tiistai 12. kesäkuuta 2012

Operaatio viimeinen mahdollisuus


Simon Wiesenthal-keskuksen johtajan, tohtori Efraim Zuroffin Suomi-vierailu on herättänyt pääosin arvostavaa innostusta ja odotusta, myös mielipiteitään ovat tietyt vaikuttajat ennättäneet korjata Zuroffin kunniaksi (ja itsensä kunniaksi), mutta toki myös marginaalissa on esiintynyt vastapropagandaa, jota ei tarvitse tätä suuremmin mainita. Hämmästyttävästi marginaalilla on sama askel taistossa kuin Baltiassa toimivilla tietyillä uusnatseilla, historian väärentäjillä ja holokaustin kieltäjillä!

Efraim Zuroff on tohtori, israelilainen historioitsija Jerusalemissa. Hän jäljittää juutalaisten murhaamiseen syyllistyneitä natseja ympäri maailmaa.

Zuroff on saanut myös kunnioittavan tuen Suomen tasavallan presidentiltä Tarja Haloselta ja Suomen valtioneuvostolta. Tämä kaikki yhteistyö, vuoropuhelu ja maailmanlaajuinen hanke ”Operaatio viimeinen mahdollisuus” tulevat esitellyiksi Suomen antifasistisen komitean Safkan ja Suomi ilman fasismia ry:n kustantamassa, Leena Hietasen ja Petri Krohnin suomentamassa teoksessa ”Operaatio viimeinen mahdollisuus”.

Teoksesta käy ilmi myös se, miten Baltian maat kiistävät kansalaistensa osallistumisen holokaustiin ja suojelevat yhä edelleen natsirikollisia. Zuroff kykenee esittelemään nämä asian henkilönimien ja oikeustapausten tarkkuudella. Hän ei puhu vain yleisesti kauniita sanoja. Tietenkään teos ei ole mitenkään loukkaava eikä kohdistu mitään erityistä valtiota vastaan, vaan se on maailmanlaajuinen katsaus. Teos käsittelee loistavalla tavalla maailmanlaajuista operaatiota. Harvinainen teos tarjoaa näkökulman maailman poliittisiin suhdanteisiin ja oikeudellisiin oloihin tavalla, jota ei tavanomaisesti voi saavuttaa.

Zuroff esittelee Operaatio viimeistä mahdollisuutta ja kirjaansa Helsingissä ja Turussa 25.-26.6.2012 seuraavasti:

-Helsingissä lehdistötilaisuus ma 25.6. klo 11 hotelli Vaakunan näköalakabinetissa;
-Helsingissä yleisöluento ma 25.6. klo 14 Helsingin yliopistossa Porthania PI;
-Turussa lehdistötilaisuus ti 26.6. klo 11 (tiedustelut zvierailu@gmail.com;
-Turussa yleisöluento Turun kaupunginkirjaston tieto-osastolla ti 26.6. klo 14.

Olen saanut Suomen antifasisteilta kohteliaasti kutsun saapua näihin tapahtumiin, mutta minulla on valitettavasti köyhänä pitkäaikaistyöttömänä monia rajoitteita matkustaa erityisesti toiselle paikkakunnalle. Myös Helsingissä osallistuminen valitettavasti on vaikeasti järjestettävissä, koska olen sitoutunut pienen pojan hoitajaksi. Kesä on sellaista aikaa. Luultavasti pientä poikaa on parempi hoitaa rakastaen ja kunnioittaen, viettää työttömän miehen aikaa pojan kanssa pääsemättä upeisiin tilaisuuksiin: rakkauden ja kunnioituksen tähden pojastani ei tule sellainen natsi tai uusnatsi, joita monet isättömät pojat ovat sieluunsa saadun haavan jälkeen. Suosittelen jokaiselle tätä ainutlaatuista tilaisuutta tavata oppinut vaikuttaja, Efraim Zuroff, joka on keskustellut ympäri maailmaa myös huomattavien valtiomiesten ja –naisten kanssa!

Ja tietysti Zuroffin kirja on ostamisen arvoinen teos – mielestäni parasta ja tärkeintä – väheksymättä muitakaan merkittäviä toimia ja puheenvuoroja - , mitä Suomen antifasistinen komitea on toistaiseksi tuottanut syksystä 2008 alkaneen historiansa aikana.

Kirjan tiedot:
Tekijät: Zuroff Efraim (kirjoittaja)
Kirjan nimi: Operaatio viimeinen mahdollisuus – yhden miehen kutsumus saattaa natsirikolliset tuomiolle
Kustantaja: Suomen antifasistinen komitea SAFKA & Suomi ilman fasismia ry
Tekstin kieli: suomi
Painovuosi: 2012
Tuotteen tiedot: nidottu, pehmeäkantinen, 268 sivua
ISBN: 9789525412550
Ovh 32,30


Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:
zvierailu@gmail.com
_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри
pitkäaikaistyötön


Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html