavaa. Halusin juosta energisen lennokkaasti, haluan löytää aamulenkillä juoksemisen ilon. Tuo ilo tulee yhtä hyvin aamulla luonnon kauneudesta kuin lihasten heräämisestä hyvään suorituskykyyn.

En syö koskaan mitään ennen aamulenkkiä. Tässä iässä on miehellä jo riittävästi vararavintoa kehossa, jotta aamulenkin voi juosta ilman aamupuuroa! Juoksussa tavoittelen hyvää rytmiä ja lennokasta iloista askeltamista. Siksi juoksun vauhti on kohtuullisen reipas, mutta juoksusta täytyy puuttua kaikki pakonomaisuus. Juoksen noin 3.00-3.20 min/km –vauhtia aamulla, mutta pääperiaate on nautittavan juoksemisen löytäminen ja hyvä tekninen suoritus, jossa lihakset ja jänteet toimivat tarmokkaasti. Pysähdyn toistuvasti, koska hengitystä täytyy tasata reippaan vauhdin jälkeen. Pysähdysten aikana teen pirteitä venyttely- ja liikkuvuusharjoitteita. Tätä vauhtia voisin ehkä juosta pari kilometriä, mutta en ajattele juoksua sekuntikellon ja metrien näkökulmasta.

Jos harjoittelisi juoksu-urheilua varten, niin luonnollisesti tekisin iltapäivällä toisen ja illalla ehkä kolmannenkin harjoituksen. Illan harjoitus olisi tällöin varsin identtinen aamulenkin kanssa. Nyt keski-ikäisenä miehenä kuntoilen hyvää mieltä ja hyvää elämää varten. Tänään iltapäivällä en lähde juoksulenkille, vaan sitä vastoin poljen kymmenen kilometriä polkupyörällä poikani kanssa hänen jalkapalloharjoituksiin, joista poljemme taas kymmenen kilometriä takaisin.

Suosittelen terveitä elämäntapoja ja aamulla juoksulenkkiä! Ulkoilmasta ja luonnosta sopii nauttia. Nyt luonnossa on paljon siitepölyä ilmassa. Tämä saattaa ehkä estää joidenkin ihmisten kuntoilua. Minulla ei ole onneksi ongelmaa siitepölyn kanssa._ _ _ _Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html