tiistai 12. kesäkuuta 2012

Löytyykö Navalnyin ja Udaltsovin tietokoneista suomalaiskontakteja?En ole koskaan pitänyt Alexei Navalnyistä – eikä hän minusta. Venäjän lainvalvontaviranomaisilla oli riittävät syyt epäillä, että Alexei Navalnyin ”suhteiden hoito” ei ole toteutunut lainmukaisella tavalla. Hänen kotiinsa tehtiin kotietsintä, jossa takavarikoitiin tietoliikennettä varten käytettyä aineistoa.

Olisi mielenkiintoista saada tietää, keiden suomalaisten värivallankumouksellisten kanssa Navalnyi on hoitanut "yhteyksiä" ja missä tarkoituksessa. Jos emme saa tietää suoraan Navalnyin tietokoneen hämäräperäisiä suomalaisnimiä, niin ehkä saisimme tietää välillisesti - joskus myöhemmin.

Tiedän jo, että Navalnyi on kirjoittanut ja keskustellut kavereidensa kanssa rumasti minua vastaan, koska olen ollut liian rehti kritiikissä tuota huligaanien provokaattoria vastaan. Se toki hämmästyttää varmasti yhtä paljon minua kuin hänen tietokonettaan tutkivia asiantuntijoita, miksi marginaalisen laitakaupungin ikääntyvän miehen, erään suomalaisen pitkäaikaistyöttömän nimi löytyy Alexein vihamielisistä tiedostoista, vihan kohteena. Onneksi tuo vanha tunteiden purkaus on hänelläkin unohtunut suurempien kiireiden johdosta.

Mutta itseäni kiinnostaa sitäkin enemmän suomalaiset värivallankumoukselliset ”ystävät” (po. työtoverit), joita Navalnyi on mahdollisesti pitänyt yhteisen rahoittajan luoman verkoston tähden. Ja suurin into on saada julki nuo yhteydet rahoittajaan, eurooppalaisiin ja amerikkalaisiin rahoittajiin.Suomalaiselle suurelle yleisölle vähemmän tunnettu Sergei Ulatsov on myös tuttu tietyille suomalaispiireille, jotka eivät myöskään pidä minusta. Hänen tietokoneensa ja nettiliikenteen tiedot ovat ihanan paljastavia – ja kiusallisia mainituille suomalaisille yhteistyötahoille. Tuskin kuitenkaan asia ilmenee ongelmina viisumia haettaessa. Siinä kun Suomi ja Viro vaikenevat melkein mistä tahansa, myös kotietsinnöistä ja johtavien politiikkojen käynnistämistä prosesseista vastustajiaan vastaan; niin Venäjällä myös marginaalisen värivallankumouksellisen levottomuuden aiheuttajien asiat uutisoidaan ja heitä haastatellaan. Ja ovathan Suomesta jo aiemmin ministeritason vanhat neidot matkustaneet mielenosoituksiin Venäjälle, joten miksi tilanne nyt muuttuisi, kun saamme suhteista lisätietoja. Tietysti tutkinnan päähuomio keskittyy Moskovan aiempien levottomuuksien järjestelyihin, joissa Navalnyi ja Udaltsov olivat ilmeisen aktiivisia. Pahana en pitäisi, jos noiden tutkimusten sivutuotteena löytyisi ”herrojen” tiedostoista muutakin kiinnostavaa aineistoa._ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри
työtön


Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html