torstai 14. kesäkuuta 2012

Mikael Storsjön kova kohtalo ja laupeus häntä kohtaan

Olen lukenut Helsingin Sanomista, että Helsingin hovioikeus tuomitsi Mikael Storsjön laittoman maahantulon järjestämisestä. Hovioikeus tuomitsi keskiviikkona kolmastoista päivä kesäkuuta 2012 Mikael Storsjön kolmesta laittoman maahantulon järjestämisestä neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Aiemmin Vantaan käräjäoikeus oli voitonpäivänä vapauttanut syytteistä, mutta nyt hovioikeus korjasi käräjäoikeuden ratkaisun. Nyt Storsjön pitää olla tarkkana, ettei joudu syytteeseen tai tuomiolle jostakin muusta rikoksesta, sillä ehdollinen vankeus voi muuttua myös ehdottomaksi. Se ei ole leikin asia!

Tässä vallitsevassa tilanteessa olisi kovin ”inhimillisen julmaa” kokea ikään kuin voitonriemua rikoksesta tuomitun ihmisen onnettomuuden johdosta. Vahingonilo ja tuomiosta ilkkuminen eivät ole kuitenkaan eettistä käyttäytymistä.

Storsjö oli tuonut huomattavasti suuremman määrän ihmisiä Suomeen erikoisin järjestelyin, joista vain osa tuli esille oikeudessa; syyttäjä päätti nyt rajoittua rajatun pienemmän määrän tarkasteluun, jotta oikeus fokusoi asiat olennaisiin seikkoihin.

Storsjö oli vaatinut hovioikeudessa syytteiden kumoamista ja asianajajapalkkion maksamista valtion varoista. Rikoksesta tuomittuna Storsjö joutuu nyt maksamaan asianajajansa palkkiot ja muita kuluja, joiden aiheuttama murhe vähävaraiselle liikemiehelle on huomattavasti pahempi kuin neljän kuukauden vankeusrangaistuksen. Muistettakoon, että liikemies Storsjön verotustietojen ja poliisille kuulusteluissa antamien tietojen mukaan toimeentulo oli jopa alle toimeentulominimin – vain muutama tuhat euroa vuodessa tutkittuna ajanjaksona. Asianajajakulut ovat oppineen arvauksen mukaan pelkästään hovioikeudesta jo noin 5000 euroa, miltei kaksinkertainen summa liikemiehen vuosiansioihin verrattuna. Juuri tuo köyhälle miehelle lankeava useiden tuhansien eurojen lasku synnyttää sydämissä myötätunnon ja osanoton.

Keskustelimme Abdullah Tammen kanssa liikemies Storsjön hädänalaisesta tilanteesta, jota hän kokee henkisen paineen rinnalla syylliseksi tuomittuna. Tässä tilanteessa ei ole enää mielekästä kerrata kaikkea sitä julmuutta, jota Storsjö oli järjestänyt julkisesti ja ei-julkisesti elämääni ja töitäni vastaan. Menneet ovat menneitä. Ne ikävät asiat voi jo unohtaa toisen onnettomuuden päivänä. Päätimme avustaa liikemiestä niin kuin luultavasti lukuisat muutkin ihmiset ilmeisemmin avustavat humanistia ja ihmisoikeustaistelijaa. Osoitamme myötätuntoa myös vihamiehellemme ja menemme lauantaina 16.6.2012 klo 16 Taidenäyttelyyn miehen toimistoon Office House Finland Oy (Bulevardi 2-4 A, 01200). Ennakkotietojen mukaan herra Storsjö saapuu näyttelyyn nykyisen vaimonsa kanssa.

Videosta näkyy tuo taidenäyttelyn paikka, jossa myös kustantaja ja webadministraatio johtaa - Suomen poliittisen johdon leväperäisyyden tarjoamien mahdollisuuksien turvin - YK:n turvallisuusneuvoston terrorismin vastaisen pakotekomitean kieltämää erästä web-keskusta. Äskettäin YK:n alan ihmiset kävivätkin Suomen UM:n vieraina asian johdosta. Webselaimista on kuitenkin pääsy mainitulle sivustolle ollut useita päiviä liki täysin estynyt, mikä on myös ikään kuin tuomio perkelemäisiä tekoja ja niiden markkinointia vastaan. Nyt on uuden paremman elämän aika rakkaudessa ja totuudessa!

Taidenäyttelyn paikka näkyy tässä videossa:

Tuomion musertama mies tarvitsee nyt tukea ja myötätuntoa uuden elämän aloittamista varten. Häntä ei sovi jättää yksin, hylätä häpeään, vaan tukea rakkauteen ja totuuteen juurtumista. Rikos on tapahtunut, mutta rikokseen syyllistyneelläkin on oikeus ihmisarvoiseen elämään ja itsekunnioitukseen. Tarjotaan Storsjölle uusi mahdollisuus: pieni lempeä, piristävä kukkanen rikoksesta vapausrangaistusta kärsivälle miehelle on mitä reiluinta tässä tilanteessa.

Mikael Storsjö kokee työnsä Doku Umarovin ja Kaukasian emiirikunnan sukulaisten ja sidoshenkilöiden sekä muiden henkilöiden maahantuonnissa Kristuksen ja kirkon laupeuden työksi. Ehkä rikokseen syyllistynyt ymmärtää tuomioistuimen tuomiosta ja oikeuden tulkinnasta, että hänen ei itsensä sovi omavaltaisesti valita pakolaisia tuotavaksi maahan. Olisihan se mahdollista, että Suomen antifasistinen komitea alkaisi tuoda pakolaisia Baltian maista, koska tuolla tietyt ihmiset kärsivät kansallisuuteen perustuvan apartheidin ja poliittisen diskriminaation seurauksena. Suomessa oikeus on päättänyt, että emme sittenkään voi aloittaa humanitaarisia laittomia maahantulon järjestämisiä Virossa, Latviassa ja Liettuassa sekä jossakin määrin myös Georgiassa ja Puolassa asuvalle ”kreml-mieliselle” väestölle.

Katsokaa, miten innokkaasti Storsjö vetoaa kristilliseen laupeuteen laittoman maahantulon järjestämisen moraalisena perustana:

Juuri Herramme Kristus kertoo, että viimeisellä tuomiolla Jeesus vastaa pelastuneille, että “Minä olin vankilassa, ja te tulitte minun luokseni” (Matt. 25:36) ja tuomituille: ”Minä olin sairas ja vankilassa, mutta te ette käyneet minua katsomassa”. ”Silloin nämäkin kysyivät: ’Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi tai janoissasi, kodittomana tai alasti, tai sairaana tai vankilassa, emmekä auttaneet sinua?’ Silloin hän vastaa heille: ’Totisesti: kaiken, minkä te olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähäisimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle´” (Matt. 25:43b-45).

Tänään liikemies Mikael Storsjö on yksi näistä vähäisimmistä, tuomittuna vankeusrangaistukseen. Kristillinen etiikka ja Herran Jeesuksen sana velvoittaa tuomitun tukemiseen myös tänä ahdistavana aikana, jolloin hän kärsii rikollisten tekojensa seurauksia. Abdullah Tammi ja Juha Molari tahtovat osoittaa hyvää tahtoa myös tuomitulle.

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html