lauantai 9. kesäkuuta 2012

Dollarit vauhdittivat epävakautta ja protesteja myös Venäjän ”syrjäseuduilla”

Arvioitava kirjoitus:
Виктор Ласточкин: ”Лондонский юмор челябинской оппозиции” (Служба информации "Челябинск Сегодня" 21.05.2012г)


Dollarimielenosoitukset Venäjän "syrjäseuduilla"?

Viktor Lastochkin kertoo Tšeljabinskin (Челябинск) alueen lehdessä ulkomaisesta rahoituksesta paikallisessa mielenosoituksessa. Tämän kaupungin väkiluku on noin 1,1 miljoonaa. Kaupunki on tärkeä liikenteen solmukohta ja teollinen keskus. Kaupunki sijaitsee eurooppalaisen ja amerikkalaisen median näkökulmasta katsottuna kaukana, Ural-vuoriston eteläosissa, Siperian ja Uralin rajalla. Tämä kaupunki elää Jekaterinburgin aikaa, Uralin aikaa, joten jopa kello poikkeaa kaksi tuntia Moskovan ajasta. Kaikki nämä tekijät antavat otollisen mielikuvamaailman Lännen rahoittamalle oppositiolle operoida tuolla alueella, sillä väitteet Yhdysvaltain ulkoministeriön intresseistä kovin heikosti (USA:ssa ja Euroopassa) tunnetussa Tšeljabinskissa ja erityisemmin maakunnan sisäseuduilla Prihodnikoyn ja Tabalovan alueilla vaikuttavat epäuskottavilta.


(välihuomautus: Itse asiassa syrjäseutujen protestien rahoittamisella CIA/NED tavoitteli kahta mielikuvien muutosta. Ensiksi syrjäseutujen protestien rahoittaminen oli vastaisku väitteille, että CIA/NED rahoittaa suurkaupunkien värivallankumouksellisia. Nyt haluttiin antaa vaikutelma, että kansan keskuudessa on protestien mieliala. Toiseksi haluttiin luoda tuon vaikutelman avulla edellytykset protestien leviämiselle Moskovan ja Pietarin ulkopuolelle)

Patrick Walshin ja NED:n neuvonpidot syrjäkylien kapinallisten kanssa

21. toukokuuta julkaistussa tutkimuksessaan Viktor Lastochkin osoittaa nuo epäuskottaviksi luullut väitteet amerikkalaisrahoituksesta tosiasialliseksi tilanteeksi oman alueensa amerikkalaisesta vehkeilystä. Tšeljabinskin toimittajat onnistuivat kuvaamaan alueen opposition ja NED:n (National Endowment for Democracy) virallisten edustajien (mm. Patrick Walsh) salaiset neuvottelut. Samainen Walsh haukkui marraskuussa 2011 NTV-televisiokanavan, kun NTV teki raportin Golos-järjestön sidoksista, ”Kremlin hyökkääväksi koiraksi”. Sittemmin hänet löydettiin salaisesta neuvonpidosta Tšeljabinskin kapinallisten hyväksi.


Mielenosoituksesta vangittiin myös eräs Yhdysvaltain kansalainen. Amerikkalaiset levittelivät erään kahvilan pöydälle papereita – loppuraporttinsa työstään. Odottamatta toimittaja keskeytti osapuolten keskustelun. Amerikkalaiset eivät vastanneet lehdistön kysymyksiin. Lehdistöä uhkailtiin, jotta lehdistö poistuisi tiloista.

NED on CIA:n työväline

Viktor Lastochnik muistuttaa, että NED on ollut 1980-luvun alusta alkaen USA:n tiedustelupalvelun CIA:n voimavara. CIA:n johtaja Bill Casey vakuutti Ronald Reaganin, että NED:n luominen on tarpeellista. Se oli osa Yhdysvaltain tiedustelupalvelun ”yksityistämistä”, ”tehokkuuden” parantamista, jotta veronmaksajien rahat käytettäisiin hyvin.


NED oli mukana Egyptin nuorison poliittisen toiminnan aktivoimisessa, Ukrainassa 2004-2004 sekä Georgiassa, jossa NED johti viranomaisia luottamaan Yhdysvaltain pro-Nato –pyrkimyksiin. Sama NED on ajanut aktiivisesti ”ihmisoikeuksia” Myanmarissa, Tiibetissä ja Kiinan öljystä rikkaassa maakunnassa Xinjiangissa.


Yhdysvaltain kongressi myöntää vuosittain NED:lle rahoitusta yli 1000 eri kohteeseen yli 90 eri maassa. Virallisten tietojen mukaan NED sai vuonna 2010 Venäjälle yli 2783 miljoonaa dollaria.

Nykyään NED saa Venäjällä sisältönsä lähes täysin niin sanotusta ei-järjestelmän opposition toiminnasta, joista Nemtsov, Navalni, Kasparov ja kymmenet muut on koulutettu Washingtonin aseiksi NED:n tuella.


Viktor Lastochnik viittaa myös Juha Molarin väitteeseen, jonka mukaan Alexei Anatolievich Navalnylla (Алексей Анатольевич Навальный), Golos –vaalien tarkkailua (po. vaalitarkkailun häirintää) järjestäneellä organisaatiolla ja Tšetšenian terroristeilla on yksi omistaja: amerikkalainen National Endowment for Democracy. Sinänsä Lastochnikin viittaus on voimakas pelkistys esittämästäni seikasta, mutta kertoo toki olennaisen. Vähemmän tunnetuksi on tullut NED:n ”kosto” meikäläistä yksityisihmistä vastaan mainitun lausutun mielipiteen johdosta, joka vaikuttaa yllättävän keskeisesti Venäjällä aina silloin, kun arvioidaan edellä mainittuja amerikkalaisrahoitteisia protestityyppejä. Edes Lastochnik ei osaa arvailla tuota "kostoa". Tuskin edes minä itse tiedän kaikkea sitä "vihaa", jonka kohteena olen ollut sen jälkeen, kun kirjoitin NED:n likaisesta rahoituksesta.


Lastochnik pitää vaikeana kuvitella, että Tšeljabinskin oppositio ei aavistaisi lainkaan kenen kanssa he pitävät neuvoa: ”On selvää, että NED ei kanna huolta Venäjän demokratiasta, vaan organisaation tavoitteet ovat täysin erilaiset: luoda epävakautta lietsomalla protesteja. Vai onko protestit vain meidän apurahansaajiemme lontoolaista huumoria?

Tuleeko Suomeen CIA:n rahaa mielipidevaikuttajille?

Suomessa ovat tietyt mielipidevaikuttajat liittyneet innokkaasti eturintamassa kaikkiin ajatusjuoksuihin, jotka ovat sittemmin paljastuneet NED:n maksamiksi projekteiksi Venäjän epävakauden lietsomiseksi. Missä määrin nuo suomalaiset mielipidevaikuttajat – pääsääntöisesti varsin tukevat miehet - ovat onnistuneet ostaa leivän päälle leikkeitä ja juustoa sekä jälkiruoaksi leivonnaisia niillä dollareilla, joita he ovat saaneet oman suomalaisen toimeentulonsa päälle? Tiedetään myös suuremmista nautinnoista kuin mitä leikkeet ja leivonnaiset ovat antaneet tukeville suomalaisvaikuttajille? Eräs kassahenkilö soitti minulle ihmetyksen, miksi eräs tuollainen suomalaisvaikuttaja maksoi ulkomaisella pankkikortilla. Olisiko NED antanut rikkaan pöydältä tippua leivän muruja myös Suomeen, joka perinteisesti tunnetaan verkostoista Venäjälle?


Me tiedetään NED:n julkaisemana faktana, että CIA:n yksityistetty rahoitusmekanismi on antanut vähintään vuosittaisia pieniä leivänmuruja eräälle separatismia tukevanne Suomeen siirretylle penikalle: Venäjä-Tšetšenia ystävyysseura («Общество российско-чеченской дружбы»). Tämä Venäjällä tuomioistuimen päätöksellä kielletty järjestö siirtyi Suomeen Mikael Storsjön avustuksella ”rahoitusjärjestelyjen mahdollistamiseksi.” Heidi Hautala osallistui heti toimintaan, jossa näyttävästi sittemmin on vaikuttanut erityisesti Suomeen tullut poliittinen pakolainen Oksana Chelysheva (Оксана Челышева, Venäjä-Tshetshenia –seuran aktivisti, Toinen Venäjä-ryhmittymän kiivailija).


Tämän kyseisen seuran ОРЧД - Venäjä-Tšetšenia ystävyysseura - Nižni Novgorodin käräjäoikeus oli jo syksyllä 2006 tuominnut syyttäjän vaatimuksen mukaan lakkautettavaksi ääriliikkeenä. Seuralla oli ollut myös talousepäselvyyksiä useiden vuosien ajalta. Tämä seura oli ollut jo selvitystilassa ja lopettamisuhan alla 14.11.2005, jolloin tuomioistuin kuitenkin hylkäsi vielä lopettamisvaatimukset. 15.8.2005 Federaation verovirasto oli havainnut seuralla veroepäselvyyksiä ja syyllistymisen rikoslain 199 pykälän vastaiseen laajamittaiseen veronkiertoon. Lokakuussa 2006 tuli sitten lopullinen tuomio vihajärjestön Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuran lopettamiseksi. Mainitulla vihaseuralla oli myös toimisto Groznyissa. Syyttäjä oli aiemmin tammikuussa 2006 esittänyt vaatimuksen 5 vuoden vankeusrangaistuksesta järjestön toimittajalle Stanislav Dmitrievsky, koska tämä oli yllyttänyt uskonnolliseen ja etniseen vihaan julkaisemalla puolutuspuheita Aslan Mashadoville ja Ahmed Zakajeville. Tuomio tuli 3. helmikuuta 2006, mutta se oli varsin lievä kahden vuoden vankeusrangaistus.


Kun 5. kesäkuuta 2007 Martti Ahtisaari otti vastaan toimistossaan Crisis Management Initiative (Eteläranta 12, Helsinki) joukon ryhmäkuntia, mukana oli erityisesti tämä CIA:n (NED) rahoitusta nauttiva Venäjä-Tšetšenia ystävyysseura («Общество российско-чеченской дружбы»), mutta paikalla oli myös George Soroksen ja hänen instrumenttinsa Open Society Instituten rahoittama ja perustama Human Rights First. Paikalla oli myös "moskovalainen" Фонд защиты гласности (Glasnost Defence Foundation), joka on Moskovassa 27.9.1999 rekisteröity järjestö. Myös Glasnost-järjestö toimii hyvin pitkälle George Soroksen rahoituksen turvin, mutta järjestön rahoittajina ovat mukana myös mm. РОО «Открытая Россия» (Avoin Venäjä), Ronald Reaganin ja CIA:n perustama NED (Национальный Фонд в Поддержку Демократии, США), Фонд Форда (США) (Ford säätiö so. Xerox, Alcoa Inc., Coca-Cola Co, Rock Creek), Фонд Дж. и К. МакАртуров (США) (MacArthur Foundation), Фонд «Евразия» (Euraasia säätiö), Посольство Нидерландов в РФ (Alankomaiden suurlähetystö Venäjällä). Paikalla oli myös Doku Umarovin tällöin johtaman terroristiyhteisön ”Ichkerian tasavallan” entinen varapuheenjohtaja Sayyid Hassan Abumuslimov (Саид-Хасан Абумуслимов), Boris Berezovskyn palkkalainen Andrei Nekrasov (Андрей Некрасов) ja Olga Konskaja (Ольга Конская, rauha hänen sielulleen koska kuoli 28.5.2009). Nekrasovin rakkaus vielä tuskin tuolloin syttyi Heidi Hautalaan, vaikka molemmat olivat jo tällöin paikalla.

Kun sittemmin kerroin tästä ja muista Hautalan suhteista, kehitysministeri Heidi Hautala palkkasi jopa asianajajan rikosilmoituksen tekoon ja täydentämiseen ilmoitustaan minua ja Johan Bäckmania vastaan. Kun kaiken jälkeen johtava kihlakunnansyyttäjä ei nähnyt toimissamme rikosta eikä nostanut syytettä, niin mikään suomalainen media ei reagoinut päätökseen, joka on yhteiskunnallisesti ja poliittisesti erittäin kiinnostava. Ministeri on ollut aktiivinen protestoimassa Venäjän mielipidevapauden ”puolesta” ja tukemassa hyvin rajuja mielipideilmauksen muotoja Venäjällä. Kun hän itse kohtaa kritiikkiä mainitun toimintansa johdosta, hän on kotimaassaan lopettamassa poliittisen vapauden välittömästi rangaistuksen uhalla! Hautala ei kuitenkaan saanut oikeudellista tukea tavoitteelleen. Jos Venäjän hallituksen ministeri menettelisi vastaavalla tavalla Venäjällä, hänestä Hautala ja hänen piirinsä uutisoivat rajusti läntisessä mediassa. Nyt Hautala toimii parhaan kykynsä mukaan vaientaakseen itseensä kohdistuvan kritiikin, mutta suomalainen media vaikenee täysin!

Mainitussa kokouksessa muutamia vuosia sitten oli myös Kavkaz Center -terroristiverkoston ylläpitäjä Mikael Storsjö (Микаель Стурше). Kokouksessa oli läsnä Doku Umarovin johtaman ”Ichkerian tasavallan” ”ensimmäinen varatiedotusministeri Isa Dzhabrailov (Иса Джабраилов). Sellaisessa seurassa Suomen hallituksen nykyinen kehitysministeri Heidi Hautala on viihtynyt ilmeisen ongelmattomasti vain muutama vuosi sitten.


Tällaisten rahoitusorganisaatioiden kohtaamisten jälkeen on asianmukaista pohtia Venäjä-suhteiden analyysia varten, missä määrin CIA ruokkii suomalaisia mielipidevaikuttajia myös laajemmin kuin pelkästään ОРЧД:n - Venäjä-Tšetšenia ystävyysseuran – avulla. Niin vain tiedetään havainto ja kassakuitteja, että ulkomaiset pankkikortit ovat hyvin hallussa tiettyjen mielipidevaikuttajien hyvinvoinnin lisänä Suomessa. Luultavasti dollarit ovat syy siihen, että moninaiset Venäjä-kontaktit eivät ole johtaneet noita suomalaisia vaikuttajia Venäjä-rakkauteen, vaan päinvastoin epävakauden ja protestien tukemiseen Venäjällä.

Miksi USA rahoittaa ulkomaista mielipidevaikuttamista, mutta Venäjä ei?

Sinänsä minä suon vastustajille oikeuden upeisiin taloihin ja autoihin sekä ulkomaanmatkoihin, jotka tulevat mahdolliseksi dollareiden avulla, mutta kyllä minä olen tyytymätön oman niukkuuden tähden: ei ole taloa, ei autoa eikä ulkomaanmatkoja, koska mitään ruplarahoitusta en ole saanut, vaikka minun löytöjä amerikkalaisten CIA:n ja NED:n järjestämästä rahoituksesta Venäjän hajottamiseksi käytetään kirjallisina lähteinä lukuisissa venäläisanalyyseissä.

Eikö minua sopisi pitää hengissä myös jatkotutkimuksia varten? Miksi Venäjällä uskotaan minua vahingoittaneiden myyrien ja heidän avustajien viekkaat väitteet tosiksi ilman että minulta itseltään tarkistetaan mitään? Sinänsä sama harmi on sanottava Iranin suhteen: CIA:n ja NED:n agentit tuhosivat edellytykseni kehittää Iranin tuntemusta mainituista hajottavista voimista, jotka uhkaavat myös Irania._ _ _ _Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html