maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kavkaz Press kutsui kirjoittajaksi

Eilen illalla venäläinen Kavkaz Press –sivusto pyysi minua kirjoittajaksi. Tietysti tarkoitukseni olisi paljastaa omalta osaltani tiedostoni, jotka kertovat paljon tähän saakka tiedettyä pahemmasta yhteistyöstä tiettyjen eurooppalaisten tahojen ja Kaukasian bandiittien välillä. Lisäksi kertoisin siitä vääristelystä, jota mm. Suomessa harjoitetaan uutisoinnin suhteen, kun pitäisi käsitellä vastuullisesti bandiittien hirmutekoja.

Vastasin jo heti eilen illalla sähköpostilla kohteliaasti, että heidän hankkeensa on erittäin kunnioitettava ja saa minun tukeni. Sitä vastoin minun asemani on varsin heikko, enkä voi sen vuoksi aloittaa kirjoittamista nykyisten näkymien valossa. Illalla huomautin myös kolmesta lisäseikasta.

(1) Ennen kaikkea pidän tärkeänä, että tosiasiat olisivat kohdallaan. En ole aina havainnut, että uutiset pysyvät muuttumattomana. Detaljit ovat myös tärkeitä, pelkät rajut jutut eivät minua kiinnosta.

(2) Toisena ehtona lausuin, että en halua mitään vastakkainasettelua venäläisten ja Kaukasian väestön välille enkä myöskään kristittyjen ja muslimien välille. Haluan olla erityisen tarkka ennen kuin suostun mihinkään kirjoittajaksi. Vastuullinen ja päättäväinen pitää olla, mutta ei pidä antaa tukea toisen sortin ääriryhmille.

(3) Lopuksi korostin terrorismiin liittyvän kirjoittamisen vakavuutta ja siksi en haluaisi enää kirjoittaa tavallisena kansalaisaktivistina, vaan vakavista asioista tulee kirjoittaa yhteistoiminnassa valtiollisten viranomaisten kanssa. Minulla ei ole sellaisia yhteyksiä.

- - - - -

Näin siis minä vastasin henkilöille, joiden kutsumus on taistella Pohjois-Kaukasian bandiitteja vastaan ja etsiä rauhanomaista hyvää elämää alueelle:

Я очень признателен за ваше предложение, но к сожалению моё положение в данный момент не распологает к этому, к.т. мои противники настолько усложнили ситуацию, что это довольно таки не безопасно для меня.

Что еще не маловажно, многие издания и отдельные личности говоря об этом вопросе очень незначительно искажали ту информацию, которую я предоставил. Хотелось бы, чтобы все факты изложеные мной не изменялись и не трактовались по-своему.

Я не хочу конфронтации и недопониманий между российскими гражданами и людьми кавказской национальности, а также между христианами и мусульманами.

Такие серьёзные вопросы я не хотел бы больше поднимать как отдельная личность, необходимо сотрудничество с властями для правильного освещения этих вопросов, т.к. это далеко не частное дело.

С уважением,


_ _ _ _


Viime yön torjunnan jälkeen kirjoitin tänään kevyen lounaan jälkeen taas uuden vastauksen, koska sain kolme uutta sähköpostia mainitulta taholta. Uudessa vastauksessani täydensin, että torjuntani ei ole välttämättä lopullinen, sillä olen täysin yhtä mieltä siinä, että bandiiteille ei pidä antaa periksi. Se on moraalinen vastuumme ihmisinä. Minun täytyy vielä keskustella esimerkiksi siitä, miten minulla olisi rahaa ostaa viisumi Venäjälle, jossa voisimme tavata toisemme etukäteen, jne.

Suhteeni koordinointi kyseiseen sivustoon on tällä tavalla kesken omalta osaltani. Minun täytyy tarkistaa toisen osapuolen luotettavuus, jos vaikka en saisi mitään taloudellista korvausta toiminnasta: ei ole hyvä olla mukana ihan missä tahansa, sillä minulle on tullut myös monia valheellisten organisaatioiden ja ryhmien kutsuja provokaatiotarkoituksessa.

Sen vuoksi pyysin, että mainittu sivusto ja siitä vastuulliset tahot olisivat yhteydessä Venäjän suurlähetystöön Helsingissä ja pyytäisivät suurlähetystöä keskustelemaan kanssani. Sen jälkeen minulla olisi ikään kuin vahvistus, että en toimi omavaltaisen ryhmäkunnan kanssa, vaan ryhmän kanssa, jolla on kunnioitettavat suhteet lailliseen esivaltaan ja valtiovaltaan. On toki mahdollista, että minä alan paljastaa tiedostajani mainitun venäläisen sivuston kautta myös ilman tuollaista varmistustakin.

Omatunto velvoittaa.


Kavkaz Press –sivusto julkaisi tällaisen artikkelin, jossa oli myös vanha kuvani. Sinänsä en ole antanut haastattelua.


_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html