sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Ihmisoikeusjärjestö ”Maailma ilman natsismia”: Ylen toimittaja Jarmo Mäkelä johtaa Venäjä-vastaista infosotaa


Kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö Maailma ilman natsismia väittää tuoreessa Suomea koskevassa ihmisoikeusraportissa, että Yleisradion ulkomaantoimittaja Jarmo Mäkelä on ”Venäjä-vastaisen informaatiosodan taktinen johtaja Suomessa”. Ihmisoikeusjärjestön mukaan Nato-fanaattinen Mäkelä on toiminut ”Viron suojelupoliisin psykologisen sodankäynnin kouluttajana”. Yhdysvalloissa ”lehdistöattaseana” kouliintunut Mäkelä työskentelee nykyään kokopäiväisesti Venäjä-vastaisessa informaatiokampanjassa ”Online Russia”, jonka avulla hän yhteistyössä Suomen ulkoministeriön kanssa loukkaa ja halveksii Venäjän median ja toimittajien mainetta Suomessa.

Suomen antifasistinen komitea on ensimmäisenä uutisoinut kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön arvostelun Yleisradion ulkomaantoimittaja Jarmo Mäkelää vastaan.

Olen erityisen tyytyväinen, että kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö ja Suomen antifasistinen komitea kiinnittävät jo vihdoin huomiota Jarmo Mäkelän epärehelliseen toimintaan, jossa loukataan tarkoitushakuisesti Venäjän median ja toimittajien sekä heihin ystävällismielisesti asennoituvien suomalaisten ihmisoikeusaktivistien mainetta. Pahin loukkaus on kuitenkin Suomen kansaa vastaan, jolla ei ole edellytyksiä tarkistaa esitettyjen väitteiden todenperäisyyttä ja painoarvoa. Niin suomalaiset joutuvat Venäjä-vastaisen informaatiosodan huijaamiksi.

Mäkelän, Yleisradion ja UM:n yhteisprojektia ei pidä sivuuttaa ohimenevänä ylilyöntinä, vaan hänessä paljastuu laaja-alaisen kokonaisvaltaisen viestintäsuunnitelman jäävuoren huippu. Pinnan alla on kätkössä paljon vaarallisia särmiä. Nyt olisi oikea hetki alkaa paljastaa näitä pimeitä suomalaisia toimia! Kyse on myös minun elämääni, työnsaantiani ja toimeentuloani aktiivisesti myyräntyöllä ja suhteillaan vaurioittaneista tahoista, joille suon nyt mielihyvällä julkisesti läpinäkyviä kiperiä paljastuksia.

Olen tehnyt aiemmin useita kertoja reunamerkintöjä Ylen toimittaja Jarmo Mäkelän pelkoa ja huolestuneisuutta provosoivaan työskentelyyn. Esimerkiksi 7. heinäkuuta 2010 kirjoitin ”Kenen asialla Jarmo Mäkelä (YLE)?". 26. toukokuuta 2012 kirjoitin ”Ylen ja Suomen UM:n valheiden verkosto sekä Venäjä-uutiset

Heinäkuussa 2010 kiinnitin huomiota hänen ilmeiseen sielulliseen tuskaan APU-lehden jutussa 16.4.2010. Hän kirjoitti tuolloin jopa ”valtiopetoksen valmistelusta” siinä yhteydessä, kun olisi pitänyt keskustella lapsiasian asianmukaisesta ja diplomaattisesta hoitamisesta. Muistin myös lokakuussa 2007 Jarmo Mäkelän ja Jukka Mallisen salapoliisimaisen keskinäisen keskustelun ”peitejärjestöistä”. 30. elokuuta 2007 Jarmo Mäkelä pääsi kaikista vainoharhaisista seikkailufantasioista huolimatta tai niiden "markkinoinnin" ansiosta Suomen ulkoministeriön avoimen kansalaistapahtuman juontajakasi Merikasarmille. Ja seuraavana vuonna 28.8.2008 90-vuotta vanha UM esittäytyi jälleen Merikasarmilla, ja Jarmo Mäkelä oli jälleen juontotehtävissä. Lokakuussa 2009 Jarmo Mäkelä kirjoitteli, miten Venäjä valmisteli informaatiosotaa naapureitaan vastaan. 6. heinäkuuta 2010 Mäkelän juttu kertoi Ylen uutisissa, että Suojelupoliisi ja Ulkoministeriö olisivat joutuneet riitaan, koska Turkuun pääsi niin paljon venäläisiä toimittajia Venäjän lapsiasiainmiehen vierailun hetkellä ilman että SUPO tiesi asiasta mitään. Mäkelän jutun todenperäisyys on hyvin heikko, mutta jutun pyrkimyksenä onkin suurelle yleisölle luoda uhkakuvaa, joka syntyisi venäläisten toimittajien ja venäläiseen mediaan ystävällisesti suhtautuvien ihmisten tähden. Uhkakuvaa Mäkelä vahvistaa vaatimuksella, että venäläisille lehtimiehille pitäisi asettaa tiukemmat rajoitteet Suomeen saapumiselle. Mäkelän loukkaavasta uhkakuvien rakentelusta tulin itsekin osalliseksi, kun hän uutisoi Venäjän ja EU:n innovaatioseminaarista, joka pidettiin Lappeenrannassa. Hän piti jotenkin kummallisena, että kirkkoherra on seminaarissa: ”Keiden vieraina herrat mahtoivat olla? Ulkoministeriön? Venäläisten? Suomen elinkeinoelämän?”, Mäkelä päätti Ylen uutisraportin (”Monitoimimiehiä” 6.7.2010), joka julkaistiin myös Maaseudun Tulevaisuus-lehdessä ja virolaisessa Postimees lehdessä 9.7.2010.

Kuva: Jarmo Mäkelän (YLE) taktista infosotaa jo vuodelta 2010 (6.7.2010).

Vastasin jo 7.7.2010, että olin itse ilmoittautunut oikean järjestyksen mukaisesti seminaariin, jotta voisin kirjoittaa suunnitelmien mukaisesti lehtijutun erääseen talouslehteen Putinin vierailusta Suomessa. Minulla ei ollut mitään syytä luottaa, että Mäkelä kertoisi luotettavasti ja riittävästi siitä, mitä Vladimir Putin todella puhui Lappeenrannassa.

Toukokuussa 2012 kiinnitin huomiota Ylen uutisoinnin hienovaraiseen propaganda- ja myyräntyöhankkeeseen sen valossa, mitä Yle uutisoi 25. toukokuuta ”Venäjän verkossa: Vihaisia lintuja ja valkobandiitteja”. Äiti- ja lapsiasiaan oli Ylen mainitussa uutisessa valittu ”hupaisa” mittasuhteiden vääristely. Tavanomainen suomalainen lukija ja kuuntelija ei välttämättä voinut tarkistaa esitettyjen asioiden todenperäisyyttä ja mittasuhteita. Kirjoitin johtopäätöksenä, että ”Voimme havaita tämän pienen tapauskertomuksen avulla, miten johdonmukaisesti ja tarkoitushakuisesti Yleisradio toteuttaa Suomen ulkoministeriön tiedotuspolitiikkaa vääristäen Venäjällä käytävän keskustelun. Suomalaisilla on mahdotonta saada oikeaa kuvaa Venäjän hallituksen ja Venäjän kansan intresseistä Suomen Yleisradion uutisista. Yleisradio ja Suomen ulkoministeriö eivät ainoastaan halua antaa väärän kuvan Venäjällä käytävästä keskustelusta, vaan he myös aktiivisesti toimivat tuhoten sellaisten suomalaisten Venäjä-verkostoja, jotka voisivat avartaa ja täydentää suomalaista puutteellista Venäjä-uutisointia.

Jo vihdoin on tullut aika saattaa Jarmo Mäkelä julkisen, läpinäkyvän, paljastavan arvioinnin kohteeksi.


_ _ _ _

Juha Molari
työtön

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html