tiistai 19. kesäkuuta 2012

Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrovin (Рамзан Кадыров) murhaamista suunnitelleet terroristit pysäytettiin


16. kesäkuuta 2012 kerrottiin lukuisissa uutisissa – mutta ei yhdessäkään Suomen uutisessa – että Tšetšenian presidentti Ramzan Kadyrovin (Рамзан Кадыров) murhaamista suunnitelleet terroristit pysäytettiin.

Murhasuunnitelmaan syyllisiksi paljastuivat Samashkin kylästä Saikhan Vakhaevich Kusumov (Сайхан Вахаевич Кусумов, s. 1987) ja Albert Askhabovich Alikhadzhiyev (Альберт Асхабович Алихаджиев, s. 1986), jotka olivat jo aiemmin olleet Federaatiossa etsintäkuulutettujen listalla. Bandiitit saivat surmansa Groznyissa. Nämä tekivät pidätystilanteessa aseellista vastarintaa, minkä jälkeen tulivat tuhotuiksi. Nämä terroristit toimivat Doku Umarovin käskystä.

Doku Umarovin bandiittijengi ei ole sisäisesti eheä ja uskollinen

Kurchaloin poliisilaitoksen päällikön Hamzat Edilgiriev (Хамзат Эдильгириев) tiedotuksesta käy ilmi, että näiden kahden bandiitin kuolema osoittaa lainvalvontaviranomaisten ja sotilaiden tehostunutta toimintaa Kaukasian emiirikunta -terroristijärjestöä ja Doku Umarovin bandiitteja vastaan. Lainvalvontaviranomaiset onnistuivat saada ilmi mainitun bandiittijengin sisältä Umarovin suunnitelma ja tappajien lähtö Groznyiin. Umarovin laskelmien mukaan muut terrori-iskut ja virkamiesten salamurhat eivät voisi enää vaikuttaa maan tilanteeseen samalla tavalla tehokkaasti kuin Kadyrovin murhaaminen. Umarovin suunnitelma kuitenkin epäonnistui. Hänen jenginsä ei ole edes sisäisesti eheä ja uskollinen.

Poliisilaitoksen päällikön mukaan murhasuunnitelmaa toteuttavat kaksi paholaista kutsuivat itseään emiireiksi, vaikka he eivät sitä olleet. Presidentti Kadyrov kiitti poliisilaitoksen päällikköä ammattimaisesti toteutetusta toimenpiteestä.
.

Miten suomalaisruotsalainen webkeskus voi puolustella naapurivaltion johtajaa vastaan murhasuunnitelmaa?

Ei tulisi mitenkään kysymykseen, että venäläinen sivusto pitäisi oikeutettuna murhasuunnitelmia Suomen presidenttiä tai pääministeriä vastaan. Se on perustavanlaatuista lainvalvontamenettelyä, ettei valtiollisten johtajien murhaamista saa toivoa tai edistää. Jos mainittuihin murhasuunnitelmiin syylliset saavat osakseen bandiitin kovan kohtalon, rangaistus on odotettu toimenpide, kun lainvalvontaviranomaiset ja sotilaat hoitavat velvollisuutensa järjestyksen ja rauhan hyväksi.

Sitä vastoin Suomessa ja Ruotsissa ei näytä olevan ongelma, että suomalaisruotsalainen Kavkaz-Center kiittelee ja pitää oikeana Venäjän Tšetšenian tasavallan presidenttiä vastaan murhasuunnitelmia.

Kavkaz-Centerin suhteet mainittuun murhasuunnitelmaan ovat kiinteämmät kuin vain erään ”uutistoimiston” maailman moninaisiin tapahtumiin: suhde on henkilökohtaisten suhteiden tasolla.

Nokhchichon ja Achkho-Martan tietolähde Kavkaz-Centerillä?

Terroristi Doku Umarovin suomalaisruotsalainen webkeskus Kavkaz Center kertoi tapahtuneesta merkillisen asenteellisesti. Kavkaz Center ei toimi uutistoimistona, vaan terrorismin työvälineenä, bandiittien taistelua koordinoivana, rahoittavana ja tukevana osapuolena, kun kertoo ”luopioitten johtajasta”, ”Venäjän nukesta” Kadyrovista, jota vastaan tehty murhasuunnitelma epäonnistui. Kavkaz-Centerin kontakti Nokhchichon kylästä kertoi, että Achkho-Martan piirin alueella olisi suuri joukko Kadyrovin lainvalvontaviranomaisia ja tiedustelulentokoneita. Mitä tuo kontakti tarkoittaa käytännössä Bulevardin webmasterin toiminnan kannalta? Mitä Nokhchichon kylä ja Achkho-Martan piiri kertovat Bulevardin webmasterin toiminnasta?

16. lokakuuta 2010 terroristijohtaja Dokka Abu Usman (Doku Umarov) antoi ”päätöslauselman” (Omran), joka kantoi hienoa nimeä ”Nokhchichon maakunnan puolustusvoimien rakennemuutos”. Lokakuun 2010 uutinen kertoi Kaukasian terroristijärjestön sisäisestä repeytymästä – tuolloin oli haasteena sisäinen valtataistelu Al-Qaida –lähettämien palkkaterroristien johtamisesta Muhannadin (Муханнад) ja Doku Umarovin välillä. Muhannadin vaikutusvallan pysäyttämiseksi Umarovin joukot määrittelivät uudestaan Nokhchinchon maakunnan terroristiverkostot. Tuolloin myös Aslambek Vadalov (Асламбек Вадалов) ja Tarhan Gaziyev (Тархан Газиев; ryhmä kantaa nimeä "вилайят Нохчийчоь" ) kapinoivat Husseinin rinnalla Doku Umarovia vastaan. Kavkaz-Center sekoili tunnetusti näiden suhteiden hoitamisessa ja tiedottamisessa.

Doku Umarovin tiedostusverkostoista vastaava Kavkaz-Centerin webmaster Islam Matsiev (Islam Matziev; Ислам Мациев) on jo aiemmin työskennellyt Doku Umarovin tärkeimmän tukijan ja serkun Musa Ataevin partnerina. Ataev esiintyi nimenomaisesti Umarovin edustajana. Nykyisessä tilanteessa tulee kysyttäväksi, kuka olisi Islam Matsievin ja Kavkaz-Centerin kontakti mainittuun Nokhchichon kylään?

Islam Matsiev oli äskettäin toukokuussa 2012 Mikael Storsjön ja tämän nykyisen vaimon kanssa Istanbulissa Imkanderin järjestämässä kansainvälisessä kongressissa. Kavkaz-Center ohjaa lukijoiden rahoitusintoa juuri Imkanderille, joka on myös kiinteä osa terroristi Shamil Basaevin rahoitusmekanismia IHH – myös Suomeen tulleiden pakolaisten elämän rahoitusta Turkissa ja Umarovin ryhmäkuntien rahoitusta Pohjois-Kaukasiassa. Matsiev esiintyi siellä ”Kaukasian journalistien kansainvälisen yhdistyksen sihteerin” nimikkeellä (секретарь Международной Ассоциации Кавказских Журналистов Ислам Мациев из Финляндии). Mielenkiintoista sinänsä, että Matsiev saapui pakolaisena Turkista Suomeen, mutta muutaman vuoden kuluttua hän esiintyy kansainvälisessä kongressissa Istanbulissa puhuen Kaukasian emiirikunnan –propagandan puolesta.

Matsievin mainitun yhdistyksen rekisteröintiä ei ollut muutama kuukausi sitten Suomen patentti- ja rekisterihallitusta varten saatettu vielä asianmukaiseen muotoon, vaan Matsiev oli toistaiseksi yhdistyksen ainoa henkilö. Yhdistyksen kotiosoite on Kavkaz-Centerin ja Mikael Storsjön toimisto Bulevardi 2, Helsinki. Tuon rekisteröimättömän yhdistyksen nimissä Kavkaz-Center (Islam Matsiev) julkaisi joitakin aikoja sitten Doku Umarovin videohaastattelun. Hakemusta täydennettiin ja nyt perustamiskirjassa on Mikael Storsjön, Islam Matsievin ja Akhmed Sardalovin (Ахмед Сардалов) nimet. Rekisteröinti meni valmiiksi huippuvauhtia ja tuli hyväksytyksi jo kesäkuun alussa 2012; rekisteritunnus on 208117. Y-tunnusta 24629583 Matsievin, Storsjön ja Sardalovin yhdistys tarvitsee, kun yhdistyksen tahdotaan toimia työnantajana ja harjoittavan al-verollista toimintaa. Yhdystys ei tarvitse y-tunnusta pelkän pankkitilin avaamista varten. Storsjön, Matsievin ja Sardalovin äskettäin perustetun yhdistyksen kautta siis kanavoidaan rahoitusta Doku Umarov -uutisoinnin ja vastaavien tavoitteiden tarkoitukseen, niin että Suomessa elävät henkilöt voivat nostaa mahdollisesti myös palkkioita viranomaisten hyväksymällä tavalla.

Kaukasian diasporasta oli Istanbulin kongressissa 13.5.2012 luennoimassa myös Tšetšeniasta Ahmed Sardalov. Tämä nimi on suomalaiselle suuremmalle yleisölle uusi ja tunnistamaton. Sukunimeen liittyy kiinnostavia yhteyksiä: Umar Sardalov osallistui muiden militanttien kanssa Achkhoi-Martan alueella terroristisiin hyökkäyksiin "emiiri" Dzhahontovin ja arabien palkkasoturin Adbul-Sahaban alaisuudessa. Ahmed Sardalov-nimi tunnetaan myös EM-kisoissa menestyneen karaten tähden.

Matsiev puhui Istanbulissa Pohjois-Kaukasian emiirikunnan muodostamisesta 1900-luvulta alkaen. Kokouksessa tärkeä hahmo oli Imkanderin toiminnassa näkyvästi vaikuttava Doku Umarovin veli, joita herra ja rouva Storsjö ja Matsiev tapasivat. Viime päivinä on Venäjällä aiheestakin kohuttu, että radiomies Islam Matsievin historia on kiinteässä yhteydessä terroristi Shamil Basajeviin ja Beslanin koulutragediaan. Suomen mediassa asiasta on vaiettu täysin.

Olisiko mahdollisesti jopa Suomeen pakolaiseksi saapuneiden henkilöiden joukossa ketään, joiden kautta Matsiev, ”Kaukasian journalistien kansainvälinen yhdistys” (so. Matsiev) ja Kavkaz-Center (so. Storsjö ja Matsiev) voisivat olla jotenkin kosketuksessa mainittuun Nokhchichon kylään, jonka ”lähteisiin” Kavkaz-Center (Islam Matsiev) perustaa tietonsa Kadyrovin murhasuunnitelmasta liittyvissä kertomuksissaan?

Ruslan Amagov osallistui laittomaan aseelliseen ryhmään Grosnyissä ja tuomittiin vuonna 2005 nimenomaisesti Achhoi-Martanissa oikeuden tuomiolla terroristiryhmään osallistumisesta 1,5 vuodeksi vankeuteen, mutta hän sittemmin pakeni (esitutkintapöytäkirja nro 9186/R/60188/09, s. 102-103/2006). Jo aiemmin vuonna 2000 tarkistustilanteessa tapahtuneen onnettomuuden jälkeen Amagovin kaverit veivät hänet hoitoon Achhoi-Martaniin, jossa hän oli hoidossa kuukauden. Tämä yksittäinen irrallinen esimerkki kertoo, että Suomeen saapuneessa jo pienessä ryhmässä on verkostot mainittuun kylään, johon Kavkaz-Center siis perustaa lähdetietonsa. Todelliset verkostot mainittuun kylään ovat luonnollisesti suuremmat kuin tuo irrallinen fragmentti Matsievin ja Storsjön elämänpiiristä osoittaa. Myös Sardalovin sukunimi liittyy alueen tapahtumiin.

Tämä tässä mainittu julkisen asiakirjan tieto Matsievin ja Storsjön lähipiirin yhteydestä mainitulle alueelle on vain esimerkki yleisestä ilmiöstä, mutta ei ole väite, että tuo Kavkaz-Centerin ”kontakti” olisi juuri mainittu henkilö.

_ _ _ _

Juha Molari Юха Молaри

pitkäaikaistyötön,

GSM +358 44 275 8284

Teologian tohtori, BBA

Blog http://juhamolari.blogspot.com/ ja VKontakte-profiili http://vk.com/id157941374

Homepage http://personal.inet.fi/business/molari/

EMAIL juhamolari-AT-rambler.ru ja juhamolari-ÄT-gmail.com (-at-= @)

СМИ и Юха Молaри (коллекция, Molari in Russian media): http://juhamolari.blogspot.com/2010/01/blog-post_23.html